Ryzhem
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Tamam 16 Yaşındaki Ergen Kardeşim OPDFHKODFHKOPDD Din değiştirmek moda olmuş siz bu kafayla anca üsküdarı geçersiniz bari tek bir dinde kalın ateistsen ateistim de agnostiksen agnostik 1 hafta sonra da ateist olursun sen şimdi xDÇok çelişkili olduğundan agnostik oldum
çünkü hiç biri kuranı tam olarak okumamış okusa bile anlamazlar hadislri de okumaları lazım. kafa yormadan aileden gelen bilgileri doğru kabul ediyorlar halbuki biraz akıl yorsalar ayetler sadece araplara hitap ettiğini görürler bu devre hitap eden ayet çok az samanda iğne çöpü bulup ayetleri günümüze uyarlamaya çalışıyorlar şimdi söylesen hz osman kuran yaktı bir çok mushaf yaktı desen hiçbiri bu konuy hakkında bilgisi yokturCahil diyenler neden dogrusunu anlatmiyorlarda sadece hakaret ediyorlar anlamadim
Katılıyorum. Sırf din değiştirmek moda oldu diye din değiştiren birçok insan var. Akla mantığa sığdıramıyorum.Tamam 16 Yaşındaki Ergen Kardeşim OPDFHKODFHKOPDD Din değiştirmek moda olmuş siz bu kafayla anca üsküdarı geçersiniz bari tek bir dinde kalın ateistsen ateistim de agnostiksen agnostik 1 hafta sonra da ateist olursun sen şimdi xD
2 yıldır agnostiğim. Tamamen zihniyetine veriyorum, özelden yazmak istersen ferhatt4503 Instagram adresim, yaz tartışalım. Müslüman olmayan herkes ergen veya başka bir şey olmuyor. Saygı duymuyorsunuz sonra dinimize saygı duymuyorlar diye ağlıyorsunuz. Ezik herif.Tamam 16 Yaşındaki Ergen Kardeşim OPDFHKODFHKOPDD Din değiştirmek moda olmuş siz bu kafayla anca üsküdarı geçersiniz bari tek bir dinde kalın ateistsen ateistim de agnostiksen agnostik 1 hafta sonra da ateist olursun sen şimdi xD
Çünkü kendileride bilmiyor @nightwish2434Cahil diyenler neden dogrusunu anlatmiyorlarda sadece hakaret ediyorlar anlamadim
Sırf din değiştirmek için değil ki? Araştırma yaptım, en mantıklı olan düşünceye sığındım neye göre böyle söylüyorsunuz ki? Mantık kurun biraz, tanımıyorsunuz bile beni.Katılıyorum. Sırf din değiştirmek moda oldu diye din değiştiren birçok insan var. Akla mantığa sığdıramıyorum.
Hak veriyorumTamam 16 Yaşındaki Ergen Kardeşim OPDFHKODFHKOPDD Din değiştirmek moda olmuş siz bu kafayla anca üsküdarı geçersiniz bari tek bir dinde kalın ateistsen ateistim de agnostiksen agnostik 1 hafta sonra da ateist olursun sen şimdi xD
Kendilerinin bir fikri yok.Neden neye inandiklarini bilmiyorlar çevreden neyi gordulerse onu benimsiyorlar,o yuzden herkesi oyle saniyorlarSırf din değiştirmek için değil ki? Araştırma yaptım, en mantıklı olan düşünceye sığındım neye göre böyle söylüyorsunuz ki? Mantık kurun biraz, tanımıyorsunuz bile beni.
allah merhametli mi cevap kısmen olabilir en fazla evet olamaz. bu kadar çocuk ölümünü görüp bu kadar haksızlığı görüp öylece izleyebiliyorsa bu onun psikolojisini yok ettiğini yani ölüm ona basit bir şey gibi geldiğini gösterir ek olarak dünyada olan tüm kötülüklerden aslında tanrının da suç payı vardır kabul etmez o ayrı mesele bu durum felsefeye girer. ek olarak tanrı merhametliyse neden tapmayanları sınırsız cehennemle tehdit ediyor sence mantıklı mı? ben bile bahsedilen tanrıdan daha merhametli olarak görüyorum kendi mi ?Kur'an'da ki çelişkiler konusunda:
***1 -Allah merhametli mi? a) Evet (Kuran 1:1, 1:3, 2:163, 2:37...) b) Hayır (Kuran 2:7, 4:56, 5:33, 7:50, 4:168-169)***
1- Fatiha Suresi 1. Ayet: Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla. (rahman: en uzak geçmişe doğru yaratılmışlara sonsuz ve sınırsız lütuf, ihsan, rahmet bahşeden Rahim: çok merhametli, rahmeti bol) Fatiha Suresi 3.Ayet Rahman ve rahim
Çokça örnek verilebilir. Sonuç olarak allah merhametlidir anlamı çıkar.
b) Hayır: Bakara Suresi 7. Ayet: Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.
Belirtmek gerekir ki Allah hiçbir işi adaletsiz ve lüzumsuz yapmaz. Bu ayetten de Allah’ın inkarcıları hak etmedikleri halde mühürlemesi anlamını çıkarmamalıyız. Allah elbette hak ettikleri için mühürlemiştir onları. Kurandan da bu sonucu çıkarabileceğimiz Nisa 155. Ayet var: Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın ayetlerini inkar etmeleri, haksız yere peygamberi öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle… Dahası inkarları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler. Bu ayetten anlayabileceğimiz üzere Allah hiçbir insanı sebepsiz yere mühürlemez. Ayriyeten ayetin sonunda da belirtilmiştir ki “pek azı müstesna artık iman etmezler”. Bundan da anlayabiliriz ki bu mühür kırılabilir.
r.r.