bunu nasıl ayarlayabilirim?Oyunu dahili radeon 780m ile açıyor olabilirsiniz. Eğer öyle değilse de büyük ihtimal işlemcideki 16mb önbellek sebebi ile kısıtlanıyor FPS. Örnek olması adına; 20mb önbellekli 13400f işlemcili masaüstü sistemin videosunu atıyorum:
Bu da 32mb önbellekli 5600x işlemci ile performans:
hybrid modunda kullandığımda oyun oynarken otomatik geçer diye düşünmüştüm. lolde geçmiyor mu?Omen gaming hub'da graphics switcher sekmesinden discrete modunu seçin. Bu sayede sadece 4070 kullanılır hale gelecektir. Ancak pil kullanımını artırır. Bu nedenle pilde kullanacağınız zaman tekrar Hybrid moda alın.
Alıntıyı görüntüle
Normalde evet geçmesi lazım ama bazı oyunlarda bu sıkıntı yaşanabiliyor. Hybrid mod kalsın isterseniz şu ayarı yapın: Windows Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler > Göz At > Ordan Lol ün klasörünü bulun (Riot Games > League of Legends > Game > League of Legends) ve ekleyin. Sonra listede yeni eklediğiniz uygulamayı bulun, "Seçenekler"e basın, "Yüksek Performans"ı seçin ve kaydedin.hybrid modunda kullandığımda oyun oynarken otomatik geçer diye düşünmüştüm. lolde geçmiyor mu?
dediğiniz şeyleri denedim fakat halen 180-200 arası kaldım sanırım cidden işlemci ağırlıklı olması ile alakalı daha çok. teşekkür ederim yardım için daha AAA oyunlar ile deneyeceğim bozuk olup olmadığını.Normalde evet geçmesi lazım ama bazı oyunlarda bu sıkıntı yaşanabiliyor. Hybrid mod kalsın isterseniz şu ayarı yapın: Windows Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler > Listede "LeagueClient" yoksa "Göz At" > Ordan Lol ün klasörünü bulun (ekran görüntüsü atıyorum) ve ekleyin. Sonra listede yeni eklediğiniz uygulamayı bulun, "Seçenekler"e basın, "Yüksek Performans"ı seçin ve kaydedin.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ek Bilgi: Oyuna girip denedim imzamdaki cihazda (13650hx işlemci 24mb önbellek) 250-300 fps alıyorum. Lol tamamı ile işlemci bazlı olduğu için 4060 veya 4070 olmasının pek bir önemi yok.
League client değil game klasörüne girip ordaki lolü seçmen lazımNormalde evet geçmesi lazım ama bazı oyunlarda bu sıkıntı yaşanabiliyor. Hybrid mod kalsın isterseniz şu ayarı yapın: Windows Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler > Listede "LeagueClient" yoksa "Göz At" > Ordan Lol ün klasörünü bulun (ekran görüntüsü atıyorum) ve ekleyin. Sonra listede yeni eklediğiniz uygulamayı bulun, "Seçenekler"e basın, "Yüksek Performans"ı seçin ve kaydedin.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ek Bilgi: Oyuna girip denedim imzamdaki cihazda (13650hx işlemci 24mb önbellek) 250-300 fps alıyorum. Lol tamamı ile işlemci bazlı olduğu için 4060 veya 4070 olmasının pek bir önemi yok.
Düzelttiğiniz için teşekkürler. Eski mesajımı editledim.League client değil game klasörüne girip ordaki lolü seçmen lazım
dediğiniz her şeyi yaptım ama lolde halen 200 fps alıyorum benim laptobumda sorun olduğunu düşünmek istemiyorum sanırım lolün işlemci ile alakası olmadından dolayı.Düzelttiğiniz için teşekkürler. Eski mesajımı editledim.
Hocam fpslerinix normal 7840hs işlemci ile 2k full ayarlarda sizle aynı fpsyi alıyorum 7840hs ile 8845hs aynı işlemciler durumunuz normal yani lol işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu l3 tampon belleği fazla olan intel işlemciler amdlere kıyasla lol ve valorant gibi oyunlarda daha fazla fps veriyor ama 3A oyunlarda bir fark olmuyor bence cihazınızda bir sorun yok o yüzdendediğiniz her şeyi yaptım ama lolde halen 200 fps alıyorum benim laptobumda sorun olduğunu düşünmek istemiyorum sanırım lolün işlemci ile alakası olmadından dolayı.