Neler Yeni

HyperX 3200MHz XMP açınca görüntü gelmiyor

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Tahmini aklınıza gelen bir durum var mı? Hani işin sonunda sorun bundandır diyebileceğiniz 😅
Bios sürümündendir bence.
Şuan hangi Bios sürümündesiniz tam anlayamadım çünkü.

Izzmoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Murat
Hocam 1801 denedim 1602 denedim suan 1401 beta olmayan sürümdeyim.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Hocam 1801 denedim 1602 denedim suan 1401 beta olmayan sürümdeyim.
Anladım. Geri 1801’e güncelleyip o sürümde kalmanı öneririm.
Neyle ilgili olduğunu bilmiyorum ama 3200 MHz bir ram’in çalışmaması bellek kontrolcüsünden dolayı olma ihtimali çok düşük. Direk olarak Ram’den kaynaklı olabilir ama net bir şey diyemem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çözüm olarak C-State ve Spread Spectrum ayarlarını kapatıp Soc Voltajını 1.1 VDDG voltajını 1 yapıp dram voltajını da 1.37 yapmayı deneyebilirsin.

Izzmoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Murat
Anladım. Geri 1801’e güncelleyip o sürümde kalmanı öneririm.
Neyle ilgili olduğunu bilmiyorum ama 3200 MHz bir ram’in çalışmaması bellek kontrolcüsünden dolayı olma ihtimali çok düşük. Direk olarak Ram’den kaynaklı olabilir ama net bir şey diyemem.
Yarın olası hem uyumlu ramler ile değiştirip hemde bios için önerilen ayarları deneyip paylaşımda bulunacağım. Teşekkürler yardımlarınız için.

Izzmoo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Murat
RGB olmayan modelinde çalıştı ramler. 3200Mhz yaptım sonra yeniden başlatıp kapattım pc'yi fişi çekip tekrar takıp çalıştırdım ve açıldı ama diğer BIOS ayarlarını gerçekten yapamadım arkadaşlar. Karışık geldi epeyce bozmak da istemedim. @cfranko

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
RGB olmayan modelinde çalıştı ramler. 3200Mhz yaptım sonra yeniden başlatıp kapattım pc'yi fişi çekip tekrar takıp çalıştırdım ve açıldı ama diğer BIOS ayarlarını gerçekten yapamadım arkadaşlar. Karışık geldi epeyce bozmak da istemedim. @cfranko
Bende anakart Asus TUF Gaming B550 Plus Wi-Fi mevcut ve RAM olarak HyperX 16GB (2X8) Fury RGB 3200MHz CL16 modelinden var. 4 Gün önce anakart değişim yapıldı ve sorun hala daha devam ediyor kafayı yemek üzereyim. Son olarak RAM'ler anakart uyumluluk sayfasında yer almıyor, bende sizin gibi RAM'leri iade edip listede uyumlu RAM'lerden birini alırsam sorun kesin çözülür mü ?

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Bende anakart Asus TUF Gaming B550 Plus Wi-Fi mevcut ve RAM olarak HyperX 16GB (2X8) Fury RGB 3200MHz CL16 modelinden var. 4 Gün önce anakart değişim yapıldı ve sorun hala daha devam ediyor kafayı yemek üzereyim. Son olarak RAM'ler anakart uyumluluk sayfasında yer almıyor, bende sizin gibi RAM'leri iade edip listede uyumlu RAM'lerden birini alırsam sorun kesin çözülür mü ?
Hocam youtube da gördüm yorum yazmışsınız. Bendede benzer bir sorun var. Herhangi bir mavi ekran gibi hata almıyorum. Sadece Fişi çekip taktığımda görüntü gelmiyor reset atınca düzeliyor. Açıkcası bende üzerinde duruyorum bu konunun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Red Comandante
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Yazılım, Oyun
Hocam youtube da gördüm yorum yazmışsınız. Bendede benzer bir sorun var. Herhangi bir mavi ekran gibi hata almıyorum. Sadece Fişi çekip taktığımda görüntü gelmiyor reset atınca düzeliyor. Açıkcası bende üzerinde duruyorum bu konunun.
Aramızda konuşma geçen kişi siz misiniz, aynı siteden ve aynı sistemi mi aldınız ? Discord'dan ekleyebilirsiniz. RedComandante#1937

Merdo06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Mert
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,590