heybenemir
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
İyi günler, Hp Victus s-0005nt isimli cihazımı yaklaşık 3 hafta önce bilinen hall sensörü sorunuyla alakalı sorun başladığında neden olduğunu bilmiyordum teknik servise gönderdim. Cihaz bir hafta sonra yazılım ve bios güncellemeleri yapıldı cihazın durumu iyi denilerek geri gönderildi ve tabii ki de bir şey değişmemişti cihazda tekrar gidip gelmeler başladığı için önce değişim isteyerek ve reddedilerek tekrardan onarıma gönderdim. Buraya bir not düşmek istiyorum cihazı gönderirken ne kadar önemi var bilmiyorum "Cihazda herhangi bir performans sorunu yaşatacak ve kullanımı etkileyecek işlemler yapılmamasını yapıldığı takdirde cihazın misliyle değişimini talep ederim." gibi bir not ile beraber gönderdim. Her neyse kısa bir süre sonra cihaz tekrar anakart onarımı ve bakımları yapıldı denilerek tarafıma gönderildi ve bugün cihazını teknik servise daha önce de gönderenlerin bahsettiği bir sorun gözüme batıyor servisten geldikten sonra başlayan sıcaklık problemi. Cihaz aşağıdaki eklerde de gözükeceği üzere boştayken CPU 60-70 nadiren 80, GPU 45-55 yük altında ikisi de 85-100 aralığına gelecek şekilde çalışıyor. Bu konuyla alakalı HP'yi aradığımda ise uzaktan bağlanarak yardımcı olacağını bakım hakkımın bulunmadığını iletti uzaktan bağlantıyla cihazı oyun oynarken performans modunda ve fanları da maksimum ayarlarda çalıştırmamı, bahsettiğim sıcaklık değerlerinin sorun yaratmadığını ve yaratırsa cihazın kendini kapatacağını söyledi ve kendisi de bahsettiğim sıcaklıkları teyit etti. Yaşadığım şey tam bir rezillik sizce ne yapılabilir? Fikrinizi alabilirsem çok sevinirim.
Ekler
Son düzenleme: