Neler Yeni

Henüz aldığım 5600x & 3060Ti sistem hakkında yorumlarınız

xurmirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Onur AYDIN
Bilgisayarı taksitle alma zorunluluğumdan ve ekstrenin atlamasını beklememden dolayı bir tık pahalıya gelse de, daha fazla beklemenin zarar mı yarar mı getireceğini bilemediğimden 5600x 3060Ti sistemimin siparişini az önce geçtim. Sizden yorumları bekliyorum. Parçaları seçerken bütün parçaların segmentinde en azından giriş seviyesinin bir tık üstünde olmasına özen göstermeye çalıştım, bütçem dahilinde bu kadarını bulabildim. Belki bekleseydim daha ucuza da bulabilirdim fakat Gamegaraj.com 'un vade farksız taksit avantajı beni oradan almaya zorunlu kıldı. Ayrıca ülke şartları malum daha ucuza bulunabileceğinin de garantisi yok. Parçalar;

R5 5600X -stok fan-
MSI B550M PRO-VDH
Palit RTX 3060Ti ColorPop
Gskill RipjawsV 16GB(2x8) 3600MHz CL18
Aquarius Mesh 650W 80+ Bronze RGB Mid. Tower (PSU 'yu sordum Aigo marka kaliteli bir PSU ile gönderiyorlarmış)

Team MP33 256GB M.2 SSD. Bu parçayı başka bir yerden aldım. Sistemi SSD 'siz istedim. (Yine de testlerini yapıp yolluyorlarmış). Zaten bende 1TB M.2 SSD vardı oyunlar için, buna yalnızca sistemi kuracaktım işimi göreceğini düşünüyorum.

Toplam : 22.366TL

Şurada daha ucuz, burada daha ucuz diyecekler olabilir, dediğim gibi parçaları seçerken en azından girişin bir tık üstü olmasına özen gösterdim. Anakartta, 2 adet M.2 diskim olacağından iki slot olsun istedim, 5600X kullanacağımdan en azından VRM soğutucuları olsun istedim. Ekran kartında Mini veya tek fanlı modellerden kaçınmaya çalıştım Palit 'in DUAL modelinden bile ziyade bunu almak istedim. RAM 'lerde frekans değerinin önemini hepimiz biliyoruz, 3200MHz olmasın istedim, güç kaynağı bilindik güvenilir markaların dışına çıkmayım istedim, kasanın ön tarafı mesh olsun istedim vesaire derken. Hep giriş seviyesinin bir tık üstünü istedim. Zaten taksitle alma zorunluluğum da işin içine girince, Gamegaraj.com dışında bir yer yoktu.

Okuduysanız teşekkür ederim, sizinle paylaşmak istedim. Yorumlarınızı beklerim.

kare

80+
Bilgisayarı taksitle alma zorunluluğumdan ve ekstrenin atlamasını beklememden dolayı bir tık pahalıya gelse de, daha fazla beklemenin zarar mı yarar mı getireceğini bilemediğimden 5600x 3060Ti sistemimin siparişini az önce geçtim. Sizden yorumları bekliyorum. Parçaları seçerken bütün parçaların segmentinde en azından giriş seviyesinin bir tık üstünde olmasına özen göstermeye çalıştım, bütçem dahilinde bu kadarını bulabildim. Belki bekleseydim daha ucuza da bulabilirdim fakat Gamegaraj.com 'un vade farksız taksit avantajı beni oradan almaya zorunlu kıldı. Ayrıca ülke şartları malum daha ucuza bulunabileceğinin de garantisi yok. Parçalar;

R5 5600X -stok fan-
MSI B550M PRO-VDH
Palit RTX 3060Ti ColorPop
Gskill RipjawsV 16GB(2x8) 3600MHz CL18
Aquarius Mesh 650W 80+ Bronze RGB Mid. Tower (PSU 'yu sordum Aigo marka kaliteli bir PSU ile gönderiyorlarmış)

Team MP33 256GB M.2 SSD. Bu parçayı başka bir yerden aldım. Sistemi SSD 'siz istedim. (Yine de testlerini yapıp yolluyorlarmış). Zaten bende 1TB M.2 SSD vardı oyunlar için, buna yalnızca sistemi kuracaktım işimi göreceğini düşünüyorum.

Toplam : 22.366TL

Şurada daha ucuz, burada daha ucuz diyecekler olabilir, dediğim gibi parçaları seçerken en azından girişin bir tık üstü olmasına özen gösterdim. Anakartta, 2 adet M.2 diskim olacağından iki slot olsun istedim, 5600X kullanacağımdan en azından VRM soğutucuları olsun istedim. Ekran kartında Mini veya tek fanlı modellerden kaçınmaya çalıştım Palit 'in DUAL modelinden bile ziyade bunu almak istedim. RAM 'lerde frekans değerinin önemini hepimiz biliyoruz, 3200MHz olmasın istedim, güç kaynağı bilindik güvenilir markaların dışına çıkmayım istedim, kasanın ön tarafı mesh olsun istedim vesaire derken. Hep giriş seviyesinin bir tık üstünü istedim. Zaten taksitle alma zorunluluğum da işin içine girince, Gamegaraj.com dışında bir yer yoktu.

Okuduysanız teşekkür ederim, sizinle paylaşmak istedim. Yorumlarınızı beklerim.
Kasa gerçekten güzel ama 22.366 TL biraz fazla tuzlu olmuş. şahsen ben 30 dk önce bunu aldım https://www.incehesap.com/origin-bronze-oyuncu-bilgisayari-fiyati-50383/ 17500 TL ye .

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,253
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Kasa gerçekten güzel ama 22.366 TL biraz fazla tuzlu olmuş. şahsen ben 30 dk önce bunu aldım https://www.incehesap.com/origin-bronze-oyuncu-bilgisayari-fiyati-50383/ 17500 TL ye .
hocam 10400f ve 3060 a 18k vermezdim şahsen
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşın aldığı sistemde 3060 Tİ var işlemci 5600x ramler 3600mhz vs.

Ama 3060 ti içinde 23k fazla gibi ya noluyo halimize ağlicam simdi

kare

80+
hocam 10400f ve 3060 a 18k vermezdim şahsen

arkadaşın aldığı sistemde 3060 Tİ var işlemci 5600x ramler 3600mhz vs.

haklısın sende hocam lakin alırken pek üstün özellik beklemedim. Ekran kartını sadece 17.000 TL olduğu bir zamanda pekde düşünmedim. Şuan zaten eft havale inceleniyor. ama diğer sistemlere baktığımda aynı bilgisayarın 23-24 bi tl ye satıldığını gördüm. 2. kasam olmuş oalcak zaten diğerini kardeşime bırakıcam.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,253
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
haklısın sende hocam lakin alırken pek üstün özellik beklemedim. Ekran kartını sadece 17.000 TL olduğu bir zamanda pekde düşünmedim. Şuan zaten eft havale inceleniyor. ama diğer sistemlere baktığımda aynı bilgisayarın 23-24 bi TL ye satıldığını gördüm. 2. kasam olmuş oalcak zaten diğerini kardeşime bırakıcam.
Anladim fakat iade etme sansinis varsa edin bence. 18 e daha iyisi bulunur ya

• Beğen
Reaksiyonlar: kare

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Ekran kartı modelini beğendim cidden güzel

kare

80+
Anladim fakat iade etme sansinis varsa edin bence. 18 e daha iyisi bulunur ya
var reisim var olmazmı didik didik aradım . sorun olan şu ki ya tek fanlı yada 2 fanlı ama boyutu küçük . Eskişehirde yaşıyorum burda sıcak bir başladımı cayır cayır yanıyor içerisi :D o yüzden 3 fanlı olarak tercih ettim . ek olarak amd işlemcim var bu sistemdekini satarım ( ilemci ve anakart ile ) stokda beklen r5 5600 u takarım. yine bana uyguna geliyor

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
stok fan değişmeli

Fiyatlara bak olmmm

xurmirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Onur AYDIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3060 ile 3060Ti arasında ciddi anlamda performans farkı var. 3060 ile 3070 arasında olandan çok daha fazla. Aynı şekilde işlemciyi de dediğim gibi sınırda tutmak istemedim, 10400, 5600X besleyemeyen bile bir işlemci. RAM 'ler keza 3600MHz. Bunlar aradaki fiyat farkını karşılıyor zaten. Sizin kasa da kendi segmentinde oldukça iyi. Hayırlı olsun.

Hocam konuda da belirttiğim gibi, aslında 20 küsürlere, 21e yakın da 3060Ti bulabiliyordum ancak taksit meselesi, parçaların giriş seviye olmasını istememem vesaire fiyatı arttırdı tabi. Asus RTX 3060Ti Dual Mini ile daha ucuza toplayabildiğim yerler oldu yoksa.

• Beğen
Reaksiyonlar: kare

kare

80+
3060 ile 3060Ti arasında ciddi anlamda performans farkı var. 3060 ile 3070 arasında olandan çok daha fazla. Aynı şekilde işlemciyi de dediğim gibi sınırda tutmak istemedim, 10400, 5600X besleyemeyen bile bir işlemci. RAM 'ler keza 3600MHz. Bunlar aradaki fiyat farkını karşılıyor zaten. Sizin kasa da kendi segmentinde oldukça iyi. Hayırlı olsun.
saolasın reisim sonuçta TR deyiz işte güç buna yetiyor :C

xurmirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Onur AYDIN

ŞOKER

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
ŞOKER
Benim de içime sindi sıkıntı yaşamam diye umuyorum.

Stok fan ile kullandınız mı işlemciyi hiç? Aynı işlemci var sanırım sizde de. Oyun oynarken ben testlere baktığımda müthiş bir performans kaybı olmuyor gibi geldi.
Hayırlı olsun hocam

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
Benim de içime sindi sıkıntı yaşamam diye umuyorum.

Stok fan ile kullandınız mı işlemciyi hiç? Aynı işlemci var sanırım sizde de. Oyun oynarken ben testlere baktığımda müthiş bir performans kaybı olmuyor gibi geldi.
evet kullandım. Mesh kasa ve soğutması iyi bir kasa olmasına rağmen oyunlarda 90 deereceyi rahat görüyordu. İşlemci kullanan bir oyun değil ha... Tomb raider 2013 indirmiştim pc yi ilk aldığımda 85 90 derecelerde geziyordu. Prime 95 testinde 2.5 dakikada 92 dereceye gelmişti korkup kapatmıştım devam etmeden... Şuan se234 var en çok işlemci yiyen Battlefield oyunlarında 60 dereceyi görmüyorum.

Gerçi benimki stok fan değildi şu modeldi

Ama sonuçta stok soğutucunun 5600x için yeterli olmadığını sana buradaki herkes söyleyeblilir. Haberin olsun

Top Bottom