caustic puke
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- batu e
Merhaba arkadaşlar Hp Victus 16 S1002nt kullanıyorum içinde RTX 4070 Ryzen 7 8845HS 32gb ram var. 2 hafta önce bilgisayarımda aşırı büyük bir performans düşüşü fark ettim cyberpunk'ta 150 fpsten 50 fpslere düşen bir fps kaybı vardı. Ben ilk biostan şüphelendim (acemice biliyorum) ve bios update attım sonra devam etti sorun ve mining virüs olabileciğini düşündüm ve format attım. Formattan sonra düzeldi gibi hisettirdi ama şöyle bir sıkıntı var: Ben mesela lol atarken oyun ilk 330 fpslerde devam ederken o 240 oluyor ve en sonunda 144'e kadar geriliyor. Bazen direkt 144 civarından başlıyor sonra düzeliyor. Yani böyle çok dengesiz bir durum var ve ısınmada da sıkıntılı oluyor. Dün 62 derece cpu iken aynı oyunda 80'lere geliyor. Gpuda bir sıkıntı hissetmiyorum cpu da sıkıntı çekiyorum. Bilgisayarı 3 aydır temizlemedim ve evde kedim var ama masamı ve odamı temiz tutuyorum. Tozlanmadan ve kedi tüyünden olabilir mi bunlar bilmiyorum. Benchmark testlerinde hala yüksek puanlar alıyorum ve HP sistem testinde de bir sıkıntı çıkmadı. Şu anda aklıma gelen tek şey HP desteği ile görüşüp onlar tarafından format ve driverları yükletmek. Birde bilgisayarın bazen kendi performansına geri de dönüyor o yüzden olayın yazılımsal olduğunu düşünüyorum bu yazılımda nerede sıkıntı var onu nasıl anlarım yardım ederseniz sevinirim.