cfranko
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 12
- Reaksiyon skoru
- 28,619
C State ve Spread Spectrum ayarlarını kapatmayı deneyebilirsinAsus Tuf B550 de hocam. Belirtmemisim galiba kusura bakmayın.
C State ve Spread Spectrum ayarlarını kapatmayı deneyebilirsinAsus Tuf B550 de hocam. Belirtmemisim galiba kusura bakmayın.
HmmEvet hocam 8 yapıp 3200mhz e alıyorum. Sonra fişi çekip taksamda veya restart atsamda sorun olmuyor. Her ikiside calisiyor tek denediğimde ama çift şekilde olmuyor.
Evet Bios'da bu ayarlarBios üzerinde mi hocam bu ayarlar. Bios konusuna tam hakim değilim de.
Arkadaş farklı şekilde bulmuş elle tek tek deneye deneye bulunabilir gibi veya kendisinin yaptığını uygulamak gerek gibi hocam.Bazı insanlara oluyor
G.Skill 3600 CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC) D.O.C.P ve Ürün Kodu Sorunu
Merhaba, Başlıkta belirtmiş olduğum G.Skill 16GB (8x2) 3600 CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC) Bellekleri kullanıyorum. RAM: G.Skill 16GB (8x2) 3600 CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC) İşlemci: Amd Ryzen 5 5600X Anakart: Asus ROG STRIX B550-E Gaming 1-) Anakartım Asus ROG STRIX B550-E Gaming. Bios üzerinden...forum.donanimarsivi.com
Ama o şuan 3533 MHz de kullanıyorArkadaş farklı şekilde bulmuş elle tek tek deneye deneye bulunabilir gibi veya kendisinin yaptığını uygulamak gerek gibi hocam.
3200Mhz den 3000Mhz e çektim. XMP de hazır profil ve elle de girdim bios dan olmadı. Lakin arkadaş gibi değerleri tek tek deneyebilirim bu da epey bir zaman alacak gibi sanki hocam.Ama o şuan 3533 MHz de kullanıyor
Bence XMP'yi çalıştırmaya çalışmak daha mantıklı ama sende frekansı azcık düşürüp manuel ayar çekmeye OK diyorsan olabilir
O arkadaş da değerleri tek tek denemedi ki.3200Mhz den 3000Mhz e çektim. XMP de hazır profil ve elle de girdim bios dan olmadı. Lakin arkadaş gibi değerleri tek tek deneyebilirim bu da epey bir zaman alacak gibi sanki hocam.
Tabi hocam yarın akşam deneyip mutlaka bu bilgiyi paylaşacağım.O arkadaş da değerleri tek tek denemedi ki.
XMP yi açıp sadece frekansı 3600'den 3533 e düşürdü.
Neyse 3000 MHz nin bile çalışmaması garip işlemci ile alakası olabilir.
Bir XMP'yi kapatıp FCLK Frequency ayarını 1800 yapmayı dener misin? işlemci ile mi alakalı anlayalım.
TamamdırHocam benim anlamadığım. Asus XMP profilini koyuyor ama destek vermediği gibi önermiyoruz diyor. Yani biz koyduk sen bozarsan boz der gibi. Birde Ram için güncel ramlerin çoğu yok gibi bu gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Yani çok ilginç geliyor bana bu durum. Bios uptade ile düzeltilir mi dedim evet belki dediler. Bir umut o da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tabi hocam yarın akşam deneyip mutlaka bu bilgiyi paylaşacağım.
O anakartların Ram uyumluluk listesi çok gereksiz.Hocam birde yarın uyumluluk listesinde yer alan RGB olmayan modelini deniyeceğim. Onunda bilgisini paylaşacağım.
Tahmini aklınıza gelen bir durum var mı? Hani işin sonunda sorun bundandır diyebileceğinizO anakartların Ram uyumluluk listesi çok gereksiz.
Onunla ilgili olduğunu sanmııyorum