novain
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 16
- İsim
- Sam
İyi forumlar herkese. Ben de dahil olmak üzere çevremdeki çoğu insanın kafasına takılan bir durum olduğu için konuyu açmak istedim. Satılan hazır sistemlerde aynı işlemci için farklı güçte ekran kartları görüyorum. Anakartlarda da durum aynı. Psu seçimi zaten ayrı bir mesele. Hazır sistemlerde kullanıcıların çoğunun doğrudan dikkat ettiği şey ekran kartı modeli olduğu için diğer bileşenlerde bir standart bulmanın genelde sorun olduğu kanaatine vardım.
Konudan anlayan arkadaşlar, hazır sistemlerde fiyatı uygun tutmak için satıcıların yaptığı seçimlerde en çok dikkat edilmesi gereken bileşen ve detay nedir? Mesela anakartın desteklediği pci sürümü mü, işlemci darboğazı mı, PSU ve fan kalitesi mi?
Çünkü bakıldığı zaman sistemler bütçe dostu gözükse de işlemci darboğazını azaltmak ve ssd kapasitesi ve yazma okuma hızını makul seviyeye getirmek bile fiyatı çok yukarıya çıkarıyor.
Gelen yanıtlar sonucu düzenleme:
1. Ekran kartı markası, soğutma performansı vs. (Msi, Asus, Palit, Galax, Sapphire vb.)
Konudan anlayan arkadaşlar, hazır sistemlerde fiyatı uygun tutmak için satıcıların yaptığı seçimlerde en çok dikkat edilmesi gereken bileşen ve detay nedir? Mesela anakartın desteklediği pci sürümü mü, işlemci darboğazı mı, PSU ve fan kalitesi mi?
Çünkü bakıldığı zaman sistemler bütçe dostu gözükse de işlemci darboğazını azaltmak ve ssd kapasitesi ve yazma okuma hızını makul seviyeye getirmek bile fiyatı çok yukarıya çıkarıyor.
Gelen yanıtlar sonucu düzenleme:
1. Ekran kartı markası, soğutma performansı vs. (Msi, Asus, Palit, Galax, Sapphire vb.)
Son düzenleme: