Neler Yeni

Hdd önerisi!!! Hdd mi ssd mi?

KANDOOO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Furkan Kandemir
Bütçe
650
Öncelikle merhaba sistemimde 500gb nvme m2 ssd var orayı sadece windows için falan kullanmam istiyorum hdd almayı düşünüyorum sabit disk mi almalıyım yoksa bu taşınabilir hdd lerden mi alıyım? Bazı kişiler normal ssd dediler de 1gb alcak olsam ssd alırım da 2gb yeterli gibi geliyor hdd almak daha mantıklı değil mi? 2gb hdd önerisi verir misiniz? Ve son sorum 2.el letgodan hdd alınır mı?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
TB demek istediniz herhalde.
Evet kapasite arttıkça, SSD'ler baya pahalanıyor. Program yerine depo olarak kullanacaksanız HDD alınır. Yalnız sağlık değerlerine ve bad sector testine bakılması lazım.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Ben olsam sistemi sıkıştırmamak için alternatif bir ssd daha eklerdim en azından hdd ye göre daha verimli olur.

KANDOOO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Furkan Kandemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben olsam sistemi sıkıştırmamak için alternatif bir ssd daha eklerdim en azından hdd ye göre daha verimli olur.
Sistemde hdd veya ssd nin yerleri raylı pek sıkışma sorunu yaşıycağımı sanmıyorum ayrıca verimli olması çok dert ettiğim bir şey değil sürekli oyun yükleyip yeni oyun yüklemek için de önceki oyunları siliyorum ayrıca steam epic vs ssd lern hızlarının çok küçük kısmını kullanıyor zaten ssd oyun yüklemede çok fark etmez sanırım hdd ye göre
Mesaj otomatik birleştirildi:

TB demek istediniz herhalde.
Evet kapasite arttıkça, SSD'ler baya pahalanıyor. Program yerine depo olarak kullanacaksanız HDD alınır. Yalnız sağlık değerlerine ve bad sector testine bakılması lazım.
Bir satıcı %90 sağlık %100 güç mü öyle bir şey yazmış pek anlayamadım sağlık düşünce etkisi ne oluyo okuma yazma hızları aynı kalıyo mu?

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Sistemde hdd veya ssd nin yerleri raylı pek sıkışma sorunu yaşıycağımı sanmıyorum ayrıca verimli olması çok dert ettiğim bir şey değil sürekli oyun yükleyip yeni oyun yüklemek için de önceki oyunları siliyorum ayrıca steam epic vs ssd lern hızlarının çok küçük kısmını kullanıyor zaten ssd oyun yüklemede çok fark etmez sanırım hdd ye göre

Bir satıcı %90 sağlık %100 güç mü öyle bir şey yazmış pek anlayamadım sağlık düşünce etkisi ne oluyo okuma yazma hızları aynı kalıyo mu?
HDD ise Bad Sector kontrolü yapılması lazım, yüzde cinsi doğru sonuç veremeyebiliyor.

SSD'de ise, o değer düştükçe ömrü doluyor diyelim. Yüzde sıfır'da olan ama bir şekilde çalışan SSD'leri de gördüm evvelden.

Marcisco

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Ulaşcan Arslan
Hocam ssd nasıl çok fark etmez okuma yazma hızı farkı var zaten oyunlarda veya çeşitli programlarda gecikmeyi minimuma kadar indiriyor. Bu kadar kullanılmasının sebebi de bu zaten.

Bura.K

80+ Silver
Sadece depolama için kullanacaksanız HDD daha mantıklı.
Ama PUBG, GTA 5 gibi Sabit Diski ağlatan oyunlar kuracaksanız SSD daha mantıklı. GB arttıkça fiyat da artıyor.

Ama zaten sistemde M.2 varmış, tavsiyem 500 GB SSD+1 TB HDD.

KANDOOO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Furkan Kandemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDD ise Bad Sector kontrolü yapılması lazım, yüzde cinsi doğru sonuç veremeyebiliyor.

SSD'de ise, o değer düştükçe ömrü doluyor diyelim. Yüzde sıfır'da olan ama bir şekilde çalışan SSD'leri de gördüm evvelden.
Biglilendirdiğiniz için teşekkürler bir hdd öneriniz var mı peki?

Sadece depolama için kullanacaksanız HDD daha mantıklı.
Ama PUBG, GTA 5 gibi Sabit Diski ağlatan oyunlar kuracaksanız SSD daha mantıklı. GB arttıkça fiyat da artıyor.

Ama zaten sistemde M.2 varmış, tavsiyem 500 GB SSD+1 TB HDD.
Cpu gpu ağlatan oyun duymuştum da sabit disk ağlatan ifadesini ilk defa duydum :) ağlatmaktan kastınız yüklenme süreleri mi yoksa fps ye bir etkiden mi bahsediyorsunuz?

En İyi Cevap
3
Bence ssd hocam

Top Bottom