i5 12400f ISINMA SORUNU

NLARES

80+
Reaksiyon skoru
15
İNTEL i5 12400f işlemcim var ve ağır bir yük bindirmesem bile 100 dereceleri görüyor. Bana hiç normal gelmedi neden olabilir?

Sistemi yeni aldım 1-2 hafta önce
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence de normal degil arkada sadece mt2 açıktı

Kanka bu işlemciyi sogutacak uygun fiyatta güzel bi sıvı ya da kule tipi sogutucu biliyor musun
Hocam bütçen ne kadar ben sana kule tipi soğutucu önerim sıvı soğutucu fazla gelir

Sistemi yeni aldım 1-2 hafta önce

Bence de normal degil arkada sadece mt2 açıktı

Kanka bu işlemciyi sogutacak uygun fiyatta güzel bi sıvı ya da kule tipi sogutucu biliyor musun ya
Eğer ilerde işlemci değişcekseniz bütçenizi belirtin sıvı soğutucu önerim

İNTEL i5 12400f işlemcim var ve ağır bir yük bindirmesem bile 100 dereceleri görüyor. Bana hiç normal gelmedi neden olabilir?
Stok soğutucu ile bile 100 derece görmesi normal değil. Fan oturmamıştır yüksek ihtimalle bu yüzden bu değerleri görüyor. Kasa mash olmadığında bile stok soğutucu ile 90 dereceyi en azından geçmeyen bir işlemci ölüm sıcağı yoksa. Fanı tekrardan sağlam bir şekilde yerine oturtup deneyin aksi halde bu şekilde kullanmayın. Kule tipi bir hava soğutucu fazlasıyla işinizi görecektir.

Aynı işlemci bendede var. işlemci yük altında 100 dereceyi hertürlü görüyor. stok fan kullanıyorum yeni bir fan almadan önce kaliteli bir termal macun sipariş ettim belki sorun macundadır diye düşünüyorum. Macun geldikten sonra değerleri sizinle paylaşırım.

Hocam bütçen ne kadar ben sana kule tipi soğutucu önerim sıvı soğutucu fazla gelir

Eğer ilerde işlemci değişcekseniz bütçenizi belirtin sıvı soğutucu önerim
le500 alcam sanırım ya hatta birazdan sipariş vercem

Aynı işlemci bendede var. işlemci yük altında 100 dereceyi hertürlü görüyor. stok fan kullanıyorum yeni bir fan almadan önce kaliteli bir termal macun sipariş ettim belki sorun macundadır diye düşünüyorum. Macun geldikten sonra değerleri sizinle paylaşırım.
çok tatsız bir durum ya ben yüzde 30-40 kullanımda 90-100 değerlerini gördüm yani sadece metin2 açıktı umarım işlemcide bir sorun yoktur

Stok soğutucu ile bile 100 derece görmesi normal değil. Fan oturmamıştır yüksek ihtimalle bu yüzden bu değerleri görüyor. Kasa mash olmadığında bile stok soğutucu ile 90 dereceyi en azından geçmeyen bir işlemci ölüm sıcağı yoksa. Fanı tekrardan sağlam bir şekilde yerine oturtup deneyin aksi halde bu şekilde kullanmayın. Kule tipi bir hava soğutucu fazlasıyla işinizi görecektir.
Yani bence de 100 normal değil stok soğutucuyla bile. Dediğiniz gibi fanı da bir kontrol edeyim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,023
Üyeler
184,095
Son üye
parsinho
Geri