GraphicEQ: 25 2; 40 6.5; 63 10; 100 11; 160 7; 250 4; 400 0; 630 -3; 1000 -6; 1600 -8; 2500 -8; 4000 -7; 6300 -5; 10000 -3; 16000 0
Kulaklığımda dts var diye biliyorum çünkü hyper x'de dts aktif edebiliyorum.@Jiyu
Normalde ayarlar Cloud III Wireless için ve DTS o kulaklıkla ücretsiz olarak lisanslanıyor. Bence sizin EQ ayarı yapmanız gerekiyor.
Equalizer APO adlı programı indirip kurmanız gerekiyor. Bu program sayesinde kulaklığınız üzerindeki ses ayarlarını tamamen kontrol edebilirsiniz. İndirme linki: https://equalizerapo.com/
Kurulum:
Preamplification ayarı (Gain):
- Equalizer APO'yu kurduktan sonra “Configuration Editor” adlı düzenleyiciyi açın.
- Açtığınızda, sol tarafta cihazlar listesinden “Cloud 2 Core Wireless” kulaklığınızı bulun ve seçin.
- Seçtikten sonra ayarları düzenleyebilmeniz için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.
- Yeniden başlattıktan sonra Configuration Editor’ı tekrar açtığınızda kulaklığınızın EQ ayarlarını yapmaya hazır olacaksınız.
EQ ayarları:
- Preamplification bölümünde “Gain” değerini 6-12 dB arasında bir değere ayarlayın.
- 6-12 dB aralığı, kulaklığın sesinin çok kısık olma sorununu çözer.
- Ancak 12 dB üstüne çıkmanız halinde patlama veya distorsiyon yaşayabilirsiniz.
- Ben kişisel olarak 10 dB seviyesini tatlı buldum.
- “Graphic” sekmesinde not defteri (notepad) simgesine tıklayın.
- Aşağıdaki satırı kopyalayıp ekrana yapıştırın:
GraphicEQ: 25 2; 40 6.5; 63 10; 100 11; 160 7; 250 4; 400 0; 630 -3; 1000 -6; 1600 -8; 2500 -8; 4000 -7; 6300 -5; 10000 -3; 16000 0
Bu ayarları etkinleştirdiğinizde, kulaklığınızın hem ses seviyesinin yükseldiğini hem de sesin daha az sert ve daha dengeli hale geldiğini fark edeceksiniz. Ayrıca başkalarının kullandığı farklı EQ profillerini bulabilir ya da kendi kulağınıza göre ayarlarınızı deneyerek oluşturabilirsiniz.
- Üst taraftaki “güç” (power) düğmesine tıklayarak bu ekolayzır ayarını aktif veya pasif hale getirebilirsiniz.
Aktif evet dts varsa güzel o zaman. Hyperx uygulamasındaki dts kapalı olacak tabi ve kulaklığın windowstaki ayarlarında dts seçili olacak.DTS UNBOUND indirdim , aktif mi tam anlayamadım. Ayarlar kısmı bile yok uygulamanın , keşke düzgün ve türkçe olsa..
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şimdi oyuna girip test edeceğim
Söylediklerinizi yaptım , attığım fotodaki gibi dts. Ekolayzer indirip o ayarları da yapmalı mıyım ?Aktif evet dts varsa güzel o zaman. Hyperx uygulamasındaki dts kapalı olacak tabi ve kulaklığın windowstaki ayarlarında dts seçili olacak.
hocam boşta bir şey dinlemiyorken benimkinden frekans sesi cizirti sesi gibi bi ses geliyor ve arada sesleri robotikleştiriyor güncellemeyle falan gitmedi garantiye mi yollayimHyperX Cloud III Wireless Kulaklıklar için En İyi Ayarlar
Merhaba arkadaşlar,
HyperX Cloud III Wireless kulaklıklar, muhteşem bir ses deneyimi sunuyor. Ancak en iyi performansı almak için birkaç ince ayar yapmanız gerekiyor. İşte size rehber:
1. Ngenuity Yazılımını Yükleyin ve Güncelleyin
- Ngenuity uygulamasını yüklemek için:
- Microsoft Store bağlantısı üzerinden direkt olarak indirin.
- Kulaklığınızın firmware güncellemesini gerçekleştirin.
- Güncellemeden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2. Mikrofon İzlemeyi (Mic Monitoring) Açın
- Ngenuity uygulamasında Mic Monitoring seçeneğini açın. (Alışkın değilseniz rahatsız olabilirsiniz, isteğe bağlı tabi.)
- Bu özellik sayesinde konuşurken sesinizi net bir şekilde duyabilirsiniz. (HyperX Cloud III Wireless'ta duyduğum en iyi "Side Tone" diyebilirim!)
3. DTS:X ve Ekolayzer Ayarları
Alıntıyı görüntüle
- Ngenuity içinde:
- DTS:X seçeneğini kapalı bırakın.
- Ekolayzer kullanmanıza gerek yok, kulaklık varsayılan olarak oldukça dengeli bir ses sunuyor.
4. DTS Unbound Yükleyin ve Etkinleştirin
Alıntıyı görüntüle
- DTS Unbound uygulamasını yüklemek için şu adımları izleyin:
- Microsoft Store bağlantısı üzerinden indirin.
- Uygulamada:
- DTS Headphone:X ve DTS:X özelliklerini etkinleştirin.
5. Windows Ses Ayarları
Alıntıyı görüntüle
- Sistem Ayarları -> Ses -> Kulaklık Ayarları yolunu izleyin.
- Ses Geliştirmelerini (Audio Enhancements) kapalı konuma getirin.
- Mekansal Ses (Spatial Sound) ayarını DTS Headphone:X olarak seçin.
6. Mikrofon Ayarını Optimize Edin
Alıntıyı görüntüle
- Mikrofonun örnekleme oranını (Sample Rate) 16 kHz'den 32 kHz'e yükseltin.
- Bu değişiklik, mikrofon kalitesinde belirgin bir iyileşme sağlayacaktır.
Son Adım: Keyfini Çıkarın!
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kulaklıklarınızın sunduğu mükemmel ses deneyiminin tadını çıkarın!![]()
Mic monitoring açık mı kullanıyorsunuz ?hocam boşta bir şey dinlemiyorken benimkinden frekans sesi cizirti sesi gibi bi ses geliyor ve arada sesleri robotikleştiriyor güncellemeyle falan gitmedi garantiye mi yollayim
fark etmiyorMic monitoring açık mı kullanıyorsunuz ?
senin etrafta farkli wireless ekipmanlarin var mi ondan oluyor olabilir mi benimkiFark etmiyorsa gönderin hocam bende yok kesinlikle.