Bu aralar hitler dikkatimi çekiyor (sadece merak ediyorum içimde bi sevgi yok) sizlerinde görüşünü merak ettim bence küçük stratejik hatalar yapmasaydı çoğumuz alman olarak yaşıyo olabilirdik
Aslında savaş stratejisi olarak da çok hatalıydı. Yanında Erwin Rommel, Heinz Guderian, Hermann Göring, Gerd, Dönitz, Von Kluge olmasa pek çok şeyi başaramazdı. En başında da Mussolini Operasyonu gelir
herman göring savaşın ilk yıllarından cozutmuştur zevk ve safa düşmüştür ve morfin bağımlısıdır alman uçak sanayisi savaş sırasında gittikçe gerilemiştir
Hayır, adlarını hatırlamıyorum ama bazıları var kritik bölgedeler ve acayip saçma kararlar veriyorlar. Hele ki biri vardı çıkarma olan gün komutan bölgede bile değil.
Yani onu tam hatırlamadım şu an ama Hitler'in batıdaki başarısını komutanları sağladı tamamen. Mussolini Operasyonu'nun başarısı da komutanlara bağlıdır. Blitz, Luftwaffe'nin bir başarısıdır denebilir. Barbarossa'ya yol açan da bu başarıdır. Dunkirk de aynı şekilde Hermann Göring'in dir.
Oradaki mesela Belçika ormanları oldu. Baskıyı sürdürdükleri sırada oraya girebilselerdi müthiş olurdu ama bunu yapamayacaklarını farkedemediler.
Edebilselerdi Erwin Rommel'in Hitler'e ilk andan beri dediği gibi hava saldırısı ile Dunkirk temizlenebilirdi.
erein romelin o olayla alakası dahi yok o Heinz Guderian dır ve kara ordusuyla ilerlemesi gerektiğini ordunun durmaması gerekjtiğini söylemiştir o havva kuvvetleri fikrini göring söylemiştir
Hitler ilk başa geldiğinde avrupa kendilerini koministlerden koruyacağını düşünerek hitleri desteklermiştir hitlerin de amacı lebesrum dur oda sovyet toparaklarıdır belki savaş sırasında tüm dünyayı fethetme fikri vardır ama ilk başlarda böyle bir düşüncesi yoktur.
Bu aralar hitler dikkatimi çekiyor (sadece merak ediyorum içimde bi sevgi yok) sizlerinde görüşünü merak ettim bence küçük stratejik hatalar yapmasaydı çoğumuz alman olarak yaşıyo olabilirdik
Hitler gerçekten tarihin en iyi liderlerinden biri sadece yönetim şekli, amacı ve hedefi iyi değildi ve saçma bir stratejik hata yüzünden savaşı kaybetti kışın sovyetler birliğine saldırarak