Hikayeli oyun için laptop önerisi

maury

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
286
İşten eve gelip 1-2 saat hikayeli oyun oynamalık dizüstü arıyorum. Mesela yeni başlayacağım oyun The Last of Us 1. Bu tarz oyunları en yüksek ayarda yüksek fps verecek, çok ısınmayacak, kaliteli bir laptop önerisi istiyorum.
Biraz bakındım gamegaraj laptopları önerilmiş. Ama işlemci ve ekran kartında karar veremedim.
Ryzen 9 9955HX3D ve Rtx 5070 ti var ama 100k. Bu oyunlar için değer mi?
Yoksa buna gerek yok şu PC yeterli dediğiniz olur mu?

Yorum yok mu Hacılar?

hocam 5070 te işini görür 5060 ta şuanki oyunlarda ultrada iş yapar
ama uzun ömürlülük diyorsan 5070ti 12gb herzaman daha iyidir

hocam 5070 te işini görür 5060 ta şuanki oyunlarda ultrada iş yapar
ama uzun ömürlülük diyorsan 5070ti 12gb herzaman daha iyidir
2 sene sonra satıp yenisini alabilirim. Zaten yeni çıkmış oyunları hemen alamıyorum. Steam kütüphanede daha bir sürü eski oyun var. Ama VRAM olayı düşündürüyor beni. 8-12 GB az geliyor.
Laptop bir de verim de masaüstüne göre düşük oluyor.
5070 TI al geç diyorum kendime ama bilemedim kararsızım.

Ben de ilk aldığım Laptop'u bir iki sene kullanır, daha iyisine geçerim diye almıştım. Halâ kullanıyorum. Evdeki hesap çarşıda uymayabilir.

Alacağın laptop 1080p olur diye düşünüyorum bu yüzden 8gb vram işini görür. Şuan 4060 lı cihaz kullanıyorum memnunum.

• Beğen
Reaksiyonlar: vada
2 sene sonra satıp yenisini alabilirim. Zaten yeni çıkmış oyunları hemen alamıyorum. Steam kütüphanede daha bir sürü eski oyun var. Ama VRAM olayı düşündürüyor beni. 8-12 GB az geliyor.
Laptop bir de verim de masaüstüne göre düşük oluyor.
5070 TI al geç diyorum kendime ama bilemedim kararsızım.
Tam tersi laptopta verim daha fazla.(Watt/performans) Legion 5 13650hx rtx5060 al geç. 15 inc ekranda 1600p' de bayilmaya gerek yok. Harici monitörün varsa ancak 5070ti 2k monitör falan. Kendi ekraniyla takilcaksan cidden amelelik 1600p ekran gerek yok.

Geri