xurmirac
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 20
- İsim
- Onur AYDIN
Bilgisayarı taksitle alma zorunluluğumdan ve ekstrenin atlamasını beklememden dolayı bir tık pahalıya gelse de, daha fazla beklemenin zarar mı yarar mı getireceğini bilemediğimden 5600x 3060Ti sistemimin siparişini az önce geçtim. Sizden yorumları bekliyorum. Parçaları seçerken bütün parçaların segmentinde en azından giriş seviyesinin bir tık üstünde olmasına özen göstermeye çalıştım, bütçem dahilinde bu kadarını bulabildim. Belki bekleseydim daha ucuza da bulabilirdim fakat Gamegaraj.com 'un vade farksız taksit avantajı beni oradan almaya zorunlu kıldı. Ayrıca ülke şartları malum daha ucuza bulunabileceğinin de garantisi yok. Parçalar;
R5 5600X -stok fan-
MSI B550M PRO-VDH
Palit RTX 3060Ti ColorPop
Gskill RipjawsV 16GB(2x8) 3600MHz CL18
Aquarius Mesh 650W 80+ Bronze RGB Mid. Tower (PSU 'yu sordum Aigo marka kaliteli bir PSU ile gönderiyorlarmış)
Team MP33 256GB M.2 SSD. Bu parçayı başka bir yerden aldım. Sistemi SSD 'siz istedim. (Yine de testlerini yapıp yolluyorlarmış). Zaten bende 1TB M.2 SSD vardı oyunlar için, buna yalnızca sistemi kuracaktım işimi göreceğini düşünüyorum.
Toplam : 22.366TL
Şurada daha ucuz, burada daha ucuz diyecekler olabilir, dediğim gibi parçaları seçerken en azından girişin bir tık üstü olmasına özen gösterdim. Anakartta, 2 adet M.2 diskim olacağından iki slot olsun istedim, 5600X kullanacağımdan en azından VRM soğutucuları olsun istedim. Ekran kartında Mini veya tek fanlı modellerden kaçınmaya çalıştım Palit 'in DUAL modelinden bile ziyade bunu almak istedim. RAM 'lerde frekans değerinin önemini hepimiz biliyoruz, 3200MHz olmasın istedim, güç kaynağı bilindik güvenilir markaların dışına çıkmayım istedim, kasanın ön tarafı mesh olsun istedim vesaire derken. Hep giriş seviyesinin bir tık üstünü istedim. Zaten taksitle alma zorunluluğum da işin içine girince, Gamegaraj.com dışında bir yer yoktu.
Okuduysanız teşekkür ederim, sizinle paylaşmak istedim. Yorumlarınızı beklerim.
R5 5600X -stok fan-
MSI B550M PRO-VDH
Palit RTX 3060Ti ColorPop
Gskill RipjawsV 16GB(2x8) 3600MHz CL18
Aquarius Mesh 650W 80+ Bronze RGB Mid. Tower (PSU 'yu sordum Aigo marka kaliteli bir PSU ile gönderiyorlarmış)
Team MP33 256GB M.2 SSD. Bu parçayı başka bir yerden aldım. Sistemi SSD 'siz istedim. (Yine de testlerini yapıp yolluyorlarmış). Zaten bende 1TB M.2 SSD vardı oyunlar için, buna yalnızca sistemi kuracaktım işimi göreceğini düşünüyorum.
Toplam : 22.366TL
Şurada daha ucuz, burada daha ucuz diyecekler olabilir, dediğim gibi parçaları seçerken en azından girişin bir tık üstü olmasına özen gösterdim. Anakartta, 2 adet M.2 diskim olacağından iki slot olsun istedim, 5600X kullanacağımdan en azından VRM soğutucuları olsun istedim. Ekran kartında Mini veya tek fanlı modellerden kaçınmaya çalıştım Palit 'in DUAL modelinden bile ziyade bunu almak istedim. RAM 'lerde frekans değerinin önemini hepimiz biliyoruz, 3200MHz olmasın istedim, güç kaynağı bilindik güvenilir markaların dışına çıkmayım istedim, kasanın ön tarafı mesh olsun istedim vesaire derken. Hep giriş seviyesinin bir tık üstünü istedim. Zaten taksitle alma zorunluluğum da işin içine girince, Gamegaraj.com dışında bir yer yoktu.
Okuduysanız teşekkür ederim, sizinle paylaşmak istedim. Yorumlarınızı beklerim.