Denemedim, ama tahminim Hawk ve Exvega gibi tasarım odaklı ürünler, denediğim Havit Kraken yüzeyine benziyordur. Kabaca yapıştırma baskı, serin ve hız odaklı bir yüzeyleri var. Çinlilerin ürettirdiği uygun fiyatlı (90x40 için) ürünler böyle oluyor.
Şu ana kadar KlasseGear PRO, Havit Kraken 90x40, Kensei 90x40 denedim. XRades ve Porge de ucundan sayılır, onların da kare versiyonlarını denedim. Gerçi XRades kare versiyonlarını değiştirdi, ama 90x40 yüzeyleri aynıdır diye düşünüyorum.
XRades aralarında en dandiğiydi. Yüzeyi garip kokuyor ve kırışıklıkları asla düzelmedi.
Porge fiyatına göre 4mm yazmasına rağmen 3mm gibiydi ve yapıştırma baskıydı.
Havit Krakeni Happy Hour ₺300-500 bir şeye aldım, galiba düz fiyatı ₺700-900 arasıydı. Yüzeyi Porge, Claws gibi ürünlerin serin, hızlısına benziyor. Kalınlığı 6mm en büyük farkı bu ve kesinlikle o fiyatı etmez. Havit'in sözde premium ürün gamı Kraken biraz düşünülmeden yapılmış ürünlerle dolu bence.
Kensei yüzeyi bence bu ürünlere göre en kalitelisi. Ayrıca Kensei'nin de kalınlığı 5mm falan olması lazım. Diğer 90x40 genelde 3-4mm civarı oluyor. Kalınlık çok da avantaj değil ama oyuncu ürünlerinde 3mm olmalı.
Burada Havit, XRades ve Porge üretim bandı bence kötü. Speed yüzeyli ve yapıştırma baskılı ürünleri salmaları lazım bence. KlasseGear PRO'nun hafif yünlü ama hybrid yüzeyi daha ideal.
Yine de ben en son Rampage Blitz Large, Gamepower GPR400, Monster Pusat Control denemiştim. Burada Rampage Blitz'in yüzeyinin 90x40 versiyonu da var. Kabaca ₺0-500 arası mouse padlerde denediğim en iyi yüzey Rampage ait.