Neler Yeni

HP victus 16 işlemci kısıtı mı koyuyor ? İade mümkün mü?

Lumine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aether
27 Aralık tarihinde Hepsiburada'dan https://www.hepsiburada.com/hp-vict...sinabilir-bilgisayar-7p6l6ea-pm-HBC00004HVYDE

Bu model HP Victus 16 cihazını aldım. Intel marka CPU'su var. Ama daha bugün HP Victus'un işlemcilerine kısıtlama koyduğunu öğrendim, bu kısıtlama ciddi mi? Çok fark yaratıyor mu? Ne kadar ağır performans kaybı yaşatır? Elden Ring'i medium da oynarken FPS dropu yaşıyorum 40'lara iniyor arada ama bu kısıt yüzünden mi hiç emin değilim, sıcaklık olarak öyle aşırı yükselme olmadı en fazla 70 oldu denge modunda kullanmama rağmen (ama az oynadım, uzun oynamadım). Bir de söylemek istiyorum ki GHz'si maximum 4.7 gösteriyor ama Benchmark sitesine test yaptırdım 3.9 gösterdi (bu test ne kadar güvenilir ve doğru bilmiyorum daha iyi test bilen söylerse iyi olur)

Ve eğer bu kısıt ciddi sorun yaratacaksa bilgisayarı iade etme şansım var mı? Bilgisayarı pek ısınmıyor deniyor diye aldım ama Elden Ring, Hogwarts Legacy ve Cyberpunk gibi oyunlar oynayacağım içinde (grafikleri yükseğe almam muhtemelen) yani eğer performansı olması gerekenden çok düşük olacaksa ve bu benim oyunlarımı etkileyecekse ne yaparım bilemiyorum.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Kısıtlandığı için ısınmıyor diye biliyorum.

Farex

80+ Silver
Aynı sorunu victus 15 de yaşadım vatan iade kabul etmedi ortalığı ayağı kaldırdım mağazayı kapattıracaktım sonradan değişim yapalım dediler gözüme de bir bilgisayar kestirmiştim farkını ödeyerek değiştirdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun ısındığı için performans kısıtlıyor ve %20 den fazla performans kaybı oluyor.

Lumine

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aether
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sorun ısınıyorsa mı kısıtlıyor yoksa en baştan kısıtlandığı için mi ısınmıyor ve ikincisi ise buradaki performans kaybı ne kadar. Hani birincisi olsa soğtucu da alır ısıttırmam ama en baştan kısıtlı olunca performans kaybı engellenemez oluyor ve buradaki kayıp çok büyükse o zaman ne anladım o işten. Isınmayacak diye düzgün oyun oynayamayacaksam çok sıkıntı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de bilgisayarımda bir tane mavi sıkışmış piksel var. Siyah ekranda mavi gözüken tek bir piksel, bayağı denedim sıkışmış piksel çözüm videoları ile falan ama geçiremedim. Sizce bu sayede iade edebilir miyim eğer sıkıntı olacaksa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,427
Üyeler
168,135
Son üye
ar_3
Top Bottom