Neler Yeni

Yardım HP Victus 16 bilgisayarım servisten tamirsiz geldi

Martiadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Marty Junior
Merhabalar. Donanım Arşivi forumunda yeniyim. Başlıktan da olduğu gibi aşırı ısınma ve klavyede takılma problemlerinden dolayı servise verdiğim HP Victus, Servisten geldikten sonra test ettiğimde problemleri hala devam ediyordu.

2024 Ekim ayında aldım bu bilgisayarı. Victus 17 RTX 4070, 16 GB DDR4 RAM ve intel i7-13700H özellikleri bulunan kağıtta mükemmel görünen bir laptop. Kullanmaya başladıktan 6 ay sonra nedense bilgisayarın işlemcisi hiç bir program açık değilken grafik kartı normal olsa da işlemcisi 70-80 civarına çıkıyor. Başlangıçta açılan programları ve RAM veya CPU tüketen hangi program var ise görev yöneticisinden kapatmama rağmen. Oyun oynarken nasıl olduğunu siz hayal edin. Bu ısınma zarfında da fanın hızı doğru bir şekilde artmıyor ve manuel olarak bilgisayarı her zaman maksimum fan hızında tutmam gerekiyor. Aynı zamanda oyun oynarken klavye girişlerinin sürekli kesildiğini fark ettim. Klavye girişleri diyorum çünkü ayrı bir klavye takıp onu kullansam bile bu problem oluyor. Birkaç dakikada bir klavye girişi gecikmesi 2 saniye oluyor. Oyun örneği ile anlatmam gerekirse de hareket ederken karatker bir anda duruyor ve bir anda rastgele yerlere hareket ediyor. Sanırım işlemcisi ile ilgili bir sıkıntı olabilir.

MediaMarkt aracılığı ile aldığım fiziksel bilgisayarı tamire gönderdim. Dilekçemde de bütün problemleri detaylı bir şekilde anlattım. Hatta bilgisayarın kendi başına ısındığının videosunu bile çektim görev yöneticisinde CPU kullanımının 15% olduğunu gösterirken. Ama belge olarak gönderildiği için video göndermemin bir yolu yoktu. Fatura şirkete kesildiği için 20 değil 30 iş günü süreleri vardı. 22. iş gününde aradığım zaman fanının ve topcover'ın değişmesi gerektiğini, parçalardan birinin de sipariş edildiğini ama gelmesini beklemekte olduklarını söylediler. Bunların hepsi çok şükür garanti kapsamında yapılıyordu.

31. iş gününde laptop'un tamirinin bittiğini ve mağazaya geri gönderildiğinin haberini aldım. Mağazadan teslim alıp kontrol ettiğimde de iki parçanın da değiştiğini, termal macununun yenilendiğini, toz alımı yapıldığını (zaten altından da fark ettim tozlarını almışlar) ve genel temizliğinin yapıldığını bildirdiler. Fakat bilgisayarı açıp test ettiğimde hala arkada bir program açık değilken 90 dereceye kadar çıkıyordu. OMEN hub'ın ölçümü yanlıştır diye CoreTemp uygulamasından baktım sıcaklığına. Hala kaynıyordu.

Downwell diye bir oyun ile test ettim bilgisayarı. Çok hızlı bir şekilde hareket ettirmemi gerektiren bir oyun olduğu için. Grafikleri zaten pixel art olan basit bir oyun. Patatesde bile çalışır. Klavye takılırsa hemen fark ederdim. Test ettim ve klavye gerçekten de hala ara sıra takılıyordu. İşin bir komik tarafı eğer OMEN Hub'ı kapatıp açıp ve açılırken oyun oynamaya çalışırsam hem klavye hem de bütün bilgisayar donuyordu. Bu sanırım OMEN Hub ile ilgili değil de genel olarak bilgisayarın aynı anda iki uygulama kaldıramamasıydı sanırım.

Şu an ne yapacağımı pek bilmiyorum. Normalde hiç getirmeyeceklerini sandım çünkü tamir sürecinde anca 7. arayışımda HP'den geri dönüş alabildim. Hiç getirmeyeceklerini sanmıştım o yüzden 31. iş gününde yasal süreçten ilerlemeye kendimi çok hazırlamıştım. Sizce tamire geri mi göndermeliyim? Yoksa yasal süreç başlatabilir miyim? Çünkü ben ilk önce değişim talep etmiştim fakat o da kabul edilmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekni

80+
Benim victus 16 da fanın hızı doğru artmıyor. 2024 Ocakta almıştım, toz ve termal macun nedenli olduğunu düşünüyorum. Neden olduğunu bulan varsa söylerse sevinirim.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Yasal süreç ve para almaya çalışın çünkü victus 16 kalitesiz bir model.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde siz victus olduğunden emin misiniz? Omen olmasın o?

Martiadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Marty Junior
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yasal süreç ve para almaya çalışın çünkü victus 16 kalitesiz bir model.

Birde siz victus olduğunden emin misiniz? Omen olmasın o?
Eminim. Zaten hem kapağında, Hem ekranının altında hem de açılırken Victus yazısı çıkıyor. Aslında Omen alacaktım fakat bütçem yetmediği için Vivctus 16 aldım.

İşin en acı kısmı Victus'u servise ilk verirken personel bana şaşırdıklarını söylediler çünkü Victus'un aslında kaliteli bir model olduğunu ve çok nadiren geri gönderim aldıklarından bahsettiler. Ama o da ne tamire verdikten 2 buçuk ay sonra geri geldiğimde tekrar sordum. Personeller bana Victus'un son zamanlarda en çok geri gönderilen modellerden biri olduklarını, Biri bile bana direkt Victus'ların resmen ellerinde patladıklarını söylediler.

Bakacağım artık umarım mağaza veya HP durumu anlar ve iade alabilirim.

Benim victus 16 da fanın hızı doğru artmıyor. 2024 Ocakta almıştım, toz ve termal macun nedenli olduğunu düşünüyorum. Neden olduğunu bulan varsa söylerse sevinirim.
Aynı bu sıkıntı zaten var benim modelimde. Sürekli maksimum fan hızında kullanmak zorundaydım. Oyun oynarken bilgisayarın fanı sanki 60-70 derecede bir işlemciyi soğutuyor gibi çalışıyordu ama aslında 95 dereceye kadar çıkıyordu. Sanırım direk modelden kaynaklı bir problem

Eminim. Zaten hem kapağında, Hem ekranının altında hem de açılırken Victus yazısı çıkıyor. Aslında Omen alacaktım fakat bütçem yetmediği için Vivctus 16 aldım.

İşin en acı kısmı Victus'u servise ilk verirken personel bana şaşırdıklarını söylediler çünkü Victus'un aslında kaliteli bir model olduğunu ve çok nadiren geri gönderim aldıklarından bahsettiler. Ama o da ne tamire verdikten 2 buçuk ay sonra geri geldiğimde tekrar sordum. Personeller bana Victus'un son zamanlarda en çok geri gönderilen modellerden biri olduklarını, Biri bile bana direkt Victus'ların resmen ellerinde patladıklarını söylediler.

Aynı bu sıkıntı zaten var benim modelimde. Sürekli maksimum fan hızında kullanmak zorundaydım. Oyun oynarken bilgisayarın fanı sanki 60-70 derecede bir işlemciyi soğutuyor gibi çalışıyordu ama aslında 95 dereceye kadar çıkıyordu. Sanırım direk modelden kaynaklı bir problem
Ayrıca şunu da eklemek isterim bilgisayar servisten termal macunu değişilmiş ve tozları alınmış olmasına rağmen bu problem hala bulunmakta. Termal macundan veya tozdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum o yüzden

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler

Ayrıca şunu da eklemek isterim bilgisayar servisten termal macunu değişilmiş ve tozları alınmış olmasına rağmen bu problem hala bulunmakta. Termal macundan veya tozdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum o yüzden
Anakartı çok dandik bir model senin gibi benzer sorundan muzdarip bir arkadaş daha var almayın diyoruz fanboy diyorlar.

@Parço bu yüzden almayın diyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
70-80 civarına çıkıyor.
bu normal bir şey düzgün bir macun alıp hp ye yollayacaksınız onlar sıkacak. HP macunları pump out yapıyor.
klavye girişlerinin sürekli kesildiğini fark ettim
Windows kurulumunuzda bir sıkıntı var.
hala arkada bir program açık değilken 90 dereceye kadar çıkıyordu.
belki bir tahmin ama minimum işlemci durumunu %5 çekmeyi denediniz mi ?, %100 olduğunda sürekli maksimum ısıda tutuyor kendini bu da ısınma soruna yol açıyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
OMEN HUB'u hiç kurma, bilgisayarına kendin temiz kurulum yap, yada yaptır. Şu arkadaşlardan. Bi bakılması lazım pc ne. Belki bir şeyi hatalı yapıyorsundur.

Martiadam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Marty Junior
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu normal bir şey düzgün bir macun alıp hp ye yollayacaksınız onlar sıkacak. HP macunları pump out yapıyor.

Windows kurulumunuzda bir sıkıntı var.

belki bir tahmin ama minimum işlemci durumunu %5 çekmeyi denediniz mi ?, %100 olduğunda sürekli maksimum ısıda tutuyor kendini bu da ısınma soruna yol açıyor.

OMEN HUB'u hiç kurma, bilgisayarına kendin temiz kurulum yap, yada yaptır. Şu arkadaşlardan. Bi bakılması lazım pc ne. Belki bir şeyi hatalı yapıyorsundur.
Selam. Büyük ihtimalle düzgün macun olmadığından olabilir. Yasal olarak ne yapabilirim ona bakacağım yoksa mecburen tekrardan servise gidecek maalesef :confused:

Windows kurulumunda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü ısınma problemleri olmaya başladıktan sonra başladı bu problem. Ayrıca bilgisayarı fiziksel olarak windows 11 kurulu ve lisanslı aldım.

Minimum işlemci durumunu kontrol edeceğim

OMEN Hub kurulu geldi fakat o olmazsa fan hızını, klavye RGB'sini, ve performans modlarını kontrol etmemin başka yolu yok (en azından bildiğim kadarıyla)

Sanırım kendi tarafımdan bir yazılım sıkıntısı da olabilir çünkü tamirde sadece driver güncellemeleri yaptılar yazılım açısından

Top Bottom