Neler Yeni

İ3 12100F + RX 6600 sistemde Elden Ring %50-%60 gpu kullanımı sabit 60 fpsOlmama

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Kimsede Fromsoftware optimizasyon yapamıyor dememiş :D Kesin olmamakla birlikte sorun Elden Ring'te olabilir. Dark Souls oyunlarında da aniden 55 Fps'e düşme gibi sıkıntılar yaşıyordu millet. Yabancı forumlarda araştırma yapmanız daha faydalı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
Yok driverla ilgisi. Başka updateler beklemek lazım belki direkt oyuna patch gelir umarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

birileri çözümü bulmuş bu sitede: ''12. nesil intel işlemciler bazı programlarda tek çekirdek çalıştırıyormuş, razer cortex ile tüm çekirdekleri aktif ettim ve stabil high ayarlarda 60fps akıyor''

Kappicra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız

birileri çözümü bulmuş bu sitede: ''12. nesil intel işlemciler bazı programlarda tek çekirdek çalıştırıyormuş, razer cortex ile tüm çekirdekleri aktif ettim ve stabil high ayarlarda 60fps akıyor''
Denedim maalesef...

Kappicra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız
Oyunun çözünürlüğü yükseltince ne oluyor? Kullanım artıyor mu?
Bilmiyorum ben max 1920x1080 yapabiliyorum.

1703759293736.png

Bir yerlerde bu taktiğide gördüm fakat erişim engellendi diyor yapmam gereken şey buradaki cpu 0'ın tikini kaldırıp tekrar etkinleştirmem ancak tamama tıkladığımda erişim engellendi diyor.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
Kimsede Fromsoftware optimizasyon yapamıyor dememiş :D Kesin olmamakla birlikte sorun Elden Ring'te olabilir. Dark Souls oyunlarında da aniden 55 Fps'e düşme gibi sıkıntılar yaşıyordu millet. Yabancı forumlarda araştırma yapmanız daha faydalı olur.
Fromsoftware'in optimizasyon problemi yaşadığı tek oyun ''Bloodborne'' oldu.Oyun 60 fps lock olduğu için yüksek partikül içeren efektlerde fps'in dalgalanması gayet normal.Elden ring'i ultra da stabil bir şekilde 60 fps'de bitirdim.Oyunların fps'ini dalgalandıran tek efekt ''borealis the freezing fog'' ile ''Decaying Ekzykes'' bosslarının nefes efektleriydi.Ekranda milyonlarca partikül belirdiği için gpu yükü çok artıp yetemiyor bu koşullarda.60 fps limiti olmasa hissetmeyiz belki bu dropları.Bu da firmanın tercihi artık.Konu sahibinin yaşadığı sorun da muhtemel işlemci yada driver kaynaklıdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri

Kappicra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız
Yani erişim engelini kaldırmaktan mı bahsediyorsun? Normalde ben sadece razer cortex olayını denedim fakat sonrasında cpu 0 ı devre dışı bırakıp açma işlemini yapmadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
bu konuyu incele resimlerde göstermiş.

Kappicra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız
Denedim işte diyorum ya.

Dün denedim hatta. Fakat benim dediğim farklı şey için ne yapmam gerek bilmiyorum cpu 0'ı kapatıp açıp tamama tıklamam lazım sadece ama erişim engellendi diyor. Deli olacağım.
1703760211276.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
ne deyim ozaman 'takma kafana kardeş' demekten başka ne kaldı.60 fps oynacağına 53 fps oyna bazı yerlerde napalım.oyunu bitirince sıkıntın da kalmaz unutur gidersin bu durumu :).

yani senin için üşenmedim denedim şimdi oyunu.kıymetini bil yağız kardeş :).12100f ve rx 6400 sistemle yüksek ayarlarda 60 fps sabit %99 gpu kullanımı, %42-48 cpu kullanımı.herhangi bir sorun yok yani.

Son düzenleme:

Kappicra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yağız
ne deyim ozaman 'takma kafana kardeş' demekten başka ne kaldı.60 fps oynacağına 53 fps oyna bazı yerlerde napalım.oyunu bitirince sıkıntın da kalmaz unutur gidersin bu durumu :).

yani senin için üşenmedim denedim şimdi oyunu.kıymetini bil yağız kardeş :).12100f ve rx 6400 sistemle yüksek ayarlarda 60 fps sabit %99 gpu kullanımı, %42-48 cpu kullanımı.herhangi bir sorun yok yani.
Teşekkür ederim o zaman tekrar deneyeceğim.

1703762274390.png
Böyle boostlayacağım yanlışım yok değil mi

Yine yok çok saçma.
1703762493698.png

Yahu sırf uğraşmaktan 6 saatin 1'i oynamışımdır sadece şaka gibi.
1703762798186.png

Son düzenleme:

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Draq123
Yanlış bilgi verdin devam ediyorsun. 'yanlış bilgilendirme'den raporladım.
Yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum ilk başta demiştim işlemciyi bilmiyorum diye. 7zıp veracypt x265 testine bakmıştım hızlı bi şekilde
Gözüme düşük gözükmüştü o yüzden ekran kartına zayıf demiştim. Şuana kadar çözüm bulamadınız çünkü işlemci sıkıntı çıkarıyor işlemci bas bayağı zayıf 4çekirdekli işlemciyle sen elden ring açmaya çalışırsan böyle olur. Ama şaşırdığım bu işlemci 5500 den güçlü 5600 den yüzde 9 felan zayıf fps testlerinde ama dediğim gibi benim için öyle değil. Sorunun çözümüde işlemciyi değiştirmek olur gülenler çözüm yazsında onları dinleyelim sadece fps testlerine göre işlemci sıralamsı yapılmaz.

5500 rx6700ü net bi şekilde beslemez ayrıca söylemiş olayim. beslediği oyun olur bi kaç tane bu işlemci yeterli seviye demek değil.

Ekran kartına undervolt yapman gerekiyor stabil performans için Ekran kartın işlemcine göre bi tık yüksek 5500 ile 6700xt kullanan arkadaşın varmış evet yorumları okudum ancak bu işlemcinin hesaplama birimi 5500 den baya %15 kadar düşük oyunlarda hemen hemen aynı fps verebilir ancak şuan kullandığın işlemciye binen yük 5500 den daha fazla olduğu halde aynı fps veriyor bu sebepten binen yükün miktarına göre Fps drop yiyor olabilirsin Normal şartlarda işlemciler %50 ve 75 arasında ufakta olsa fps drop sokarlar kendilerini en stabil performansı %15- ile %45 kullanımda gösterirler Elden ring oynarken İşlemcinin % de kaçını kullanıyorsun bunu kontrol et %50 nin üstündeyse fps drop yemen çok normal . altındaysa voltaj sorunun vardır bunları kontrol et.
Bunu dene

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,949
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom