Neler Yeni

HDR kullanan var mi?

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Berkay Kahraman
Monitoru aldigimdan beri hep HDR acik sekilde oyun oynadim ve video izledim. Bugun Indiana Jones oynarken mesale kullanilan yerlerin gereksiz sekilde aydinlik oldugunu fark ettim. Sonra HDR kapatinca olmasi gerektigi gibi karanlik oldu ve ortam daha guzel hale geldi ancak aylardir HDR acik kullandigim icin gozum ona alismis. Asiri renksiz soluk geliyor her sey HDR kapaliyken. Kullanan var mi HDR? Ayarlari nasil yaptiniz? Monitor uzerinden mi yoksa oyun icerisinden mi HDR ayari yaptiniz?

Monitor Philips Evnia 27M2N5500

Alsancak1

80+
Öncelikle hdr açtıktan sonra windows hdr kalibrasyon programından ayar yapıp profil oluşturman lazım. Akabinde oynayacağın oyunlara göre eğer hdr destekleyen bir oyun oynuyorsan sadece oyun içinden hdr'yi açman gerekiyor. Ama oyun yerel olarak hdr desteklemiyorsa auto hdr kapalı olmak şartıyla nvidia üzerinden oyuna özel rtx hdr açıp oyun içinden alt + z tuşuyla rtx hdr ayarına ince ayar çekip hdr'nin tadını çıkarabilirsin.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
777
İsim
Emirhan
HDR açıkken ekran parlaklık ayarınızı nasıl yapıyorsunuz?

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Berkay Kahraman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDR açıkken ekran parlaklık ayarınızı nasıl yapıyorsunuz?
Hocam ben monitörün Kendi ayarlarında bulunan HDRoyun ayarını seçip oynuyordum. %80 falan oluyor sanırım parlaklık.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
777
İsim
Emirhan
Hocam ben monitörün Kendi ayarlarında bulunan HDRoyun ayarını seçip oynuyordum. %80 falan oluyor sanırım parlaklık.
Bende de HDR açınca parlaklığı kilitliyor, monitör arayüzünden parlaklık ayarına izin vermiyor. Gece oynarken HDR'ı kapatmaktan başka çare var mı? Çok göz alıyor çünkü HDR açıkken.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Göksel
direkt nvidia veya amd uygulamasından renk konsantiresi parlalıklık falan ayarlamak çok daha iyi oluyor

TahinPekmez

80+ Gold
hdr Kontrastı acayip kısıyor. bir oyunda deniz altında yüzerken hdr acikti karanliktan yolu bulamayip boğularak ölmüştüm :geek:
bence detayları kapatıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,364
Üyeler
169,563
Son üye
tasiyicii
Top Bottom