Neler Yeni

Hz. Muhammed'in peygamberlik iddiası doğru mudur?

Sagittarius

80+ Silver
Benim Düşündüğüm Tanrı kavramı kimseyi cezalandırmıyor.
Aslında herkes kendini özel olmasını keşfedebilir nitelikte.
Senin bile vücutunun içinde evren olduğunu, o evrende canlılar yaşadığını farketmiyorsan yada anlamaya çalışmak istemiyorsan senin beynin yıkanmış demektir arkadaşım.

Din Bilim felsefe bir yere kadar ama ortada Mantık var.
Vücut un icindr canlılar var bunu biliyoruz tamam sorun yok şimdi biz o bedenin tanrı simi oluyoz onumu demeye çalışıyorsun açık açıkca anlat şunu

jımalya

80+ Bronze
Kur'an'da ki çelişkiler konusunda:

***1 -Allah merhametli mi? a) Evet (Kuran 1:1, 1:3, 2:163, 2:37...) b) Hayır (Kuran 2:7, 4:56, 5:33, 7:50, 4:168-169)***

1- Fatiha Suresi 1. Ayet: Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla. (rahman: en uzak geçmişe doğru yaratılmışlara sonsuz ve sınırsız lütuf, ihsan, rahmet bahşeden Rahim: çok merhametli, rahmeti bol) Fatiha Suresi 3.Ayet Rahman ve rahim

Çokça örnek verilebilir. Sonuç olarak allah merhametlidir anlamı çıkar.

b) Hayır: Bakara Suresi 7. Ayet: Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.

Belirtmek gerekir ki Allah hiçbir işi adaletsiz ve lüzumsuz yapmaz. Bu ayetten de Allah’ın inkarcıları hak etmedikleri halde mühürlemesi anlamını çıkarmamalıyız. Allah elbette hak ettikleri için mühürlemiştir onları. Kurandan da bu sonucu çıkarabileceğimiz Nisa 155. Ayet var: Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın ayetlerini inkar etmeleri, haksız yere peygamberi öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle… Dahası inkarları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler. Bu ayetten anlayabileceğimiz üzere Allah hiçbir insanı sebepsiz yere mühürlemez. Ayriyeten ayetin sonunda da belirtilmiştir ki “pek azı müstesna artık iman etmezler”. Bundan da anlayabiliriz ki bu mühür kırılabilir.

r.r.
çelişki dediğin şeyler koskoca ayetin ufak bir kısmının mealini alıp yazan :D :D cahillik başa bela. İlk önce surenin hepsini okuyup olayı anla böle boş boş sallama

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
insanlar körü körüne inanmasınlar istiyorum araştırsınlar geçmişi okusunlar cahil bir kafayla ilerlenemez. ha yanlış olduğum konularda olabilir arkadaşlar aydınlatsınlar ben her türlü yoruma açık olan biriyim yanlışım varsa düzeltirim. aileden öğrenilen bilgilerle kimse kendi inandığını bile yaşayamaz
O zaman bu yaptığın ile zorla dini baskı kurmak arasında ne fark kalıyor?
Okuyun, araştırın, bilginizi genişletin demekle bu şekilde peş peşe çelişki gördüklerini sıraladığın bir konu açmak saldırganca anlaşılabilir.

Bahsettiğin çelişkilere gelirsek, benzer bir durum günümüz tarihi için bile geçerli. Kimi 2. Abdülhamid'i överken kimi kötüler, kaynaklar farklı farklı şeyler anlatır. Konu inanç olmadığı halde herkes istediği kaynağı doğru kabul ediyor. Kaldı ki bu yakın tarih, 1500-2000-5000 yıl önceside değil.
Dini ele almaya kalktığında da inanan birinin kaynakları ile seninkiler çelişecek ama isteyen istediğine inanacak.

İnanç diye boşuna demiyoruz kanıtlanabilir bir olgu değil. Bilim ile inancı aynı düzleme getirebilen yoktur. Ya bilim cephesinden ya inanç cephesinden bakarsın. Kişi hangisini mutlak kabul ediyorsa ona göre kendini şekillendirir.

Bana kalırsa asıl sorun, başkasının inancının seni rahatsız etmesi. Örneğin bugün müslüman, yahudi, süryani, ateist, deist vb. bir çok dinden ailenin aynı apartman veya sokakta sorunsuz şekilde yaşayabilmesi müthiş bir şeydir. Her bir aile dünyanın en iyi insanıdır benim gözümde. Aslında birbirlerinin inancına inanmazlar ama saygı duyarlar. Hayatın asıl keyifli yanı ise bu şekilde saygı görebilmektir. Ama taraflardan biri durup dururken diğerlerini yalancı çıkarmaya çalışırsa veya inancını/inançsızlığını empoze etmeye çalışırsa huzuru kaçırır. Üstüne üstlük elinede iyi bir şey geçmez.

Cahil bir kafayla ilerlenemez diyerek genel bir cahillikten bahsediyorsan bunada katılmıyorum. Bir insan her konuda aşırı donanımlı olamaz illaki cahil kaldığı konular vardır. Tanıdığım Hindu mühendisler var ama o kadar farklı alanlarda donanımlılar ki sıradan bir vatandaşın bilgisi yanından dahi geçemez. Bu adamlar inancı yüzünden cahil mi kalmış sencede?
Belkide kendisine kesin kanıtlayamayacağı konularla zaman kaybetmektense kendi yaşamını kurtaracak konularda zaman harcıyordur.

Son düzenleme:

Emrhan_

80+ Bronze
biraz baktım yazılanlara bir de youtubede hz muhammed'in peygamberlik yaptığı yılları anlatan tarih kanallarına baktım (din ve mitoloji, turan dursun üniversitesi, dimond tema ek olarak hadis ve ayetler de baktım iyice araştırdım).
araştırdıktan sonra kafam karıştı. kuranda çok fazla çelişki gördüm.
ala 87/6 ve bakara 2/106 ayetleri unutturmayız diyor peygamber unutuyor yeni ayet geliyor ilginç gücü mü yetmiyor ?
muhammed dini anlatıyor tamam bakıyor kimse inanmıyor bu da milleti cehennemle korkutmaya başlıyor. madem doğru söylüyorsun mucize falan göster deniliyor yok mucize falan sonsuz cehennem var yersen diyor. düşünsenize biri size geliyor ben mehdiyim veya isayım diyor bu devirde bana inanmazsan cehennemliksin diyor kaç kişi inanır delilsiz ? tabi ki aklı olmayanlar hemen inanır aklı olan sorgular ama sorgulayanı bile elştiriyor kahrolası nasılda ölçtü biçti diye müdessir 74
sadece milleti korkutsa neyse kendi karılarını bile tehdit ediyor. tahrim 1 -5 arası kalarını allah , melek neyse de müslümanlarla bile korkutmaya çalışıyor.
ve öğrendiğime göre muhammedin babası abdullah yani allah'ın kulu demek ve allah o dönem en güçlü put olarak biliniyor. 300 küsür putu köseye atıp en güçlü bu deyip devam ediyor o şekil diğer amcalarında da put ismi geçiyor (abduluzza,adulmenat,abdultaleb...)
nisa 34 te ilginç erkeklerin çalışıp kadınlara baktığı yazar ama günümüzde kadınlarda çalışıyor itaat etmezlerse uyarın dövün diyor.
bir çok ayet arap geleneği üzerine yahudi ve hristiyanları da çekmek için onların dedikleri bazı şeylerde bulunuyor.
yıldırım diye arama yaptığımızda 6-7 ayet falan çıkıyor ve ayetlerde adam çarpabileceği yazıyor.
bu ayetleri bir tanrının yazmasına ihtimal bile veremiyorum açıkcası
beni cahillikle suçlayanlara şunu sormak istiyorum
günümüzde kaç çeşit kuran mushafı var ? tek harfi bile değişmemiş diyenlere gelsin bu soru
hz osman neden diğer mushafları yakma gereği duydu ?
karılarının konuşmasını bildiren allah(tahrim 1 - 5) zehirleneceğini nasıl söylemez.
peygambre kısır deniliyor ayet geliyor kurban kes asıl soysuz onlar diye ama sorun devam ediyor neden sabret ayeti yerine bir laf yetiştirme ayeti geliyor ? kevser 3
Ebedi cehennem var yersen mi? Ay ikiye ayrılmadı zaten dimi o mucize değil. Mucizelerin en büyüğü Kuran'ı Kerim var daha ne istiyorsun? Sen inanmak istemiyorsan inanma din bu inanç meselesi.

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Hadislerin hepsi doğru değil arada insanların kafalarından uydurup koydukları da var.

Rakunabii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
durden
biraz baktım yazılanlara bir de youtubede hz muhammed'in peygamberlik yaptığı yılları anlatan tarih kanallarına baktım (din ve mitoloji, turan dursun üniversitesi, dimond tema ek olarak hadis ve ayetler de baktım iyice araştırdım).
ala 87/6 ve bakara 2/106 ayetleri unutturmayız diyor peygamber unutuyor yeni ayet geliyor ilginç gücü mü yetmiyor ?
muhammed dini anlatıyor tamam bakıyor kimse inanmıyor bu da milleti cehennemle korkutmaya başlıyor. madem doğru söylüyorsun mucize falan göster deniliyor yok mucize falan sonsuz cehennem var yersen diyor. düşünsenize biri size geliyor ben mehdiyim veya isayım diyor bu devirde bana inanmazsan cehennemliksin diyor kaç kişi inanır delilsiz ? tabi ki aklı olmayanlar hemen inanır aklı olan sorgular ama sorgulayanı bile elştiriyor kahrolası nasılda ölçtü biçti diye müdessir 74
sadece milleti korkutsa neyse kendi karılarını bile tehdit ediyor. tahrim 1 -5 arası kalarını allah , melek neyse de müslümanlarla bile korkutmaya çalışıyor.
ve öğrendiğime göre muhammedin babası abdullah yani allah'ın kulu demek ve allah o dönem en güçlü put olarak biliniyor. 300 küsür putu köseye atıp en güçlü bu deyip devam ediyor o şekil diğer amcalarında da put ismi geçiyor (abduluzza,adulmenat,abdultaleb...)
nisa 34 te ilginç erkeklerin çalışıp kadınlara baktığı yazar ama günümüzde kadınlarda çalışıyor itaat etmezlerse uyarın dövün diyor.
bir çok ayet arap geleneği üzerine yahudi ve hristiyanları da çekmek için onların dedikleri bazı şeylerde bulunuyor.
yıldırım diye arama yaptığımızda 6-7 ayet falan çıkıyor ve ayetlerde adam çarpabileceği yazıyor.
günümüzde kaç çeşit kuran mushafı var ? tek harfi bile değişmemiş diyenlere gelsin bu soru
karılarının konuşmasını bildiren allah(tahrim 1 - 5) zehirleneceğini nasıl söylemez.
peygambre kısır deniliyor ayet geliyor kurban kes asıl soysuz onlar diye ama sorun devam ediyor neden sabret ayeti yerine bir laf yetiştirme ayeti geliyor ? kevser 3
Unutturmayız diyo işte unutuyo o da hatırlatıyor bu cümleden sonra okumadım

kineist

80+
Şu "Medeniyet" i bana açıklayın şöyle garip garip şeyler demeyin ama
Dostum bulunduğun çevreden çıkmadıkça o dar düşünce yapısından kurtulamazsın. Aldatılma korkusu içine işlemiş bildiğin :D Kendini her an aldatılacak biri olarak kodlamışsın kafanda. Bunun da sebebi belli: özgüven eksikliği. Bilinçaltına, "Ben kadınımı koruyamam/ mutlu edemem, başka erkekler onu daha iyi korur/mutlu eder o yüzden beni aldatma ihtimali var." Düşüncesini kodlamışsın. Bu durumda en iyi şey hiç evlenmemek.

Sagittarius

80+ Silver
Dostum bulunduğun çevreden çıkmadıkça o dar düşünce yapısından kurtulamazsın. Aldatılma korkusu içine işlemiş bildiğin :D Kendini her an aldatılacak biri olarak kodlamışsın kafanda. Bunun da sebebi belli: özgüven eksikliği. Bilinçaltına, "Ben kadınımı koruyamam/ mutlu edemem, başka erkekler onu daha iyi korur/mutlu eder o yüzden beni aldatma ihtimali var." Düşüncesini kodlamışsın. Bu durumda en iyi şey hiç evlenmemek.
Aslında o anlamda değil sevgilim evime gelip kalıyor bazen :D benden vazgeçmez onu benden iyi kimse koruyamaz sevemez. Ben hiç aldatilmadim telefonunu izliyorum bazen nerde olup olmadığı yardıma ihtiyacı varmı yokmu biliyorum onun haberi yok Rat attım telefonuna

Bana şu Medeniyet i anlatın medeni insanlari anlatın çok kibar olmak demeyin şimdi nezaket vs. bunları biliyorum

Sagittarius

80+ Silver
İşte kendine güvenemiyorsun. Her an aldatılabilirim korkusu bilinçaltına kodlanmış. Özgüven büyük bir problem.
Ya nebilim bazen onu test ediyorum peki nasıl kurtulacam ona güvenmek istiyorum ama güvenmemem gerekiyor diyor içim güvendiğim kişi beni bikere boynuzladi dedim bu kız aldatmaz güzel falan Boynuzladik :D napalim güvenemiyorum fazla

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
1.5 yıllık ateistim hayatımda daha saçma bir inançsızlığa dönüş yazısı görmedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,824
Üyeler
165,734
Son üye
yekeles4
Top Bottom