Neler Yeni

HTML Sayfası içinde html kodlarını nasıl gösterebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
CSS kodlarını unutmamak için kendim bakabileceğim bir sayfa yapıcam fakat html kodlarını sayfa içerisinde nasıl gösterebilirim? <p></p> veya herhangi bir tag içerisinde yazdığımda onları sayfa içinde normal bir kodmuş gibi gösteriyor ben onları yazı gibi göstermesini istiyorum.

mesela;

html dosyasına başka bir css dosyasını entegre etmek için <link rel="stylesheet" href="..."> kodu kullanılır

*<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<p>Merhaba!</p>
</body>
</html>

burda ki tagları kendi sayfa içi yapısı gibi görüyo öyle olmasını istemiyorum.

En İyi Cevap
CSS kodlarını unutmamak için kendim bakabileceğim bir sayfa yapıcam fakat html kodlarını sayfa içerisinde nasıl gösterebilirim? <p></p> veya herhangi bir tag içerisinde yazdığımda onları sayfa içinde normal bir kodmuş gibi gösteriyor ben onları yazı gibi göstermesini istiyorum.

mesela;

html dosyasına başka bir css dosyasını entegre etmek için <link rel="stylesheet" href="..."> kodu kullanılır

*<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<p>Merhaba!</p>
</body>
</html>

burda ki tagları kendi sayfa içi yapısı gibi görüyo öyle olmasını istemiyorum.
Bir yazı alanı oluşturmalısın. Editör içerisinde şayet text area create etmeden kod girişi yaparsan (direkt olarak body içerisine...

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
biraz uzun sürecek gibi fakat bittiğinde link veririm aslında sadece kendim için sözlük gübü takıldığım saman kullanabileceğim bir sayfa yapmaktı :)
Live etmeyecek misin? Bence et. Blog tarzı kullanmaya devam et. Hem alacağın etkileşimlerle kendini geliştirme hem de bilgi paylaşımı yapacağından daha bir şehvetle çalışmanı sağlar.

Bilgi paylaştıkça güzeldir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
Live etmeyecek misin? Bence et. Blog tarzı kullanmaya devam et. Hem alacağın etkileşimlerle kendini geliştirme hem de bilgi paylaşımı yapacağından daha bir şehvetle çalışmanı sağlar.

Bilgi paylaştıkça güzeldir.
sayfayı paylaşırım tabii ki şimdilik sadece kodların ne işe yaradığını örneklerle gösteren bi sözlük gibi olucak sonrasında sizin de eklememi istediğiniz şeyler olması doğrultusunda düzenlemeye devam ederim şu anlık beta gibi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,643
Üyeler
164,353