- Bütçe
- 5
kuzenimde aynı sistemin rx6600lüsü var fakat aynı oyunda aynı grafik ayarlarıyla onun işlemcisi %40 kullanılıyorken benim %60 kullanıyor bu yüzden de çok fazla ısınıyor bunun sebebi nedir ve işlemci kullanımımı nasıl düşürebilirim?
Bence bu iyi bişey eğer soğutman varsa tabii ki , yerinde olsam over clock , tweak bile yaparim üstünekuzenimde aynı sistemin rx6600lüsü var fakat aynı oyunda aynı grafik ayarlarıyla onun işlemcisi %40 kullanılıyorken benim %60 kullanıyor bu yüzden de çok fazla ısınıyor bunun sebebi nedir ve işlemci kullanımımı nasıl düşürebilirim?
çünkü 3060 daha çok fps veriyor 6600 denkuzenimde aynı sistemin rx6600lüsü var fakat aynı oyunda aynı grafik ayarlarıyla onun işlemcisi %40 kullanılıyorken benim %60 kullanıyor bu yüzden de çok fazla ısınıyor bunun sebebi nedir ve işlemci kullanımımı nasıl düşürebilirim?
ekran kartı fazla fps verdiği için mi işlemcim çok kullanılıyorçünkü 3060 daha çok fps veriyor 6600 ekran kartım
Hayir, yer yer rx6600 yer yer 3060 ondeçünkü 3060 daha çok fps veriyor 6600 den
ikimizde de vsync açık 60fps e sabitli 3060 lı sistemin 60fps alması için işlemciye daha fazla mı yük bindirmesi lazımçünkü 3060 daha çok fps veriyor 6600 den
Mantıken öyle olması gerek, çünkü birindeki kart daha güçlü işlemci aynı demekki darboğazı tetikleyecek bu durum ve işlemci kullanımı artacak.ikimizde de vsync açık 60fps e sabitli 3060 lı sistemin 60fps alması için işlemciye daha fazla mı yük bindirmesi lazım