Neler Yeni

🔥İndirim HONOR 200 Pro 12 GB 512 GB + Honor Choice Band Akıllı Saat 28249TL

MoonWalk

80+ Silver
daha önce samsung da kullandım xiaomi de kullandım sony de kullandım. samsung ve xiaomi ile garantilik ardından samsungla icralık da oldum. sonyle de telefon deneyimim pek iyi değildi. yazılım konusunda samsung bence daha iyi ama çin malına kalitesiz diyip kore malına kaliteli demem samsungda da sonyde de donanımsal sıkıntılar yaşadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ikisinde de sıkıntı çıkma olasılığı var. mesela samsung note 4de şebeke sorunu çok yaygındı googleye yazıp araştırabilirsin
Samsung zaten çoğu kullanıcının memnuniyetini almış ve yıllar boyunca da almaya devam eden bir marka. Yazılım konusundaki akıcılığı, performansı, uyumluluğu, genelde yıllar boyu büyük sorun çıkartmaması, kullanımı etkileyecek ufak veya büyük kusurlara sahip olmaması, özelleştirmesi One UI'ı iyi konuma getiriyor ancak diğerleri de berbat veya kötü değil.

->Ufak tefek kusurlar olabilir lakin direkt olarak kötü denmemeli, genelleme yapmaktan da ziyade eğriyi doğruyu tam olarak yazmadan, bir tarafa ağırlık vermek denge bozukluğu oluşturur.

frqn

80+
Dürüst olalım önümüze 2 adet ultra teknolojik hiçbir şekilde bilgimizin olmadığı iki adet cihaz konuldu. Biri Japon veya Kore üretimi diğeri Çin üretimi. Hangisini alırsınız :D
dostum iphoneların büyük çoğunluğuda çinde üretiliyor, iphone fiyatları niye artıyor sanıyorsun abd vergilerinden sonra,

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
isimsiz
OHA ÇİNDE ÜRETİLİYORMUŞ OHA NASI YANİ OHA
iPhone’ların büyük kısmı Çin’in Şenzen şehrinde üretilmektedir. Geriye kalan ülkeler arasında Tayland, Malezya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Singapur ve Filipinler gelmektedir.

Ayrıca kullandığımız Avrupa menşeli özellikle teknolojik aletlerin çoğuda Çin'de üretilmektedir.

Keyfen

80+ Bronze
Çin malı kalitesizdir diye düşünülüyorsa zaten balık baştan kokuyor demektir.

Uzun süredir Huawei, Xiaomi, Realme ürünlerini kullanan kişiler cevap verirse daha iyi olur bu konuda.

Çünkü herkes için kullanım şekli farkı. Oyun oynamak için, fazla RAM kapasitesinin gerekeceği işler için, uzun süreli daha stabil performans isteyenler için mantıksız değil. Hızlı şarj isteyen kullanıcılar da olabilir. Bu sebepler her kullanıcı için değişir, herkes için çok az fark değildir. Samsung gibi bir dev markanın da hataları veya kusurları olabilir. Telefon konusunda da Android tarafının en iyisi denebilecek kıvamda ancak direkt olarak şah yapıp diğerlerini piyon bellemek tutarsız.

Çoğu telefonun batarya performansı ilk günkü performansı zaten beklenemez, modele göre durum değişir, Samsung tarafında da pil performansı zamanla azalır, hızlı şarj yıllar boyu kullanımda arayı kapatır en azından.

200 Pro özelinde 4 Android, 5 güvenlik güncelleştirmesi söz konusu. Diğer markalar da 4'e 5 şeklinde güncelleme sunabiliyor. Hiçbir şey demek yine tutarsız.

Ne denir ki...
xiaomi yi uzun süre kullandım poco x3 pro var hala her işimi görür arada ufak tefek takılır ama nerden baksan 3-4 yıl oldu telefonu alalı, ayrıca çin malı diyip geçmeyin çünkü bir çok ürün bu iphone lar samsung lar vb abarta abarta g.tlerini kaldırdığınız markalarda çinde üretim yapıyor özellikle apple %95 oranında üretimi varmış sadece 2019 yılında resmi bilgi olsun diyede bi tık araştırdım.

İsimbulamajim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,918
İsim
Ehm
Discord
isimbulamajim
Çin malı olan her ürün teknolojik patlamayla çıkar yani ne ararsan içerisinde bulunur bu sayede rakipleriyle varolan piyasada rekabete girişmeye çalışırlar ancak bu ürünlerin her biri manen kalitesizdir çünkü Çin malıdır. Çinliler bir ürünü kaliteli olsun diye üretmez, satmak için üretir. Aynı fiyata Samsung gibi bir dev markanın ürününü alabiliyorsam ve arada neredeyse çok az fark varsa neden Çin malını tercih edeyim? Ne gibi bir artısı var Çinlilerin? 2 ila 3 yıl içerisinde bataryaları ölüyor bunların. Samsung 7 yıl güncelleme desteği sunarken Çinliler ne sunuyor? Hiçbir şey. 10 bin lira daha ucuz olsa o zaman tamam alınır derim. Ama bu fiyattayken çok saçma.
Honor'un yazılımı gayet iyi bloatware reklam falan yok ve Honor Magic 7 Pro'ya 7 yıl güncelleme garantisi verdiler. Tecno Redmi vb. ile karıştırmayın yani.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,259
İsim
Oğuz
Xiaomi 13T Pro varken alınmaz bu

Darkbahn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Coco
Samsungdan baska fiyati ederine yakin urun satan yok.

frqn

80+
xiaomi yi uzun süre kullandım poco x3 pro var hala her işimi görür arada ufak tefek takılır ama nerden baksan 3-4 yıl oldu telefonu alalı, ayrıca çin malı diyip geçmeyin çünkü bir çok ürün bu iphone lar samsung lar vb abarta abarta g.tlerini kaldırdığınız markalarda çinde üretim yapıyor özellikle apple %95 oranında üretimi varmış sadece 2019 yılında resmi bilgi olsun diyede bi tık araştırdım.
hocam telefonların çoğu çinde üretiliyor lafı ortaya atıldıktan sonra gidip araştırıp tasdiklemişsin, bu senin yaptığın olması gereken ve normal olan bir bilgi aktarımıdır. Ama bu forum dahil birçok insanda şöyle bir şey var; mesela xiaomi alınmaz lafını duyan insanlar hiçbir bilgi birikimi olmadan araştırma yapmadan tecrübe edinmeden bu lafı alıp her xiaomi indirim konusunda aynı şekilde paylaşır, veya honor alınmaz diyenler veya çin malı alınmaz diyenler vs. bu böyle gider. İnsanlarımızın bir sorunu var, her duyduğunu alıp sanki konuya tam hakimmiş gibi heryerde satar, forum sitelerinin çoğunluğu bunlarla dolu, senin yorumunu okuyunca memnun oldum, en azından duyduğunu araştırıp katılıp katılmayacağına kendin karar verebiliyorsun. bu arada bendede redmi note 8 pro vardı, 5 yıl kullandım, sıkıldımda değiştirdim, kenarda duruyor, herhangi bir kasma donma vs. de yoktu zaten, illaki negatif yanları vardır ama beni memnun etti.

ghnn

80+ Bronze
Samsung zaten çoğu kullanıcının memnuniyetini almış ve yıllar boyunca da almaya devam eden bir marka. Yazılım konusundaki akıcılığı, performansı, uyumluluğu, genelde yıllar boyu büyük sorun çıkartmaması, kullanımı etkileyecek ufak veya büyük kusurlara sahip olmaması, özelleştirmesi One UI'ı iyi konuma getiriyor ancak diğerleri de berbat veya kötü değil.

->Ufak tefek kusurlar olabilir lakin direkt olarak kötü denmemeli, genelleme yapmaktan da ziyade eğriyi doğruyu tam olarak yazmadan, bir tarafa ağırlık vermek denge bozukluğu oluşturur.
ben özelleştirmesine göre değil de stabilliğine göre iyi kötü dedim.
kullandıklarım arasında en stabil olanı samsungdu oneui için bahsediyorum. yoksa touchwiz çok kötüydü o sıralar cyanogenmod romu atıp kullanıyordum o da çok stabildi. xiaomide de sonyde de yazılımda stabilite sıkıntısı yaşadım

MoonWalk

80+ Silver
Xiaomi 13T Pro varken alınmaz bu
İkisi de alternatif olabilir. Xiaomi kullanan birisine 13T Pro daha iyi gelebilir ancak Xiaomi kullanmayan birisi de aldığında memnun kalmayabilir 13T Pro'dan. Sadece yazılımı bile tercih sebebi yapan kullanıcılar var.

Keyfen

80+ Bronze
hocam telefonların çoğu çinde üretiliyor lafı ortaya atıldıktan sonra gidip araştırıp tasdiklemişsin, bu senin yaptığın olması gereken ve normal olan bir bilgi aktarımıdır. Ama bu forum dahil birçok insanda şöyle bir şey var; mesela xiaomi alınmaz lafını duyan insanlar hiçbir bilgi birikimi olmadan araştırma yapmadan tecrübe edinmeden bu lafı alıp her xiaomi indirim konusunda aynı şekilde paylaşır, veya honor alınmaz diyenler veya çin malı alınmaz diyenler vs. bu böyle gider. İnsanlarımızın bir sorunu var, her duyduğunu alıp sanki konuya tam hakimmiş gibi heryerde satar, forum sitelerinin çoğunluğu bunlarla dolu, senin yorumunu okuyunca memnun oldum, en azından duyduğunu araştırıp katılıp katılmayacağına kendin karar verebiliyorsun. bu arada bendede redmi note 8 pro vardı, 5 yıl kullandım, sıkıldımda değiştirdim, kenarda duruyor, herhangi bir kasma donma vs. de yoktu zaten, illaki negatif yanları vardır ama beni memnun etti.
öncelikle teşekkür ederim. Dediklerine sonuna kadar katılıyorum insanlar önyargıyı tek bir söz duyduklarında oluşturabiliyor ne kullanana soruyorlar ne özelliklerine bakıyorlar, sonuçta bunlar birer ürün telefonu geçtim insanları içerisinde bir yerden bir yere gittikleri çinin arabalarına biniyor bu onları kötümü yapıyor güvenilmezmi yapıyor hayır bu adamlar bir firma örnek xiaomi adam kendi markasına laf ettircek bişi yaptırmaz sonuç olarak xiaomi hayratı değil bir firma uygun olması sürümden kazanmalarından kaynaklı

Top Bottom