Hz farkı sorun oluşturur mu?

Cadyy

80+
Reaksiyon skoru
37
Örneklendirerek anlatacagim. Benim sistemim oynadığım bir oyunda aksiyon anında düşse bile ortalama 300 400 fps aliyorum. Diyelim ki ben gittim 500 hz monitor aldim. Fps dusuk diye sorun yasar miyim? Yasasam bile nasil cozerim? Ogrendigim tek sey ekran karti driver uygulamasindan ozel cozunurluk olustururken oraya alabildigim fps kadar (1920x1080 360hz) yazmak. Bu mantikli mi? Yoksa gidip bu monitoru 500 hz olarak mi birakmaliyim?

Örneklendirerek anlatacagim. Benim sistemim oynadığım bir oyunda aksiyon anında düşse bile ortalama 300 400 fps aliyorum. Diyelim ki ben gittim 500 hz monitor aldim. Fps dusuk diye sorun yasar miyim? Yasasam bile nasil cozerim? Ogrendigim tek sey ekran karti driver uygulamasindan ozel cozunurluk olustururken oraya alabildigim fps kadar (1920x1080 360hz) yazmak. Bu mantikli mi?
ekran kartı driverine gerek yok oyunlarda bu olması gerek benim oynadığım çoğu oyunda şöyle sıralanıyor;
1920x1080 @75
1920x1080 @60 , 59 , 30 diye gidiyor.

ekran kartı driverine gerek yok oyunlarda bu olması gerek benim oynadığım çoğu oyunda şöyle sıralanıyor;
1920x1080 @75
1920x1080 @60 , 59 , 30 diye gidiyor.
Mesela her oyunda bu yok. O yuzden kafama takildi bu durum. Bu dedigin olan oyunlar zaten sorun degil. Fps oyunlari sıkıntı biraz. Diger tur oyunlar icin ayarlae zaten oyun icinde mevcut.

Mesela her oyunda bu yok. O yuzden kafama takildi bu durum. Bu dedigin olan oyunlar zaten sorun degil.
o zaman driver üzerinden ayarlayabilirsin evet sorun yaratmaz veya monitör ayarlarından hz manual ayarlarsın oynadığın oyuna göre :D

o zaman driver üzerinden ayarlayabilirsin evet sorun yaratmaz veya monitör ayarlarından hz manual ayarlarsın oynadığın oyuna göre :D
Driver ile ayarlamakla pcnin kendi icinde olan hz ayari ayni sey mi oluyor? Mesela monitor ayarinda olan bir hz birimiyle driver icinden ozel ayarladigim hz ayni seye mi tekabul ediyor?

Driver ile ayarlamakla pcnin kendi icinde olan hz ayari ayni sey mi oluyor? Mesela monitor ayarinda olan bir hz birimiyle driver icinden ozel ayarladigim hz ayni seye mi tekabul ediyor?
driver üzerinden ayarladığın BİLDİĞİM KADARIYLA monitörün ayarını etkilemiyordu emin değilim en garanti yol oynayacağın oyuna sistemin yetmiyorsa monitör ayarlarından düşürmek olur 500hz bir monitör alıyorsan zaten 7800x3d veya 9800x3d gibi bir işlemcin olmalı ki +500 fps alabilesin.

driver üzerinden ayarladığın BİLDİĞİM KADARIYLA monitörün ayarını etkilemiyordu emin değilim en garanti yol oynayacağın oyuna sistemin yetmiyorsa monitör ayarlarından düşürmek olur 500hz bir monitör alıyorsan zaten 7800x3d veya 9800x3d gibi bir işlemcin olmalı ki +500 fps alabilesin.
480 hz monitor inceledigim zaman bi dusugu 240 hz gorunuyordu. 480 hz alipta 240 kullanmakta sacma. O zaman driver icinden fpsime gore hz ayari cekmeliyim

480 hz monitor inceledigim zaman bi dusugu 240 hz gorunuyordu. 480 hz alipta 240 kullanmakta sacma. O zaman driver icinden fpsime gore hz ayari cekmeliyim
480hz bir tık abartı eğer eğlenmek amaçlı oynuyorsan oyunları hani gidicem e sporcu olacam para kazanacam gibi bir kafa yapısında değilsen 360hz 244hz çok yeterli 480hz kullanan bir insan 360hz kullanan bir insana üstünlük kuramaz tabii oyunlarda ha 60 ve 144hz kullananları tokatlar tabii.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,956
Üyeler
174,947
Son üye
zalg10na
Geri