Hızlı render almak için parça öneri

Önemli olan malezemeler CPU, GPU ve depolama biriminin okuma/yazma hızı. Sistemini öğrenebilir miyim?

Depolamanın önemi yok mu ? M.2 SSD ne işe yarıyor hocam ?
İşletim sistemlerinin ve programların açılış hızında etkili, yazma ve kopyalamada. Render ile disk ne alaka. Hdd yazma kapasitesinin üstünde veri işleyecek cpu ve Gpu görmedim ben. Bahsettiğim 3d render. Videodan bahsetmiyorum. Adam blender kullanacakmış, disk ne alaka?

GPU- CPU- SSD- RAM önemli.

Önemli olan malezemeler CPU, GPU ve depolama biriminin okuma/yazma hızı. Sistemini öğrenebilir miyim?
Anakart : Foxconn G41 MXP
Ekran kartı : İntel G41 Express Chipset
İşlemci : Pentium(R) Dual-Core CPU E6600
RAM : 2 GB (2x4 alıcam anakart 8 gb destekliyor)
başka bilgi lazımsa yazabilirim

Senin için en önemli sistem bileşeni GPU dostum. Sonra cpu, paranı boş yere diğer bileşenlere harcama, hele ki depolama birimlerine asla. Ram ne kadar? Kapasite ve frekans?
RAM : 2 GB 800 MHz (2x4 1333 Mhz alıcam anakart 8 gb destekliyor)
Kapasite derken diskmi anlamadım.

RAM : 2 GB 800 MHz (2x4 1333 Mhz alıcam anakart 8 gb destekliyor)
Kapasite derken diskmi anlamadım.
Bence sen sistemini 2. Elden sat.
Üstüne para ekle apu sistem al.

Şimdi şunu da kabul etmek lazım, adam yanlış söylemiş ama standart bir kullanıcı için (amacı render bile olsa) normal SSD de yeterli gelecektir.
Adam video değil blender render alacak. Hangi Gpu o hızda veriyi işleyip diske gönderebilir? Vray, mental ray render aldım o kadar. Ssd olmuş yada olmamış kayda değer hiç bir fark yok. En önemli parça Gpu sonra cpu sonra ram. Adamın bütçe zaten 1000 lira. Onuda ssd gibi gereksiz bir parçaya harcattıracaksınız

Adam video değil blender render alacak. Hangi Gpu o hızda veriyi işleyip diske gönderebilir? Vray, mental ray render aldım o kadar. Ssd olmuş yada olmamış kayda değer hiç bir fark yok. En önemli parça Gpu sonra cpu sonra ram. Adamın bütçe zaten 1000 lira. Onuda ssd gibi gereksiz bir parçaya harcattıracaksınız
gpu cpu mpu pahalı olmuyormuydu 🤔

Geri