Neler Yeni

Herkese Açık fotoğraflarımız ve SUÇ DÜNYASI Tartisalim

omerunlu34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
Ömer ÜNLÜ
Steam
Speculation

Rootz

80+
Senin topluluk kurallarına uyarak attığın foto ile sana ne yapabilir Allah aşkına. Nude atmadığın sürece bi şey yapabileceğini sanmıyorum. Peki sen ne yapabilirsin, bir hiç. Kanunlarımızda açık bir şekilde paylaşılan bir fotoğrafı başka biri de alıp istediği gibi kullanabilir. Ama bi insan ile arandaki herhangi özel bir konuşmayı yayınlamak ya da devlet şeylerini (mesela önemli bir mahkeme kararını) yayınlamak bir suçtur.

Bir kız arkadaşımın son derece normal bir fotoğrafını yetişkin içerikli bir sitede "Hadi bekliyorum beni ara" metni üzerinde kullanmışlardı. Olaya bir de bu açıdan bakın. Offshore sunucu sayesinde hiç bir işlem de yapamamıştık. Sonra kapandı gitti neyse ki.

Edit: Ayrıca kanunlara göre fotoğrafı alıp istediği gibi kullanabilir demişsiniz. Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir vermeyin. Kanunlarımızda da bu işlem suçtur ve cezası vardır.

Screenshot_1.png

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bir kız arkadaşımın son derece normal bir fotoğrafını yetişkin içerikli bir sitede "Hadi bekliyorum beni ara" metni üzerinde kullanmışlardı. Olaya bir de bu açıdan bakın. Offshore sunucu sayesinde hiç bir işlem de yapamamıştık. Sonra kapandı gitti neyse ki.
Tabi öyle bir olay var ama sen zaten sosyal medyada fotoğraf paylaşıyorsan bunlara da yapabileceğin hukuken pek bi olay kalmıyor. Ayrıca hukuken bi müdahele olsa bile ohoooo o sunucuları bulacaklar sahiplerini bulacaklar polis molis o iş çok uzar gider.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

omerunlu34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
Ömer ÜNLÜ
Steam
Speculation

Edit: Ayrıca kanunlara göre fotoğrafı alıp istediği gibi kullanabilir demişsiniz. Lyütfen bilgi sahibi olmadan fikir vermeyin. Kanunlarımızda da bu işlem suçtur ve cezası vardır.

Alıntıyı görüntüle
vallaha reis Allah kimsenin başına vermesin aklıma geldi konuş açmak istedim

Rootz

80+
Tabi öyle bir olay var ama sen zaten sosyal medyada fotoğraf paylaşıyorsan bunlara da yapabileceğin hukuken pek bi olay kalmıyor. Ayrıca hukuken bi müdahele olsa bile ohoooo o sunucuları bulacaklar sahiplerini bulacaklar polis molis o iş çok uzar gider.

Offshore sunucu burada devreye giriyor. Herhangi bir devlete bağlı olmadığı için kanunen bir hükümleri yok.

Ancak ben sizin arkadaşlarınızla çekildiğiniz fotoğrafınızı alıp Türkiye veya farklı bir ülkede barındırdığım sunucuda çok afedersiniz yetişkin içerikli bir site kurup yayınlasam tepkiniz ne olur ? (En kötü senaryolardan birisi olduğu için sürekli bunu ön plana çıkarıyorum) Sunucuları da sahiplerini de ödemeyi yapanı da alanı da bir kaç saat içerisinde bulurlar. Siber suçlarla mücadele ekipleri tahmin ettiğinizden hızlı çalışıyor içiniz rahat olsun.

Örneğin DA'yı ele alalım;
Cloudflare kullanmalarına rağmen gerçek IP adreslerinden arama yaparak Turhost firmasında barındırıldığını 5 dakika içerisinde öğrendim. Ben bile 5 dakika içerisinde bu bilgilere ulaşabiliyorsam Siber ekiplerin anında firmaya ulaşıp yine dakikalar içerisinde siteyi kapatmaları da gayet mümkün.

Bu işler hafife alınacak işler değil. İnternet çok sıkı takip altında, hakkınızı arayın :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

vallaha reis Allah kimsenin başına vermesin aklıma geldi konuş açmak istedim

Normal bir sınıf arkadaşımdı ona rağmen çok kötü bir durumdu. Diğer türlüsünü düşünmeyi hayal bile edemiyorum.

Son düzenleme:

omerunlu34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
Ömer ÜNLÜ
Steam
Speculation
Offshore sunucu burada devreye giriyor. Herhangi bir devlete bağlı olmadığı için kanunen bir hükümleri yok.

Ancak ben sizin arkadaşlarınızla çekildiğiniz fotoğrafınızı alıp Türkiye veya farklı bir ülkede barındırdığım sunucuda çok afedersiniz yetişkin içerikli bir site kurup yayınlasam tepkiniz ne olur ? (En kötü senaryolardan birisi olduğu için sürekli bunu ön plana çıkarıyorum) Sunucuları da sahiplerini de ödemeyi yapanı da alanı da bir kaç saat içerisinde bulurlar. Siber suçlarla mücadele ekipleri tahmin ettiğinizden hızlı çalışıyor içiniz rahat olsun.

Örneğin DA'yı ele alalım;
Cloudflare kullanmalarına rağmen gerçek IP adreslerinden arama yaparak Turhost firmasında barındırıldığını 5 dakika içerisinde öğrendim. Ben bile 5 dakika içerisinde bu bilgilere ulaşabiliyorsam Siber ekiplerin anında firmaya ulaşıp yine dakikalar içerisinde siteyi kapatmaları da gayet mümkün.

Bu işler hafife alınacak işler değil. İnternet çok sıkı takip altında, hakkınızı arayın :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normal bir sınıf arkadaşımdı ona rağmen çok kötü bir durumdu. Diğer türlüsünü düşünmeyi hayal bile edemiyorum.
çok doğru bir yazı teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,894
Üyeler
164,927
Son üye
ShadowShairan
Top Bottom