Kanka daha birkaç gün önce siparişini verip iptal ettim. Ben de öyle gördüm biraz araştırdım youtube da nerdeyse hiç düzgün inceleme yok, nerdeyse hepsi sponsorlu içerik adam akılı kimse negatif yönlerinden bahsetmemiş, kullanan kişlerle konuştum youtube dan video izlerken ara sıra çöktüğünü ya da diğer google kaynaklı şeylerde sorunlar olduğunu, kendi marketinde de çoğu uygulmayı farklı kaynaklardan apk olarak indirmesi, beni açıkcası ders çalışmak ve bir şeyler okuyabilmek için tablet tercihim Samsung s9 fe oldu. Para verip rezil olmak istemedim. Hem not uygulması çok güzel hem 4 yıl günceleme + 5 yıl güvenlik güncellemesi daha alıcak diğer kalan özellikleri de işime görecek seviye de güzel. Kalemle yazarken ekrana dokunsan bile yazını bozmuyor sadece kalemi okuyor. Honor pad 9 ile ilgili güzel yorumlar işittim kendimde telefon olarak Honor 90 kullanıyorum ama onda da hem not kısmı hem de kalem versiyonun Türkiye de olmaması ve bazı yazılımsal eksikliklerinden dolayı tercih etmedim ama Ekranı, ses kalitesi, oyun performansı ,dizi, film izleme kalitesi üst düzeymiş. Ben artık böyle ürünler kullanmak istemiyorum açıkcası android sistemini sevdiğim için, Samsung eco sisteminden gitmeyi düşünüyorum cihazlarımı Samsunga çeviriyorum. Malesef ki Samsung ve Apple dışı kafa ağrıtıyor , ne kadar özellik olarak iyi olsalar da diğer markalar asla böyle stabil ve güzel bir işletim sistemi sunamıyorlar.