Yardım HP Victus 16 ısı problemi

Torpak

80+
Reaksiyon skoru
0
Yaklaşık 1 yıl önce aldığım hp victus 16 4060lı model bir süredir fan sesini ve sıcaklığını arttırmaya başladı. İlk başlarda 45-48 arasında giden sıcaklık bir sonraki gün 54lere çıktı. Bu günse bilgisayarı açar açmaz 60 civarındaydı. Boş değerleri söyleceğim. Ram kullanımı 70, Cpu kullanımı 15 ve aşağısı (bir ara 23 gördü). Driverlarım güncel. Ayrıca masaüstü wallpaperımda da bir problemle karşılaştım. Screenshot_1.webpScreenshot_2.webpScreenshot_3.webpScreenshot_16.webp

Ayrıca az önce denemek için ağır olmayan bir oyuna girdim. Kapattığımda fan hızlandı internet sekmeleri kapanıp, chrome tekrar açıldı. Steam discord hp omen uygulaması radeon software gibi birkaç uygulama alakasız bir şekilde aynı anda açıldı aynı şekilde cmd de açıldı ne olduğunu bilmiyorum.

Brom victus 16 3050ti kullanıyorum, öncelikle 1 yıl içinde bilgisayarın fazlasıyla kirlenmiş tozlanmış olabilir bir temizlik gerekiyor, hp destekli bir teknik servise temizletebilirsin ücret almıyorlar ve garanti sürecini etkilemiyor. konuya gelecek olursak sıcaklıklar çok etkiliyor bu durumu, kışın 35-45 derece arası çalışan bilgisayar yazın 50 derece ile başlıyor ve omen gaming hubdaki default modu ile durum bu. performans moduna aldığında ise fanları da max yazan seçeneği tercih ederek kullan biraz ses olacak ama bilgisayarın stabil bir değerde kalması gerekiyor ısı için.

cpu 60 derece olması temizlikle ilgili değilse bilgisayarı sıfırla belki absürt bir program uygulama falan vardır virüs gibi pek bilmiyorum başkaları da yardımcı olur belki aklına bir soru takılırsa sorabilirsin

ram konusunda da başlangıç uygulamaları vs etkiler steam epic games spotify skype discord aklına ne geliyorsa arka plan uygulamaların çok ise ram kullanımı yüksek olur

Adana geçen gün 56 dereceydi 60 ne

Hocam bende de victus 16 5600h + 3050 olan model var. Ben bu cihaza ptm7950 uyguladım. Ona rağmen boşta sıcaklıklar "Balance" modda gpu 50 cpu 58 görüyor. O nedenle yaz sıcağından kaynaklı diye yorumlayabiliriz. Bir de windows update'ler, güvenlik güncellemeleri falan arka planda gerçekleşiyor ve çoğu zaman bu yükü onlar oluşturuyor.

Yaklaşık 1 yıl önce aldığım hp victus 16 4060lı model bir süredir fan sesini ve sıcaklığını arttırmaya başladı. İlk başlarda 45-48 arasında giden sıcaklık bir sonraki gün 54lere çıktı. Bu günse bilgisayarı açar açmaz 60 civarındaydı. Boş değerleri söyleceğim. Ram kullanımı 70, Cpu kullanımı 15 ve aşağısı (bir ara 23 gördü). Driverlarım güncel. Ayrıca masaüstü wallpaperımda da bir problemle karşılaştım.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Victus zaten ısınma yönünden sorunlu bir cihaz fakat hem yaz mevsimindeyiz hem de cihaz kirlenmiş olabilir.

Geri