Arkadaşlar son 1 yıldır bilgisayarım için işletim sistemi arayışı içerisindeyim. Windows 10, Windows 8.1, Void Linux, OpenSUSE, Fedora Linux, Linux Mint, Arch Linux, EndeavourOS, antiX vs. işletim sistemlerini kullandım. (yazdıklarım sadece hatırladıklarım daha bir sürü kullandığım işletim sistemi vardır) Linux'u gayet güzel buluyorum ancak kullandığım her Linux dağıtımında ve masaüstü ortamında illaki bir problem çıkıyor ve bir süre sonra bilgisayarım sapıtmaya başlıyor ve dağıtımı değiştirmek zorunda kalıyorum. Windows 8.1 de güzel ancak çok eskide kaldı kullandığım programlardan çoğu destek vermeyi bıraktı ve tekrar kullanmak istemiyorum. Windows 10 için ise çok fazla RAM ve CPU kullandığını düşünüyorum. Windows 10 için yapılmış customosları kurdum ancak bir süre kullanımdan sonra anlamadığım bir şekilde onlar da saf Windows 10'un kullandığı RAM ve CPU değerlerine geri dönüyorlar. (Windows 10 için kullandığım Custom'lar AtlasOS, ReviOS ve windowsxlite sitesinde bulunan birkaç Windows 10 isoları) anladığınız kadarıyla sistemim için stabil olacak bir işletim sistemi arıyorum çok fazla oyun oynamam, sistemimin özellikleri de pek izin vermiyor zaten oynadığım oyunlar Minecraft ve ındie oyunlar. Hafif kodlamayala uğraşıyorum onun için de Visual Studio Code, PyCharm gibi uygulamaları kullanıyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Linux,WIndows,MacOS farketmez.
Sistem özellikleri:
CPU: Intel i3-6006U (4) @ 2.000GHz
GPU: Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520]
Memory: 4 GB 2400MHz.
Disk: 240GB SSD.
Sistem özellikleri:
CPU: Intel i3-6006U (4) @ 2.000GHz
GPU: Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520]
Memory: 4 GB 2400MHz.
Disk: 240GB SSD.