iamlynch
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
"Merhabalar ben Emirhan, başlıktada belirttiğim üzere hesabım gözlerimin önünde az önce çalındı saat 10.32 gibiydi The Boys izliyordum ve telefonum da her zaman olduğu gibi masamın üzerindeydi ve mail bildirimi geldi. Haliyle ben de şöyle bi merak edip baktığımda mesajın Ubisofttan olduğunu ve şifre değişikliğiyle alakalı bir mail olduğunu gördüm ilk başta yanlış geldiğini sandım ve telefonu geri bıraktım ama bi kaç saniye sonra ubisofttan bana aylardır mail gelmediğini ve bunun yanlış gelme ihtimalinin olmadığını anladım. Açık konuşmak gerekirse hayatım boyunca pek çok hesap çalınma riski atlattım ama hiçbirisi bu kadar hızlı değildi. Maili hemen açmadım yani bildirimden girmedim, gmail uygulamamı açtım ve maili kendim görmek istedim hangi hesaba geldiğini anlamak için maili arattığımda bulamadım ve tam o sırada aynı şekilde ubisofttan bildirim gelmesine neden olan kimse aynı zamanda da mailleri siliyordu bunu nasıl yaptı nasıl olur bilmiyorum ama yaklaşık 1 ay önce arkadaşımın ruhu duymadan önce valorant sonra bütün gmail hesabının gittiğini göz önünde bulundurarak hemen gmailimin şifresini daha güçlü bir şifreyle değiştirdim ki mail gitmesin, şu anlık mail kurtuldu gibi, hemen ardından ubisofta girdim ve şifremi unuttum dedim ilk başlarda şifre değişim maili geldi hatta şifreyi de değiştirdim ve telefonun seçmesine izin verdim ama geri dönüp kurtarabildim mi diye deneyecekken şifrem kabul edilmedi ve hemen kendime bir mail daha gönderip yeniden değiştirecektim ki. Bana linkin zamanının dolduğunu veya zaten kullanıldığıyla ilgili bir hata verdi ubisoft, lütfen yardım edin ubisoft desteğe ticket atmaya çalışıyorum ama kapanmış!-" Tam bu yazıyı yazarken fark ettim ki, gelen ilk mail sahteydi ve galiba yazdıklarımı çöpe atmak yerine bunu herkesin görüp aynı hataya düşmemesi için burada bırakacağım, umarım bu herhangi bir sorun çıkartmaz. Haberiniz olmadan bir parola değiştirme maili geldiyse paniğe kapılıp maile tıklamayın, şansıma ben tıklayamadan mail kendisi gitmişti. Az önce yeniden bir parola değişim linki geldi ve bum hesap kurtuldu ya da öyle bir şey. Son zamanlarda artan hesap çalınma olaylarına dikkat edin artık sadece oyun hesabınıza değil mailinizede yöneliyorlar, ben az kalsın yapıyordum, siz yapmayın, hesabınıza güvenilir olmayan sitelerden giriş yapmayın ve bunu her hesap için kastediyorum. Buraya kadar okuduysanız gerçekten çok teşekkürler ne ara hesap açıp gelip buraya yazdığımı bile hatırlamıyorum ama eminim burada destek alabilirdim ve şu an emin olabilirsiniz ki önerilere aşırı derecede açığım teşekkürler, iyi günler, saygılar!
Yazım hatalarımın kusuruna bakmayın bütün gece ayaktaydım ve şu an çokda dingin bir zihinle yazdığım söylenemez, tekrardan saygılarımla...
dipnot: ubisofta giriş yapmadan bir ticket atmaya çalışıyorsanız bunu direkt sohbet olarak başlatmanızı istiyor, ne yazık ki o devre dışı, eğer ubisoft hesabınızla ilgili bir sorun yaşarsanız önce başka bir hesaba girdiğinizden emin olun.
dipnot2: saatte düzeltme ben de şimdi bakınca gördüm bu ssdeki ubisofttan kendim aldığım mailim anlaşılan o anın paniğiyle zamanın nasıl geçtiğini anlamamışım.
Yazım hatalarımın kusuruna bakmayın bütün gece ayaktaydım ve şu an çokda dingin bir zihinle yazdığım söylenemez, tekrardan saygılarımla...
dipnot: ubisofta giriş yapmadan bir ticket atmaya çalışıyorsanız bunu direkt sohbet olarak başlatmanızı istiyor, ne yazık ki o devre dışı, eğer ubisoft hesabınızla ilgili bir sorun yaşarsanız önce başka bir hesaba girdiğinizden emin olun.
dipnot2: saatte düzeltme ben de şimdi bakınca gördüm bu ssdeki ubisofttan kendim aldığım mailim anlaşılan o anın paniğiyle zamanın nasıl geçtiğini anlamamışım.