Neler Yeni

Hp Omen 17 vs ASUS Rog Strıx G16

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mertol
Kalite yi sadece plastik veya metal olması etkilemiyor. üni de arkadaşlarım yıllardır asus rog strix laptop kullanıyor ve aşırı memnunlar, onun yanında omen alan hiç görmedim. Kapağının metal olması da baya önemli, bir gün laptobumu üst rafa koymuştum ama kedim düşürmüştü, kappağı metal olduğundan hiç bir şey olmamıştı, ufak bir yamulma olmuştu sadece. omen ın asus tan daha kaliteli olduğundan baya şüpheliyim. Şimdi bir kaç araştırma yaptım ve omen hakkında daha çok bilgi edindim.
omen özellikleri +
Fan sesi rahatsız ediciymiş, yani durmadan bir azalıp bir yükselen bir sesi vamrış. Ama sessizmiş.
Dikkatli dinlerseniz fark edebilirsiniz.
Ekran sallanıyormuş, haraketli yerlerde aşırı rahtsız ediciymiş (araba, otobüs vb)
Kapağın metal olması güzel daha premium hissettiriyor ama şahsen çokta önemli değil, omen asustan daha kaliteli demedim.
Attığınız omen 2 sene önceki omen. Cihazların pozitif ve negatif yönleri her sene değişiyor. Bu şekilde bi kıyas yapmak mantıksız. 2 sene önceki rogun da ekranında sorun yaşayan pek çok kişi var ama güncel seride bu sorunu yaşan kişi sayısı oldukça az.
Şimdi aslında ikisinin de iyi ve kötü yanlarını sunacaktım ama bir taraf her türlü hp alınır diyince ister istemez muhalif oldum.
Böyle bir şey demedim iddia da etmedim. Yukarıda ikisinin de pozitif yönlerini söyledim zaten. Ben 2k avantajından dolayı omeni tercih ederdim. Özellikleri belli, kendi istekleriniz doğrultusunda değerlendirip tercih edilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Gönüllü
Kapağın metal olması güzel daha premium hissettiriyor ama şahsen çokta önemli değil, omen asustan daha kaliteli demedim.
Attığınız omen 2 sene önceki omen. Cihazların pozitif ve negatif yönleri her sene değişiyor. Bu şekilde bi kıyas yapmak mantıksız. 2 sene önceki rogun da ekranında sorun yaşayan pek çok kişi var ama güncel seride bu sorunu yaşan kişi sayısı oldukça az.

Böyle bir şey demedim iddia da etmedim. Yukarıda ikisinin de pozitif yönlerini söyledim zaten. Ben 2k avantajından dolayı omeni tercih ederdim. Özellikleri belli, kendi istekleriniz doğrultusunda değerlendirip tercih edilir.
2k olmasını ben de beklerdim aslında çünkü bu kadar para ödüyorsun hala FHD ekran, saçma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
lucifer mihcaelson
Kanka işlemci bir görev verir, ekran kartı bunu uygular gibi düşün. Grafik ne kadar artarsa ekran kartının yapacağı görev artar, ekran kartı daha çok iş yapmak zorunda kalınca fps düşer, fps düşünce de işlemcinin verdiği görev sayısı azalır. Yani tam verim için hem işlemcinin hem ekran kartının çok çalışması lazım. 1080p grafikleri şu anda 4070 gibi bir ekran kartı için aşırı az. Bu nedenler işlemci ile ekran kartı daboğaz yapar, işilemci ayı gibi çalışırken ekran kartı yan gelir yatar. Ama eğer 2k bir moniör alırsan ekran kartı da zorlanacağı için max verimi alırsın.
Bu videonun bu kısmı senin için faydalı olabilir.
vram yüksek olsa bu dediğine evet derim ama vram düşük oyüzden 8vramli bi 4070 1080 okey olur.

ExPeror

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Cenk
Asusun 2.eli aynı modeli 46K ydı 2 aylık. Asus rog olmasa Belki Omen derdim ama rog her bakımdan daha iyi

Top Bottom