Çözüldü✓ Hz ve FPS mantigi ne Hz fpsyi kisitliyomu

oden

80+
Reaksiyon skoru
2
Monitör konusunda çok bir bilgim yok birkaç yerden araştırdım ve PC kaç FPS alırsa alsın monitör 165 Hz se 165 FPS gordugumuzu diyodu bu doğrumu doğruysa yüksek pclere gerek varmı her türlü aynı FPS görüyoruz

Doğru demiş monitörün kaç hz ise o kadar kare görürsün ama üst düzey pc sadece bu zaman için değil gelecek zaman için gerekli bir unsur yani gelecekte çıkacak oyunda 165 fps slmak için yüksek şu dönem için yüksek donanım lazım

• Beğen
Reaksiyonlar: oden
Monitör konusunda çok bir bilgim yok birkaç yerden araştırdım ve PC kaç FPS alırsa alsın monitör 165 Hz se 165 FPS gordugumuzu diyodu bu doğrumu doğruysa yüksek pclere gerek varmı her türlü aynı FPS görüyoruz
evet monitörün ekranını kaç defa yenilediği hz dir bilgisayarının oluşturduğu saniye başı piksel sayısı fps dir hz in fpsinden az olursa değidğin gibi 165 hz de 200 fps alıyosun diyelim ekranın zaten 165 defa yenilendiği için 165 fps gibi görceksin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ama şöyle düşün zayen 165 fps alabileceğin oyunlarda bi cs bi valo bide minecraft

• Üzgün
Sabit 400FPS Alan bir bilgisayarın varsa, 360Hz monitör alabilirsin.
Fakat 400'den 200'lere kadar düşen bir bilgisayarın varsa 240Hz monitör alman daha mantıklı olur.

• Beğen
burda bi saçmalık var oda şu, yıllardır 60hz kullanıyorduk fakat cs vb. oyunları 300 400fps uçuk fpsde oynamak aşırı bir akıcılık katıyordu oyuna yani tam olarak öyle olmuyor hikayeli ev yapma oyunu oynuyorsan evet monitörün yenileme hızı kadar fps alman mantıklı fakat rekabetçi oyunlarda pek sayılmaz. 250 fps alınmalı diye düşünüyorum

burda bi saçmalık var oda şu, yıllardır 60hz kullanıyorduk fakat cs vb. oyunları 300 400fps uçuk fpsde oynamak aşırı bir akıcılık katıyordu oyuna yani tam olarak öyle olmuyor hikayeli ev yapma oyunu oynuyorsan evet monitörün yenileme hızı kadar fps alman mantıklı fakat rekabetçi oyunlarda pek sayılmaz. 250 fps alınmalı diye düşünüyorum
Öyle çok daha iyi olur 100k verdigim pcnin 165 fpsyle oynatmasini istemem

evet monitörün ekranını kaç defa yenilediği hz dir bilgisayarının oluşturduğu saniye başı piksel sayısı fps dir hz in fpsinden az olursa değidğin gibi 165 hz de 200 fps alıyosun diyelim ekranın zaten 165 defa yenilendiği için 165 fps gibi görceksin

ama şöyle düşün zayen 165 fps alabileceğin oyunlarda bi cs bi valo bide minecraft
Doğruda Biraz daha rekabet odaklı oynadigimdan onlardanda yüksek alabilsem iyi olurdu😅

Şöyle bir şey öğrendim arkadaştan oyunlarda p sync diye bı ayar varmış o FPS yi hzye sabitliyomus onu kapatıp bizim pcnin fpsyi alabiliyomusuz

Şöyle bir şey öğrendim arkadaştan oyunlarda p sync diye bı ayar varmış o FPS yi hzye sabitliyomus onu kapatıp bizim pcnin fpsyi alabiliyomusuz
O arkadaşa Dua eder artık buradan yardım alan arkadaşlar

bunlar dışında bir çok oyunda alırsın 165 fps, bilgisayarin gücüne bağlı olarak

bu dediğin şeyin açıklaması bu videoda var,
dediğin gibi 60 hz monitör olsa bile 600 fps alirsan biraz daha akıcı hissedersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,455
Üyeler
183,432
Son üye
AntepLee00
Geri