Neler Yeni

HUKUK İÇİN YETERLİ SÜRE Mİ

BlueStack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat bulut
Merhaba Arkadaşlar Hukuk fakültesi için sınava 6 7 ay kala çalışsam 0 dan kazanırmıyım Tarih coğrafya altyapım var sizce yetişir mi

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Matematik çözmen lazım EA da öyle geçersin öne. Hiç edebiyat tarih coğrafya falan çözmeden 50 bin civarıydı benim EA sıralamam. Sadece AYT matla gelmişti, 6 7 ay ayt matematik çalışıp 35 falan yaparım sosyalden de bir şeyler çözerim dersen kazanılır

BlueStack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Matematik çözmen lazım EA da öyle geçersin öne. Hiç edebiyat tarih coğrafya falan çözmeden 50 bin civarıydı benim EA sıralamam. Sadece AYT matla gelmişti, 6 7 ay ayt matematik çalışıp 35 falan yaparım sosyalden de bir şeyler çözerim dersen kazanılır
Hocam Hem tyt hem ayt matematik mi çalışmam lazım sadece ve kaç soru çözdünüz ayt ve tyt mat dan

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz
Merhaba Arkadaşlar Hukuk fakültesi için sınava 6 7 ay kala çalışsam 0 dan kazanırmıyım Tarih coğrafya altyapım var sizce yetişir mi
Dostum ders çalışmak böyle bir şey değil. Burada hukuk yetişir mi yazmak yerine şuanda o kitabı açmış olman gerekirdi. Yetişir mi yetişmez mi bunu kimse bilemez. Sınava daha 11 ay var. 11 ay boyunca günde 9 saat çalışır isen yks 1.si bile olursun ama hayatın gerçekleri öyle olmuyor. Şimdi 9 saat başlasan gelecek ay 8 saate düşer bir sonraki ay 7.6.5.4.3.2.1 diye gider. Ocağa gelmiş bi bakmışsın kitap açmak istemiyorsun. Dersten uzaklaştıkça da konuları unutursun. Ben çok ocakta çok iyi netler yapıp sınavda batıran biliyorum. Yani biz bilemeyiz ki sen kaç saat çalışır yaparsın. En iyi yöntem şimdi forumdan çıkıp kitap açman. Belki 1 saatin sonunda sıkılacaksın. Son olarak her çalışan da başaramiyor. Benim kendi arkadaşım hukuk istiyordu. Ayt'den 38 edebiyat yaptı ama hiç matematik yapamadığı için kamu yönetimi okuyor. Yani belki 9 saat çalışsan da matematik veya edebiyat yapmadığın için yine olmayacak. Bunu anca deneyerek anlayabilirsin.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Hocam Hem tyt hem ayt matematik mi çalışmam lazım sadece ve kaç soru çözdünüz ayt ve tyt mat dan
TYT mat 37 falandı galiba, TYT toplam 100 civarı bir şeydi.
Ayt matı da hatırlamıyom pek ya 2022 sınavına girmiştim ben. 30-35 civarı bir şeydi.

BlueStack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum ders çalışmak böyle bir şey değil. Burada hukuk yetişir mi yazmak yerine şuanda o kitabı açmış olman gerekirdi. Yetişir mi yetişmez mi bunu kimse bilemez. Sınava daha 11 ay var. 11 ay boyunca günde 9 saat çalışır isen yks 1.si bile olursun ama hayatın gerçekleri öyle olmuyor. Şimdi 9 saat başlasan gelecek ay 8 saate düşer bir sonraki ay 7.6.5.4.3.2.1 diye gider. Ocağa gelmiş bi bakmışsın kitap açmak istemiyorsun. Dersten uzaklaştıkça da konuları unutursun. Ben çok ocakta çok iyi netler yapıp sınavda batıran biliyorum. Yani biz bilemeyiz ki sen kaç saat çalışır yaparsın. En iyi yöntem şimdi forumdan çıkıp kitap açman. Belki 1 saatin sonunda sıkılacaksın. Son olarak her çalışan da başaramiyor. Benim kendi arkadaşım hukuk istiyordu. Ayt'den 38 edebiyat yaptı ama hiç matematik yapamadığı için kamu yönetimi okuyor. Yani belki 9 saat çalışsan da matematik veya edebiyat yapmadığın için yine olmayacak. Bunu anca deneyerek anlayabilirsin.
Hocam Şuan Önlisans Kpss ye çalışıyorum ondan sonra başlıyacağım 360 370 ile Ankarada hukuk gelir mi merak ettim sadece %50 %75 indirimli de olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

TYT mat 37 falandı galiba, TYT toplam 100 civarı bir şeydi.
Ayt matı da hatırlamıyom pek ya 2022 sınavına girmiştim ben. 30-35 civarı bir şeydi.
Hocam Tyt mat 20 25 ayt mat 20 yapsam türkçe 32 33 yapsam gelir mi

Pukiina

80+ Bronze
Şöyle söyliyim her senenin vazgeçilmezi matematiktir hukuk eşit ağırlık olduğu için sağlam şekilde matematik kasman gerek. Yetişir mi sorusu kişinin çalıştığı saate ve ne kadar verimli çalıştığına göre değişir knk. O yüzden burada iş biraz sende bitiyor ben yetişir derim biri yetişmez der senin çalışma performansın belirler bunu. Geri kalan yetişir yetişmez muhabbeti doğru olmaz. Ama bu sınavdan en iyi öğrendiğim şey matematik eğer matematiği iyi olup tarihi coğrafyası kötü olup iyi sıralamalar yapanı da gördüm sayısal olduğu halde matematiği iyi geldiğinden ötürü sayısal bölüm seçmeyip hukuk yazanı da gördüm. Top sende

Yök atlasa bakabilirsin son yerleşen kaç net yapmış kaç netle yerleşmiş napmış bu soruların cevabını en iyi yök atlas sana verir. Ama benden tavsiye sürekli matematik çöz

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz
Hocam Şuan Önlisans Kpss ye çalışıyorum ondan sonra başlıyacağım 360 370 ile Ankarada hukuk gelir mi merak ettim sadece %50 %75 indirimli de olabilir

Dostum dediğim gibi gelir mi bilemeyiz. Ama anlattığım gibi şu olur mu olur mu ile olmaz. Bunu en son puanın belli olunca şu gelir mi diye sorarsın. Önemli olan puan değil sıralama. Yüzde 50 hukuk istiyorsan ilk 100k'ya girmen gerekiyor. Bu da sana kalmış bir durum.

1721566438677.png

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6

Tytden bir şey gelmez pek ayt mat 20 le hukuk zor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,782
İsim
.
Eylül'de bile başlasan ve cidden günlük çalışabildiğin max süreyi çok iyi değerlendirsen güzel bir yer gelir.Ama ilahi ''Yok şunu yapcam bunu bitircem şunu şu zamanda geçicem'' deme.Ağustosta başla,max ne kadar çalışabiliyorsan adam akıllı onla başlarsın günlük kendine bir program yaparsın yavaş yavaş ders çalışma sürende artar ve güzel bir bölüm gelir.

Top Bottom