Hazır Sistem Sonrası Yapılması Gerekenler ( Yardım )

Prepper

80+
Reaksiyon skoru
8
Selamlar herkese iyi akşamlar,

Yeni bir sistem topladım amd ekran kartı hiç kullanmadım ve yeni sistem aldığımda yapmam gereken ne var hiç bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Selamlar herkese iyi akşamlar,

Yeni bir sistem topladım amd ekran kartı hiç kullanmadım ve yeni sistem aldığımda yapmam gereken ne var hiç bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Öncelikle güncel driveri kuruyorsun , ana kartın biosunu güncelliyorsun , OCCT indirip bütün parçaları tek tek test ediyorsun , biosa girip expo ve re size bar açıyorsun , aygıt yöneticisine girip her şeyin güncel mi diye kontrol ediyorsun ve bu kadar.

Öncelikle güncel driveri kuruyorsun , ana kartın biosunu güncelliyorsun , OCCT indirip bütün parçaları tek tek test ediyorsun , biosa girip expo ve re size bar açıyorsun , aygıt yöneticisine girip her şeyin güncel mi diye kontrol ediyorsun ve bu kadar.
hahaha bu söylediklerini önce benim anlayacağım hale getirip işe başlamam lazım sanırım ama teşekkür ederim cansın

hahaha bu söylediklerini önce benim anlayacağım hale getirip işe başlamam lazım sanırım ama teşekkür ederim cansın
O zaman işin biraz zor :D önce

Bios ana kartın ayar kısmıdır biraz karmaşık ama araştırarak halledersin (expo ramlerin tam performansında çalışmasını sağlar , re-size bar ekran kartı ile işlemcinin daha iyi temas kurmasını sağlayıp performansını artırır eğer AMD gpu ve amd işlemci kullanıyorsan amd programı üzerinden smart acces memory açarak %3-5 daha fazla fps kazanabilirsin)

OCCT bir test programı parçalarını test edip sorun olup olmadığını söylüyor (ısı testi , stabilite testi , psunun yetip yetmemesi falan)

driver ise ekran kartının sürücüsüdür sağlıklı çalışmasını ve yeni oyunlarda daha stabil çalışmasını sağlar (+ tonlarca özellik var tabii)

Aygıt yöneticisi ise parçaların sürücülerini kontrol etmene yarar güncel olmayan sürücü varsa ünlem çıkar zaten veya sorunlu bir parça varsa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,979
Üyeler
184,710
Son üye
1Luger1
Geri