İ3 nasıl hızlandırılır?

pcmeraklisi34

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,309
İ3 işlemcim var ama donma yapıyor kronik sorunmuş sanırım i5 alacam dükkandan ama o zamana kadar donmaları nasıl azaltırım overclock yaptım yine de donuyor.

Param olsa alırım zaten ama 10 binden aşağı olmuyor onlar.
dostum işlemcin i3 tamam okey ama hangi modeli onu yazarsan one göre öneriler gelir 3.7ghz işlemci işte demekle olmuyor nerden bilelim biz hangi model olduğunu

Ne takacak bilmiyorum en az 3000tl ayarla dedi ben pazarlıkla 2500e falan kapatırım diye düşündüm ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemcinin modelini söylesen mi artık?

Yav arkadaşım guzel kardeşim 1 tane mi i3 var dunyada Önce modelini ogren öyle yaz ayrica Bilgisayarcin belki de sana o i3 ten daha kotu i5 satacak. Her i5 i3ten iyi değil onlarin modelleri var bu kadar bilgisiz yaklaşma olaya Aç bilgisayarı çalistir yaz başlata o açilan yere dxdiag yaz ilk sayfanin fotosunu at buraya

Yav arkadaşım guzel kardeşim 1 tane mi i3 var dunyada Önce modelini ogren öyle yaz ayrica Bilgisayarcin belki de sana o i3 ten daha kotu i5 satacak. Her i5 i3ten iyi değil onlarin modelleri var bu kadar bilgisiz yaklaşma olaya Aç bilgisayarı çalistir yaz başlata o açilan yere dxdiag yaz ilk sayfanin fotosunu at buraya
görev yineticisine girip performanstan cpu ss ini atsada yeterli

İ3 8300 diye hatırlıyorum ama emin değilim soğutucuyu sökmem lazım ona bakmak için sökersem geri takamayabilirim.
Yukarıda arkadaşlar söyledi ya nasıl bakabileceğini.
arama yerine dxdiag yaz enterla görürsün,
ayarlara gir sistem, sistem bilgisine gir yine görürsün,
görebileceğin bir sürü yöntem var.

İ3 8300 diye hatırlıyorum ama emin değilim soğutucuyu sökmem lazım ona bakmak için sökersem geri takamayabilirim.
görev yöneticisi yaz başlata ordan performans sekmesine gir cpu yazan kısım senin işlemcin oradan bakarsın bu kadar cahilliğe gerek yok :)

Ne takacak bilmiyorum en az 3000tl ayarla dedi ben pazarlıkla 2500e falan kapatırım diye düşündüm ama.

Kral donanım konusunda baya cahilsin kötü anlamda demiyorum. Seni kazıklarlar bak i3 olması önemli değil nesili önemli isterse i7 8700 falan olsun i3 14. Nesil daha iyidir mesela.

görev yöneticisi yaz başlata ordan performans sekmesine gir cpu yazan kısım senin işlemcin oradan bakarsın bu kadar cahilliğe gerek yok :)
İ3 8100 dür o

dostum işlemcin i3 tamam okey ama hangi modeli onu yazarsan one göre öneriler gelir 3.7ghz işlemci işte demekle olmuyor nerden bilelim biz hangi model olduğunu
tahminlerle ilerleyemeyiz hocam :D

Dxdiag denen yere girdim böyle yazıyor işlemcinin yanında 4GHz yazıyor bilgisayarcı overclock yaptım demişti ondan mı öyle o ama yine de düzelmedi sorun.

Son düzenleme:
herkes bilgisayar konusunda bilgili olmak zorunda değil eyvallah fakat bu konuyu açan arkadaş son 1 haftadir falan sürekli soruyor i7 9700k mi alsam i9 9900k mi alsam diye, açtığı konularda da o paraya 2. el eski nesil intel alacağına giriş seviye amd anakart + ryzen cpu oneriyorlar. çok tilt olmuştu arkadaş kendisine amd onerilince hatta bi konu daha açmıştı forumda herkes amd fanboyu olmuş falan diye sırf kendini avutmak için.

simdi gelip sormazlar mı adama i3 3.7 ghz işte bilmiyorum diye bahsedip daha kendi işlemcini bile bilmezken sana yardım etmeye çalışan herkese fanboy diyerek laf atmak ne kadar mantıklı, hayır kendisi daha iyisini bilse eyvallah ama tutturmuş anakart degismiycem diye

Alıntıyı görüntüle
Dxdiag denen yere girdim böyle yazıyor işlemcinin yanında 4GHz yazıyor bilgisayarcı overclock yaptım demişti ondan mı öyle o ama yine de düzelmedi sorun.
overclock falan yapmamış, 4 ghz kendi turbo hızı zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,669
Üyeler
185,784
Son üye
HBEC
Geri