HDMI TO VGA önerilen çözünürlük değiştirme

aliemir09

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese iyi forumlar en başta bugün yeni aldığım rx 5700 xt ekran kartımı taktım fakat ekran monitörüme sığmadı ben de sorunum dönüştürücümdedir diyip yeni bir dönüştürücü yeni bir kablo aldım fakat önerilen çözünürlüğüm 1024x768 olduğu için monitörümü 60 hz olarak kullanamıyorum ancak 50hz de 1080p olarak kullanıyorum ve bu da oyunlarda çok fark ediyor bilenler bilir fakat önceki kartım 1050 ti olan kartımda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım yıllardır kullandığım dönüştürücüm takır takır çalışıyordu fakat bu ekran kartına taktığımda önerilen çözünürlüğümün düştüğünü fark ettim sürücülerim her şeyim güncel fakat bir çözüm bulamıyorum çaresiz kaldım yeni bir monitöre de gidip para bayılmak istemiyorum ki sorunumu çözeceği malum yardımcı olursanız çok sevinirim forumda gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan çok kişi var fakat bir çözüme ulaşılamamış herkese iyi forumlar yorumlarınızı fikirlerinizi dört gözle bekliyorum

İkinci el monitor alabilirsin sorunu çözsen bile ilerde problem ve sorun yaşaman muhtemel Ben ikinci el 3300tl 28 inç 4k monitor bulmuştum

İkinci el monitor alabilirsin sorunu çözsen bile ilerde problem ve sorun yaşaman muhtemel Ben ikinci el 3300tl 28 inç 4k monitor bulmuştum
Peki çözebilecek bir durum yok mudur tüm bütçemi ekran kartına verdim şu aralar olmayacak gibi

Hz değerinin önerilen çözünürlük ile ilgisini anlamadım ama özel çözünürlük oluşturma belki işinizi görür.

Hz değerinin önerilen çözünürlük ile ilgisini anlamadım ama özel çözünürlük oluşturma belki işinizi görür.
Özel çözünürlük oluşturdum fakat önerilen olarak ayarlayamadım hz değerinin önemi şöyle tam olarak açıklayamadım fakat eski ekran kartımla öyle olduğu için öyle düşünüyorum çünkü aynı dönüştürücü aynı işlemci anakart ram farklı bir şey yok sadece ekran kartı değiştirdim bunların olmasını anlayamıyorum

Özel çözünürlük oluşturdum fakat önerilen olarak ayarlayamadım hz değerinin önemi şöyle tam olarak açıklayamadım fakat eski ekran kartımla öyle olduğu için öyle düşünüyorum çünkü aynı dönüştürücü aynı işlemci anakart ram farklı bir şey yok sadece ekran kartı değiştirdim bunların olmasını anlayamıyorum
1080 o çözünürlüğün önerilen olduğu zaman böyle bir sorun yaşamamıştım sebebin bu olduğunu düşünüyorum çünkü 1024x768 önerilen ve 60 hz yapınca sorun olmuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

farklı hdmı portu var mı peki ekran kartında
Maalesef onu da deneyecektim yok

1080 o çözünürlüğün önerilen olduğu zaman böyle bir sorun yaşamamıştım sebebin bu olduğunu düşünüyorum çünkü 1024x768 önerilen ve 60 hz yapınca sorun olmuyor

Maalesef onu da deneyecektim yok
Başka deneyecek monitörüm de bulunmuyor sorun monitör mü yoksa dönüştürücünün kalitesizliği mi anlayamadım

dönüştürücünün tam modelini atın araştıralım
Tam modelini bilmiyorum fakat vcom markası olduğunu biliyorum

poşeti bu şekilde

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.6 MB · Hit: 6
  • image.webp
    image.webp
    1.2 MB · Hit: 7
  • image.webp
    image.webp
    1.2 MB · Hit: 6
Şahsen 300 tl para verdim fakat internete baktığımda çok daha ucuz olduklarını gördüm bir anlık hemen çözülsün sorunum diye aceleye geldi galiba o yüzden

görselini atma şansınız var mı peki

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.4 MB · Hit: 5
  • image.webp
    image.webp
    1.4 MB · Hit: 5
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri