İ20 Aşırı Yakıt Tüketimi

Yasinn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,364
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce 600k ya 2016 otomatik i20 aldım tanıdıktan. Bildiğim bir arabaydı zaten sıkıntısı falan yok yani. Bakımını yaptırıp aldık. Arabayı kullanıyorum ve her benzin alımından sonra yol bilgisayarını sıfırlıyorum ancak yakıt tüketimini 14-15/100 km olarak gösteriyor. Bu çok fazla değil mi? Araba 4 vites falan ancak ona rağmen bu yakıt tüketimi aşırı fazla değil mi? Bu durumda servise götürmeme gerek varmı?

8-9 olmalı diye biliyorum fazla geldi bana da kaçak olabilir mi acaba ? Benzin pompasının olduğu kısımı bir kontrol edin olmazsa bir servise gösterin muhakkak

8-9 olmalı diye biliyorum fazla geldi bana da kaçak olabilir mi acaba ? Benzin pompasının olduğu kısımı bir kontrol edin olmazsa bir servise gösterin muhakkak
Tamam hocam servise götüreyim, peki yol bilgisarının yanlış gösterme ihtimali var mı?

Motor hacmi? Benzin dizel? Benzinse lpg var mı ve bu değerler lpgde mi çıkıyor? Ayrıca kaç kmden sonra 14-15 gösteriyor?

Yol bilgisayarını sıfırlamadan denedin mi

Motor hacmi? Benzin dizel? Benzinse lpg var mı ve bu değerler lpgde mi çıkıyor? Ayrıca kaç kmden sonra 14-15 gösteriyor?
1.4 benzin lpg yok. Hocam yol bilgisayarını sıfırlayıp benzin alıyorum ve direkt olarak 14.5 değeri çıkıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yol bilgisayarını sıfırlamadan denedin mi
Hayır hocam. Ama tüketim fazla hani yol bilgisayarına bakmasam bile anlarım. Çok çabuk bitiyor.

Tamam hocam servise götüreyim, peki yol bilgisarının yanlış gösterme ihtimali var mı?
Daha önce bir araçta karşılaştığım bir durumda böyle bir şey görmüştüm beyin kablolarının ucu oksit yaptığından hatalı ölçümler gösteriyordu tabi sizin araçta da mümkün mü bilemiyorum en iyisi servise danışmak

1.4 benzin lpg yok. Hocam yol bilgisayarını sıfırlayıp benzin alıyorum ve direkt olarak 14.5 değeri çıkıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır hocam. Ama tüketim fazla hani yol bilgisayarına bakmasam bile anlarım. Çok çabuk bitiyor.
hocam yeni sıfırladıysan gayet normal 14.5 sıfırlamada öyle olur bi 100-200 km geçir gerçek değeri görürsün. şehir içinde 9-10 olabilir. 1.4 peugeot vardı otomatikti o daha da çok yakıyodu 11 altı görmüyoduk şehir içinde. sürekli sıfırlama.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce 600k ya 2016 otomatik i20 aldım tanıdıktan. Bildiğim bir arabaydı zaten sıkıntısı falan yok yani. Bakımını yaptırıp aldık. Arabayı kullanıyorum ve her benzin alımından sonra yol bilgisayarını sıfırlıyorum ancak yakıt tüketimini 14-15/100 km olarak gösteriyor. Bu çok fazla değil mi? Araba 4 vites falan ancak ona rağmen bu yakıt tüketimi aşırı fazla değil mi? Bu durumda servise götürmeme gerek varmı?
O arabanın şehir içinde bile 15 yakmasının imkanı yok kral bizde eski kasası vardı 100HP şehir içinde 8 max 9.

Kardeşim 100 km git o zaman kaç yaktığını öğrenirsin sen sıfırladıktan sonra 14 15 litre normal bende tucson var sıfırlayınca 48 leri mi dersin 96 larımı dersin gördüm yani o doğru bir ölçüm değil tam tamına 100 km gittiğinde doğru gösterir.

bakım yaptırdığınızda hava filtresi değişti mi? Partikül filtresi kontrol edildi mi?

bakım yaptırdığınızda hava filtresi değişti mi? Partikül filtresi kontrol edildi mi?
yeni sıfırlamış aga gayet normal bi 100-200 gidince oturur değerler. dizel değil araç ayrıca dizel olsa dpf dolu olsa da o kadar yakmaz.

Geri