Yardım Huawei LG8245X6 modem QoS ayarları

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,682
Adsız.jpg

Arayüz bu şekilde. 2 sorum var:
1) Nasıl bir Wi-Fi ağına bağlanan tüm cihazlara QoS uygularım?
2) Upload'a QoS uygulayamadım bir türlü. Gelen/giden denedim olmadı. Nasıl yaparım?
3) Committed rate nedir? Rastgele bir şey girdim ama...

Yönlendirmeye giden
Arayüz e cihazın hangi arayüzden bağlanıyorsa onu bulup seçmelisin. Mesela lan1 portuna kablo taktıysan lan1 wifi 5 den bağlanıyorsa ssid 5 genelde. Modemin arayüzünün anasayfasında bağlı cihazları gösterdiği bölüm var. burada arayüzü görebilirsin.

Hedef mac istediğin cihazı seçmelisin.
En aşağıda sınıf denetim indeksi dediği yere de üstte yapılandırdığın ayarlardan hangisinin geçerli olmasını istiyorsan onu seçmelisin.

committed rate: ben araştırmalarımda tahahhüt edilen hız değeri olarak uyguladım. Yani onun altına düşürmeyecek gibi yorumlayarak ayar yaptım.

Yönlendirmeye giden
Arayüz e cihazın hangi arayüzden bağlanıyorsa onu bulup seçmelisin. Mesela lan1 portuna kablo taktıysan lan1 wifi 5 den bağlanıyorsa ssid 5 genelde. Modemin arayüzünün anasayfasında bağlı cihazları gösterdiği bölüm var. burada arayüzü görebilirsin.

Hedef mac istediğin cihazı seçmelisin.
En aşağıda sınıf denetim indeksi dediği yere de üstte yapılandırdığın ayarlardan hangisinin geçerli olmasını istiyorsan onu seçmelisin.

committed rate: ben araştırmalarımda tahahhüt edilen hız değeri olarak uyguladım. Yani onun altına düşürmeyecek gibi yorumlayarak ayar yaptım.
Hocam bu iki sorunun cevabını arıyorum:
1) Nasıl bir Wi-Fi ağına bağlanan tüm cihazlara QoS uygularım?
2) Upload'a QoS uygulayamadım bir türlü. Gelen/giden denedim olmadı. Nasıl yaparım?

Emin olmamakla birlikte tahminen söylüyorum;
Wi-fi ağındaki tüm cihazlara yapmak için hedef mac adresini boş bırakarak ayar tamamlanırsa o wifi deki tüm cihazlara uygulanabilir gibi düşünüyorum.
Giden olarak ayarladığımda upload hızı sınırlandı. Bu bakımdan gelen olarak ayarlayarak upload üzerinde ayarlama olması lazım. Girdiğiniz değerleri kontrol edin. Mevcut upload hızından yüksek bir hız girerseniz o yüzden olmamış olabilir. Değeri daha fazla düşürerek deneyin. Örneğin upload hızınız normalde 20 mbps ise 5 mbps olarak ayarlayın
Hocam bu iki sorunun cevabını arıyorum

Geri