Hz ve fps olayı nedir ?

60hz ise max 60 fps algılarsın 144hz ise max 144 algılarsın diğeri psikolojik istersen bilgisayarını boş yere yormamak için vsync ile 60 fps e kilitleyebilirsin boş yere yorulmaz ama gerek yok eğer fazla fps ten monitöründe yırtılmalar oluşursa açarsın vsync yi
Şimdi 144hz de 400fps alırsam (cs go valorant ) yırtılma olmaz demi daha hikaye türlü oyunlarda olduğunu duymuştum yırltılmaların
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

144 fps alamazsan oyunda 144hz monitöre ihtiyacın yok örneğin ben oyunda 400fps alıyom 240hz monitör bende sıkıntı çıkarmaz ama 160fps alıyosam 144hz monitör almak daha mantıklı .
Aldığım sistem 400fps ve üstünü alabilir monitör de 144hz

Şimdi 144hz de 400fps alırsam (cs go valorant ) yırtılma olmaz demi daha hikaye türlü oyunlarda olduğunu duymuştum yırltılmaların
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aldığım sistem 400fps ve üstünü alabilir monitör de 144hz
144hz monitör alabilirsin o zaman sıkıntı çıkarmaz.

60hz ise max 60 fps algılarsın 144hz ise max 144 algılarsın diğeri psikolojik istersen bilgisayarını boş yere yormamak için vsync ile 60 fps e kilitleyebilirsin boş yere yorulmaz ama gerek yok eğer fazla fps ten monitöründe yırtılmalar oluşursa açarsın vsync yi
Üstte de bi adam hz olarak algılayamazsın ( onu biliyodum akıcıluk olarak sormuştum )ama fps yükseldikçe akıcılık artar yazmış ya da ben yanlış anladım öyle bir şey de mi yok

Ozaman bilinç altı daha fazla fps i görünce daha akıcı olduğunu sanıyorum çünkü rekabetçide yavaş ama fps yüksekken akıcı hissediyorum
O oyundan oyuna değişiyor işte orda araya Vsync teknolojisi giriyor. Vysnc açarsan aynı akıcılığı elde edersin yine.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,782
Üyeler
190,099
Son üye
Visa
Geri