Neler Yeni

BIOS Güncellenmeme Sorunu ve Çözüm Önerileri

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
Arkadaşlar selam.
Yeni bir hazır sistem topladım. Asus Prime B650M-R anakart.
Bios atarken tüm adımları tamamlıyorum fakat başlattıktan 1 saniye sonra daha aşağıdaki bar bile dolmadan bilgisayar kendini hemen kapatıp oturumunu açıyor, kendini açıyor yeniden..
Bios sistemim güncellenmiyor böylelikle, bir çözümü var mıdır? Bilen yardımcı olabilir mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Utkucan Kırankaya
yanlış biosu indirmissindir yüksek ihtimalle.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar selam.
Yeni bir hazır sistem topladım. Asus Prime B650M-R anakart.
Bios atarken tüm adımları tamamlıyorum fakat başlattıktan 1 saniye sonra daha aşağıdaki bar bile dolmadan bilgisayar kendini hemen kapatıp oturumunu açıyor, kendini açıyor yeniden..
Bios sistemim güncellenmiyor böylelikle, bir çözümü var mıdır? Bilen yardımcı olabilir mi
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri de çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır bakalım. Ondan sonra tekrardan BIOS güncellemeyi dene.
1734549455242.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri de çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye tornavidayı değdir. Ondan sonra RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır bakalım. Ondan sonra tekrardan BIOS güncellemeyi dene.
Alıntıyı görüntüle
Sevgili Emre.
Dediklerini uyguladım bios ayarlarını yaptı, bar doldu succesfully yazdı fakat PC kendini resledi 5-6 dakikadır siyah ekranda kalıyor. Bir sorun mu oluştu acaba? Success yazdı kapatıp açsam bir sorun olur mu?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin
Sevgili Emre.
Dediklerini uyguladım bios ayarlarını yaptı, bar doldu succesfully yazdı fakat PC kendini resledi 5-6 dakikadır siyah ekranda kalıyor. Bir sorun mu oluştu acaba? Success yazdı kapatıp açsam bir sorun olur mu?
5 dakika oldu mu? Eğer halen ekran yoksa düğmeden kapatıp aç. Boot etmesi lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5 dakika oldu mu? Eğer halen ekran yoksa düğmeden kapatıp aç. Boot etmesi lazım.
Çok teşekkür ederim gerçekleştirdi.
Ram hızlarında docp ayalarını bulamadım expo yu aktifleştirdim otomatik olarak ram hızlarına ulaştırdı sanırım.
Bir de işlemci yi normal den optimal e çeksem bilgisayarımda bir sıkıntı oluşur mu?
İlgin için teşekkürler.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,923
İsim
Emre Zengin
Çok teşekkür ederim gerçekleştirdi.
Ram hızlarında docp ayalarını bulamadım expo yu aktifleştirdim otomatik olarak ram hızlarına ulaştırdı sanırım.
Bir de işlemci yi normal den optimal e çeksem bilgisayarımda bir sıkıntı oluşur mu?
İlgin için teşekkürler.
RAM'in EXPO desteği yoksa DOCP olarak görünüyor hocam. Aldığın RAM'ler EXPO destekli o yüzden bir sorun yok. İşlemci için normalde kalsın hocam o ayar. Önemli değil.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Batuhan
Bir daha bios yükseltmesi yapmak istersen bios dosyasını indirip içindeki rename.exesi ile inen dosyanın adıni değiştirip. Anakartın arka girişindeki bios yuvasına usb belleği takıp biosflash tuşuna bas. Arkadaki bios flash ışığı yanıp sönecek en son tamamen söndüğünde bios güncellemesi tamamlanacak. En basit yöntem bu şekilde işlemci uyumsuz olsa bile anakart kendi kendisi halledebiliyor.

Top Bottom