i5 10400f Sıcaklık Normalmi?

pc yi kapat biraz soğusun stok soğutucu kullanıyorsan artık soğutucu blok iyice ısınmıştır 35 40 dereceye gelmişti pc yi kapat 1-2 saat soğusun
t6 Ultra kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 saat mi ? İnanılmaz
@5x_d4emon @strive_for_greatness daha iyi biliyorlar ama kartın buz gibi dostum.

Sıcaklıklara nereden baktın ?
fotosunu bulayım atacagım yorumunun altına

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
bir sorun yok ama bir saat pc yi dinlendir soğusun

bir sorun yok ama bir saat pc yi dinlendir soğusun
Şuan kapalı zaten pc. Akşam açacağım tekrardan.Ayrıca bir soru sorabilirmiyim. Sürekli yani 1 ay boyunca pc 7/24 açık kalsa ne gibi sorun çıkartır bana?

t6 Ultra kullanıyorum

fotosunu bulayım atacagım yorumunun altına
Cinebench testini bulabildim şuan. Eğer bulursam aida64 testinide atacağım.

Ekler

• 1615753221038.png
    1615753221038.png
    1.7 MB · Hit: 52
Şuan kapalı zaten pc. Akşam açacağım tekrardan.Ayrıca bir soru sorabilirmiyim. Sürekli yani 1 ay boyunca pc 7/24 açık kalsa ne gibi sorun çıkartır bana?

Cinebench testini bulabildim şuan. Eğer bulursam aida64 testinide atacağım.
Hiç bir şey olmaz. Ha 1 saat açık kalmış ha 1 gün açık kalmış. Sıcaklık olarak bir şey etki etmez. Önemli olan sistemin çektiği yük sonucu ortaya çıkan sıcaklık. Yük giderse sıcaklık gider olay budur.

Çok normal ama önemli olan yük altında kaç derece olduğu yük altında kaç derece oluyor?

Gayet sıcaklıklar normal. Sıcaklık 60 dereceyi geçmediği sürece.

Hiç bir şey olmaz. Ha 1 saat açık kalmış ha 1 gün açık kalmış. Sıcaklık olarak bir şey etki etmez. Önemli olan sistemin çektiği yük sonucu ortaya çıkan sıcaklık. Yük giderse sıcaklık gider olay budur.
Şuan zaten ekran kartım yok malum piyasadan dolayı. Sistemin en fazla çekmiş yada çekecek olan 200watt'tır.

Çok normal ama önemli olan yük altında kaç derece olduğu yük altında kaç derece oluyor?
57Derecenin üzerine çıktıgınnı görmedim suana kadar zatne sadece aida64 testi yaptım sisteme ama ne kadar yorar ne kadar yormaz sistemi bilmiyorum.

Gayet sıcaklıklar normal. Sıcaklık 60 dereceyi geçmediği sürece.
60derece diyorsun ozaman sınırda gibi bir şey bnm işlemci :)

Şuan zaten ekran kartım yok malum piyasadan dolayı. Sistemin en fazla çekmiş yada çekecek olan 200watt'tır.

57Derecenin üzerine çıktıgınnı görmedim suana kadar zatne sadece aida64 testi yaptım sisteme ama ne kadar yorar ne kadar yormaz sistemi bilmiyorum.
57 derece çok çok güzel bir seviye gönül rahatlığı ile kullanabilirsin

57 derece çok çok güzel bir seviye gönül rahatlığı ile kullanabilirsin
Pc nin oynadıgım oyun gereği 7/24açık kalması gerekiyor o yüzden sorun çıkartırmı çıkartmazmı o yüzden endişeliyim yada ne bileyim sürekli bir kullanım olduğu için sistemin ömrü azalırmı bir yerden sorun çıkartırmı benim öğrenmek istediğim o :)

Pc nin oynadıgım oyun gereği 7/24açık kalması gerekiyor o yüzden sorun çıkartırmı çıkartmazmı o yüzden endişeliyim yada ne bileyim sürekli bir kullanım olduğu için sistemin ömrü azalırmı bir yerden sorun çıkartırmı benim öğrenmek istediğim o :)
Sürekli kullanımda sıkıntı çıkarmaz yorulmaz ömrüde kısalmaz benim pc de neredeyse 2-3 haftadır hiç dinlenmeden çalışıyor sıkıntı çıkmaz merak etmeyin :D

Merhabalar iyi akşamlar.
Yaklasık pc 5-6 gündür açık hiç kapanmadı sürekli arka planda oyun açık ancak ilk açtığım gün bilgisayarı sıcaklık 32-35derece arası gezinirken şuan 41-46 derece arası geziniyor. Soğutucum t6 Ultra. Normalmidir bu şekilde yükselmesi?

Alıntıyı görüntüle
normal

8 senedir çalıştığım şirkette belki de o kadar zamanda sadece 20 kere kapanmış bilgisayarlar var. Takır takır çalışıyorlar. Sorun olacağını zannetmiyorum.

Geri