HP Victus 16 S-0023NT modelinde Hall Sensör hatası meydana geliyor

Reaksiyon skoru
4
HP Victus 16 S-0023NT kullanıcısıyım. Cihazda R5 7640HS işlemci ve RTX 4060 kullanıcısıyım. Cihazın garantisi 5 Eylül'de bitti. Hall sensör sorunu yaklaşık olarak 20 gün önce oyun oynarken başladı. Omen hub üzerinden performans seçeneği ve fan hızını Max'a aldığımda oyunu oynamaya devam edebiliyorum.

Ancak son 10 günde farklı bir sorunum var. 10 gün önce laptopu açtığımda "Kullanıcı profili hizmeti oturum açamadı. Kullanıcı profili yüklenemiyor." hatası geldi. Tamam'a bastım ve beni zannedersem farklı bir hesapta masaüstüne attı. Bende laptopu yeniden başlattım ve bu sefer hata almadan kendi hesabıma girebildim. Ancak bu sefer de masaüstündeyken beni sanki Hall sensörü sorunu gibi uyku moduna geçiriyor ve oturum açma ekranına gönderiyor. Ve hiçbir uygulama açık değil. Cihaz boştayken yeni açtığımda bunu yaptı. Bende yeniden başlattım ve fanları maximuma aldım. Biraz o şekilde bekledikten sonra fanları balanced moda çektim ve sorunu 10 günlüğüne yaşamadım.

Bilgisayarı her gün kapatıp açıyorum. Ve ilk açtığımda böyle sorunlar yoktu 10 gündür.

Ancak bu sabah tekrar kullanıcı profili sorununu yaşadım ve tekrar bahsettiğim oturum açma ekranına geri atıyor. Fanları tekrar maximuma aldım ve ara ara tekrar yapıyordu. Şu an fanlar balanced da ve 10 20 dakika da bir tek sefer ekran hemen kararıp geri geliyor.

Bu sorunun kullanıcı profil hizmeti ile bağlantısı var gibi duruyor arkadaşlar. Sorunu bilen veya yaşayan var mıdır?

Sensör kablosunu çek devam

Sensör kablosunu çek devam
Öyle de ekran kartı watt değerleri kısıtlanacak, cihaz sıcaklığı daha da artmayacak mı? Ayrıca çeşitli mühendislik programları kullanıyorum. Ansys, Siemens ve Solidworks gibi bunlardaki işlemlerimi kısıtlar mı soketi çıkarmam?

Ekran karti kisitlanmiyor işlemci kısıtlanıyor.Amd zaten düşük watta verimli olduğu için fark olmayacaktır. Deneyin olmazsa geri takabilirsiniz.

Geri