Neler Yeni

hdd sağlığı nasıl düşer

ziur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
emin cica
dün 100 e yakın hdd sağlığı kontrolü yaptım çalıştığım yerde ve bana hdd lerin sağlığı neden düşer diye bi soru soruldu fakat hiçbir yerde doğru düzgün bir bilgi bulamadım bu kadar kolay bir sorunun cevabını bilmemem ve bulamam içler acısı kısa ve öz cevap verebilir misiniz

Pek kısa değil ama Wikipedia'dan alıntıladım:
Sorunlar
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir. Bu oluşum zamanla büyüyerek sabit disk in (Head Crash) tamamen bozulmasıyla son bulur. Buna karşı alınan tedbirlerden biri de HITACHI/IBM'nin buluşu olan Harddisk Anti Shock mekanizmasıdır. Herhangi bir şiddet anında veya sarsıntıda okuma-yazma kolu geçici bir süre için park durumuna getirilir. Bunu IBM/LENOVO Thinkpad T41 modellerinden itibaren uygulamaya başladılar.

Sabit diskler özellikle çalışma esnasında son derece hassas durumdadırlar. Çalışır durumdaki sabit diskler darbe, sarsıntı, elektriksel değişimler gibi dış etkenlerle karşılaştıklarında arızalanabilir ve veri kayıplarına yol açabilirler. Sabit disklerde oluşabilecek hataların muhtemel kaynaklarına örnek olarak:

-Elektriksel arızalar,
-Düşme-çarpma gibi nedenlerle diskte meydana gelen hasarlar,
-Yanma, ıslanma gibi nedenlerle oluşan fiziksel hasarlar,
-Diskin kullanım ömrünün dolması yüzünden yaşanan sorunlar,
gösterilebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dün 100 e yakın HDD sağlığı kontrolü yaptım çalıştığım yerde ve bana HDD lerin sağlığı neden düşer diye bi soru soruldu fakat hiçbir yerde doğru düzgün bir bilgi bulamadım bu kadar kolay bir sorunun cevabını bilmemem ve bulamam içler acısı kısa ve öz cevap verebilir misiniz
Faydalı olur umarım

Son düzenleme:

ziur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
emin cica
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pek kısa değil ama Wikipedia'dan alıntıladım:
Sorunlar
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir. Bu oluşum zamanla büyüyerek sabit disk in (Head Crash) tamamen bozulmasıyla son bulur. Buna karşı alınan tedbirlerden biri de HITACHI/IBM'nin buluşu olan Harddisk Anti Shock mekanizmasıdır. Herhangi bir şiddet anında veya sarsıntıda okuma-yazma kolu geçici bir süre için park durumuna getirilir. Bunu IBM/LENOVO Thinkpad T41 modellerinden itibaren uygulamaya başladılar.

Sabit diskler özellikle çalışma esnasında son derece hassas durumdadırlar. Çalışır durumdaki sabit diskler darbe, sarsıntı, elektriksel değişimler gibi dış etkenlerle karşılaştıklarında arızalanabilir ve veri kayıplarına yol açabilirler. Sabit disklerde oluşabilecek hataların muhtemel kaynaklarına örnek olarak:

-Elektriksel arızalar,
-Düşme-çarpma gibi nedenlerle diskte meydana gelen hasarlar,
-Yanma, ıslanma gibi nedenlerle oluşan fiziksel hasarlar,
-Diskin kullanım ömrünün dolması yüzünden yaşanan sorunlar,
gösterilebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Faydalı olur umarım
çok teşekkür ederim dostum kısa olmasa da öz olması yeterli vakit ayırdığın için sağol

Top Bottom