Neler Yeni

Hukuk veya Hemsirelik mi

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
849
İsim
Ertuğrul
güzel kardeşim geleceğine bakıp meslek seçmek hayatının en büyük pişmanlığı olur söyleyeyim. Hemşirelikte kpss önemli yüksek aldın mı okey atanırsın ve yoğun bir iş hayatın olur gece nöbetleri vs. Hukuk konusunu bilmiyorum savcı vs için çok çalışmak gerekiyor orda da.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uzun lafın kısası neyi istiyorsan onu yap.
Zevk alarak yap zorlanarak değil...
Savcı için çok çalışmak gerekmiyor 😂

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hemşireliği hangi üniversitede okudun? pişman mısın? banada tavsiye edebilirmisin? suanki mesleğim sanayide makine operatörüyüm hemsirelikte daha mutlu olabilirmiyim?
Ben 80 Bin sıralama ile kendi şehrimde okumak için ortalama 150-200 Bin ile alan bir üniversitede okudum. Başlarda hiçbir şeyden habersizsin. Önce çevrendekilerden kötü şeyler duymaya başlıyorsun. Daha sonra stajlarda yavaş yavaş bazı şeyleri tatmaya başladım. Hayatımızda da olduğu gibi meslek hayatında da eğer kötü niyetli insanlarla çalışırsan sana zulüm geliyor. Konuşmayı bilmeyen insanlar referans sayesinde belirli bir yerlere gelmiş. Asıp kesmeye çalışıyor. Doktor-Hemşire çatışmasını her yerde görmek mümkün. Aslında hepsinin görev tanımları var. Bunları bilmediğin takdirde oradan oraya sürünürsün. Maddi olarak çoğu memurdan ( Nöbet vs.) daha fazla ücret alırsın. Ama hayattan zevk alma konusunda çok bir şey bekleme. Hemşireye özgü bir durum değil. Tamamen sağlık sektörünü kapsayan bir durum. Değerin yok. Ama değerin bu ülkede yok. Türkiye'den dışarı adımını attığın anda Hemşire değerli bir meslek. Dilin yeterli olsun ve denklik için sınavı geçtiğin an yurtdışındaki hastaneler seni havada kapıyorlar. Hele birde 3-5 sene tecrüben varsa. Kısacası bu meslekte gelecek senin ülkende yok. Aslında sorduğun iki meslek içinde biraz benzer durum var. Vicdanen yapmak istemesen de etik olarak yapmak durumundasın.

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
Ben 80 Bin sıralama ile kendi şehrimde okumak için ortalama 150-200 Bin ile alan bir üniversitede okudum. Başlarda hiçbir şeyden habersizsin. Önce çevrendekilerden kötü şeyler duymaya başlıyorsun. Daha sonra stajlarda yavaş yavaş bazı şeyleri tatmaya başladım. Hayatımızda da olduğu gibi meslek hayatında da eğer kötü niyetli insanlarla çalışırsan sana zulüm geliyor. Konuşmayı bilmeyen insanlar referans sayesinde belirli bir yerlere gelmiş. Asıp kesmeye çalışıyor. Doktor-Hemşire çatışmasını her yerde görmek mümkün. Aslında hepsinin görev tanımları var. Bunları bilmediğin takdirde oradan oraya sürünürsün. Maddi olarak çoğu memurdan ( Nöbet vs.) daha fazla ücret alırsın. Ama hayattan zevk alma konusunda çok bir şey bekleme. Hemşireye özgü bir durum değil. Tamamen sağlık sektörünü kapsayan bir durum. Değerin yok. Ama değerin bu ülkede yok. Türkiye'den dışarı adımını attığın anda Hemşire değerli bir meslek. Dilin yeterli olsun ve denklik için sınavı geçtiğin an yurtdışındaki hastaneler seni havada kapıyorlar. Hele birde 3-5 sene tecrüben varsa. Kısacası bu meslekte gelecek senin ülkende yok. Aslında sorduğun iki meslek içinde biraz benzer durum var. Vicdanen yapmak istemesen de etik olarak yapmak durumundasın.
Sonuna kadar katılıyorum ancak şunu belirtmek isterim. Yurt dışında avukatlık vs. hemşireliğe göre daha zor oluyor, denklik sınavları vs baya zor ve hemen ülkesinde avukat olarak çalıştırmıyorlar. Hukuk tarafında yurt dışında iş bulmak ve çalışmak, sağlığa nazaran daha zor. Çünkü iş alanları hukukta çok çok kısıtlı yurt dışı için. Bunu da belirtmek isterim.

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sonuna kadar katılıyorum ancak şunu belirtmek isterim. Yurt dışında avukatlık vs. hemşireliğe göre daha zor oluyor, denklik sınavları vs baya zor ve hemen ülkesinde avukat olarak çalıştırmıyorlar. Hukuk tarafında yurt dışında iş bulmak ve çalışmak, sağlığa nazaran daha zor. Çünkü iş alanları hukukta çok çok kısıtlı yurt dışı için. Bunu da belirtmek isterim.
Yurtdışı durumunu sadece hemşirelik için bahsettim. Avukatlık mesleğinin yurtdışı durumu hakkında bilgim yok. Yanlış anlaşılmış olabilir.

ne gibi meslekler önerebilirsiniz ?
Yönetim bilişim sistemlerini Boğaziçi gibi bir üniversitede okursan geleceği olabilir. İyi üniversitelerin Elektrik Elektronik Mühendislikleri olabilir. MBA yapar yurt dışına kaçarım diyorsan bununla ilgili bölümler olabilir.

Benim bilgisayara epey yatkınlığım olmasına rağmen mühendislik yerine avel gibi hukuk okudum ve avrupanın kapalı kapıları ardında kaldım.

Savcı için çok çalışmak gerekmiyor
Eşek gibi sınava çalışıp, mülakatta şansınızın yaver gitmesi ve köle gibi staj yapmanın neresi az çalışmayla elde edilebiliyor?

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
849
İsim
Ertuğrul
Yönetim bilişim sistemlerini Boğaziçi gibi bir üniversitede okursan geleceği olabilir. İyi üniversitelerin Elektrik Elektronik Mühendislikleri olabilir. MBA yapar yurt dışına kaçarım diyorsan bununla ilgili bölümler olabilir.

Benim bilgisayara epey yatkınlığım olmasına rağmen mühendislik yerine avel gibi hukuk okudum ve avrupanın kapalı kapıları ardında kaldım.

Eşek gibi sınava çalışıp, mülakatta şansınızın yaver gitmesi ve köle gibi staj yapmanın neresi az çalışmayla elde edilebiliyor?
Mülakat dediğin an iş bitiyor diğerleri fasa fiso.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer faruk
Hukuk 2.sınıfım sorun varsa şimdiye dek gördüğüm kadarıyla yanıtlayabilirim.
hangi üniversiteye gidiyorsun ve bana tavsiye edermisin 1 ay öncesinde sanayide cnc operatörü olarak çalışıyordum yani biraz daha objektif ceavap verirsen güzel olur çünkü sanayiden çıkış yolu arıyorum

işin aslı sanayide çalışmaya başladığımdan beri değersizlik ve yaşamdan tat alamamayı çok yaşadım sanayiden kurtulmak ve daha farklı bi meslek yapmak için hemsirelik ve hukuk düşünüyorum sağlık alanınada çok fazla merakım var biraz daha objektif bakarsak sanayiden çıkıp hemşire olursam pişman mı olurum

AtiIIa

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
20,630
İsim
Atilla
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
hangi üniversiteye gidiyorsun ve bana tavsiye edermisin 1 ay öncesinde sanayide cnc operatörü olarak çalışıyordum yani biraz daha objektif ceavap verirsen güzel olur çünkü sanayiden çıkış yolu arıyorum
Ben taa ortaokuldan beri hukuk okumak istiyordum. Tercih döneminde ybs ile hukuk arasında kalıp hukuk yazdım. Şu an İstanbul Medeniyet Üniversitesindeyim. Hocalardan çok memnunum şimdiye kadar. Hepsi çok ilgililer öğrenciyle ve dersle(1 tane istisna hariç). Derslere bakacak olursak da ben çok seviyorum dersleri, hukuk tam bana uygun. Ama bu senin de seveceğin anlamına kesinlikle gelmez. Ben lise zamanı da kitap okumayı çok severdim, kurgusal şeyler okurdum. Derslerin içeriği de ilgimi çektiği için okumak sıkıcı olmuyor. Eğer kitap okumayla aran yoksa tavsiye etmem. Geçen sene derste birisi hiçbir şey anlamıyorum hukuktan demişti. Birkaç tane bırakan da oldu. Eğer okumayı seviyorsan, ileride (yüksek ihtimalle) avukatlık yapmak da senin için uygunsa ve genel olarak Hukuk bilimi senin ilgini çekiyorsa yazabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Tülek
Geleceğine göre ya da parasına göre seçim yaparsan okurken pişman olursun. Hangisini seviyorsan onu yap.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Cemal
hukuk ve hemsirelik arasında gidip heliyorum sizce hangisinin geleceği daha iyi
Hukukta istanbul izmir ankara hariç tüm illerde sabahtan akşama kadar yatar uyursun. Hiç iş yapmazsın saatini doldurur paranı alır çıkarsın. Hemşirelikte sabahtan akşama kadar elinden 1000 tane insan hasta geçer hepsine ayrı ayrı ilgilenerek yoğun bağırış baskı ve şiddet içinde çalışırsın. Çok net hukuk derece yapmsıda çok daha kolay ve parasıda hemşireden iyi.

işin aslı sanayide çalışmaya başladığımdan beri değersizlik ve yaşamdan tat alamamayı çok yaşadım sanayiden kurtulmak ve daha farklı bi meslek yapmak için hemsirelik ve hukuk düşünüyorum sağlık alanınada çok fazla merakım var biraz daha objektif bakarsak sanayiden çıkıp hemşire olursam pişman mı olurum
Sanayide de çalışma şartları çok ağır hemşirelikte de. Sanayiden çıkıp hemşireliğe gecince yine çok zor çalışma şartları altında düşük ücrete çalışırsın hukuk daha iy

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,384
Üyeler
164,830
Son üye
HalilEren
Top Bottom