HyperX 3200MHz XMP açınca görüntü gelmiyor

Evet hocam 8 yapıp 3200mhz e alıyorum. Sonra fişi çekip taksamda veya restart atsamda sorun olmuyor. Her ikiside calisiyor tek denediğimde ama çift şekilde olmuyor.
Hmm

Bazı insanlara oluyor

Arkadaş farklı şekilde bulmuş elle tek tek deneye deneye bulunabilir gibi veya kendisinin yaptığını uygulamak gerek gibi hocam.

Arkadaş farklı şekilde bulmuş elle tek tek deneye deneye bulunabilir gibi veya kendisinin yaptığını uygulamak gerek gibi hocam.
Ama o şuan 3533 MHz de kullanıyor
Bence XMP'yi çalıştırmaya çalışmak daha mantıklı ama sende frekansı azcık düşürüp manuel ayar çekmeye OK diyorsan olabilir

Ama o şuan 3533 MHz de kullanıyor
Bence XMP'yi çalıştırmaya çalışmak daha mantıklı ama sende frekansı azcık düşürüp manuel ayar çekmeye OK diyorsan olabilir
3200Mhz den 3000Mhz e çektim. XMP de hazır profil ve elle de girdim bios dan olmadı. Lakin arkadaş gibi değerleri tek tek deneyebilirim bu da epey bir zaman alacak gibi sanki hocam.

Edit: 3200 ve 3000Mhz den başka düşük ve yüksek frekanslari 1.35 de 2 3 farkli Mhz de denedim ama çok ustelemedim bozmak istemedim.

3200Mhz den 3000Mhz e çektim. XMP de hazır profil ve elle de girdim bios dan olmadı. Lakin arkadaş gibi değerleri tek tek deneyebilirim bu da epey bir zaman alacak gibi sanki hocam.
O arkadaş da değerleri tek tek denemedi ki.
XMP yi açıp sadece frekansı 3600'den 3533 e düşürdü.

Neyse 3000 MHz nin bile çalışmaması garip işlemci ile alakası olabilir.

Bir XMP'yi kapatıp FCLK Frequency ayarını 1800 yapmayı dener misin? işlemci ile mi alakalı anlayalım.

Hocam benim anlamadığım. Asus XMP profilini koyuyor ama destek vermediği gibi önermiyoruz diyor. Yani biz koyduk sen bozarsan boz der gibi. Birde Ram için güncel ramlerin çoğu yok gibi bu gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Yani çok ilginç geliyor bana bu durum. Bios uptade ile düzeltilir mi dedim evet belki dediler. Bir umut o da :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O arkadaş da değerleri tek tek denemedi ki.
XMP yi açıp sadece frekansı 3600'den 3533 e düşürdü.

Neyse 3000 MHz nin bile çalışmaması garip işlemci ile alakası olabilir.

Bir XMP'yi kapatıp FCLK Frequency ayarını 1800 yapmayı dener misin? işlemci ile mi alakalı anlayalım.
Tabi hocam yarın akşam deneyip mutlaka bu bilgiyi paylaşacağım.

Edit: Bu arada bende hazır yazan frekansları denedim onda da olmadı. 3600 bile denedim 😅

Hocam benim anlamadığım. Asus XMP profilini koyuyor ama destek vermediği gibi önermiyoruz diyor. Yani biz koyduk sen bozarsan boz der gibi. Birde Ram için güncel ramlerin çoğu yok gibi bu gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Yani çok ilginç geliyor bana bu durum. Bios uptade ile düzeltilir mi dedim evet belki dediler. Bir umut o da :)

Tabi hocam yarın akşam deneyip mutlaka bu bilgiyi paylaşacağım.
Tamamdır

Hocam birde yarın uyumluluk listesinde yer alan RGB olmayan modelini deniyeceğim. Onunda bilgisini paylaşacağım.

Hocam birde yarın uyumluluk listesinde yer alan RGB olmayan modelini deniyeceğim. Onunda bilgisini paylaşacağım.
O anakartların Ram uyumluluk listesi çok gereksiz.
Onunla ilgili olduğunu sanmııyorum

O anakartların Ram uyumluluk listesi çok gereksiz.
Onunla ilgili olduğunu sanmııyorum
Tahmini aklınıza gelen bir durum var mı? Hani işin sonunda sorun bundandır diyebileceğiniz 😅

Hani bu sorunu ciddi anlamda öğrenip çözmek istiyorum ve sonunda paylaşmak istiyorum forumla. Bu konuda meraklıyım açıkçası.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,234
Üyeler
194,249
Son üye
Nios
Geri