Neler Yeni

i5 12400F'E EN İYİ GİDECEK DDR4 ANAKART

donanimci98

80+ Bronze
fanboylukla alakası yok abi ben kendi yaşadıgım sorunlardan baz alıyorum kaç defa oyun oynarken ekranın siyahlaştıgını ekran kartı hatasından pc yi sürekli resetlemek zorunda kaldıgımı güncelleme yaptıgımda siyah ekranda kaldıgını biliyorum :D ben yaşadım sen yaşamamış olabilirsin hocam bana göre amd işlemci alınabilir tabii ki ama ekran kartı ben almam tabi bu kişiye göre değişir benim görüşüm böyle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

diyorsunuz şuan yükseltme yapabilecegim tek yer ekran kartı yani o zaman oda bi tık pahalı gibi ya ekran kartı alacak bütçe birikmesi lazım bi tık bende
Chrome ve discordda donanım hızlandırmayı kapatırsan siyah ekran yemezsin.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
fanboylukla alakası yok abi ben kendi yaşadıgım sorunlardan baz alıyorum kaç defa oyun oynarken ekranın siyahlaştıgını ekran kartı hatasından pc yi sürekli resetlemek zorunda kaldıgımı güncelleme yaptıgımda siyah ekranda kaldıgını biliyorum :D ben yaşadım sen yaşamamış olabilirsin hocam bana göre amd işlemci alınabilir tabii ki ama ekran kartı ben almam tabi bu kişiye göre değişir benim görüşüm böyle.

diyorsunuz şuan yükseltme yapabilecegim tek yer ekran kartı yani o zaman oda bi tık pahalı gibi ya ekran kartı alacak bütçe birikmesi lazım bi tık bende
Şöyle diyim işlemci değiştirsen oyunda çok farkı olmaz ekran kartı değiştirsen bu sefer işlemci darboğaz yapacak ram desen zaten yeterli soğutucu al desem soğutucun da var ve iyi.

Yani sistemde dengesiz bir yer olsa orayı toparlayalım derdim de bu sistemi Upgrade etmek yerine bunu komple satıp sıfırdan toplamak daha mantıklı 😀

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
Bu sistemin performans artışı göstermesi için işlemci ve ekran kartı güncellenmesi lazım. İşlemci ve kart satılabilir. Sonra 12400f'ten 13400f'e , 3060ti'dan daha üst kartlara rtx 40 serisi veya ikinci el temiz 3080'e falan geçilebilir bütçeye bağlı olarak. Ha gerek var mı? 1080p için bence gerek yok yeterli sistem.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan
Hangi oyunda ne gibi bir performans artışı istiyorsunuz? Hiçbir bilgi olmadan öneri yapmak mantıklı olmaz. Sistem gayet dengeli ve her oyunda belli bir düzeyin altına düşmeyecek bir sistem. Mesela valorantta 200 fps alıyorsunuz da 300'ün altına düşmesini mi istemiyorsunuz?

alikurt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Nuance
Hangi oyunda ne gibi bir performans artışı istiyorsunuz? Hiçbir bilgi olmadan öneri yapmak mantıklı olmaz. Sistem gayet dengeli ve her oyunda belli bir düzeyin altına düşmeyecek bir sistem. Mesela valorantta 200 fps alıyorsunuz da 300'ün altına düşmesini mi istemiyorsunuz?

knight online cs go gibi oyunlar oynuyorum fakat benim için öncelik knight online ve knight online dediğimiz oyun " bilgim dahilinde söylüyorum yanlışta olabilir " tek çekirdek işlemci performansına baglı olarak çalışan bir oyun diye biliyorum yaptıgım araştırmalar neticesinde yani benim istediğim genel anlamda knight online'da alabilecegim max performansı almak

Şöyle diyim işlemci değiştirsen oyunda çok farkı olmaz ekran kartı değiştirsen bu sefer işlemci darboğaz yapacak ram desen zaten yeterli soğutucu al desem soğutucun da var ve iyi.

Yani sistemde dengesiz bir yer olsa orayı toparlayalım derdim de bu sistemi Upgrade etmek yerine bunu komple satıp sıfırdan toplamak daha mantıklı 😀

mantıklı yaklaşık 4-5 aylık bir sistem sizce bu piyasada ederi ne kadar dır hepsinin kutusu duruyor yada satsak üstüne 5-10k eklesek ne gibi bir sisteme geçebiliriz öneri varsa alabilirim hoşuma giderse dediğiniz gibi satıp daha üstede geçebilirim.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan
genel anlamda knight online'da alabilecegim max performansı almak
Bunun için işlemciyi yükseltmelisiniz evet fakat zaten belli bir performans alıyorsunuz, akıcı bir deneyim yaşıyorsunuz. Yaşamıyorsanız donanım yetersizliğinden değil sorunlarından dolayıdır. İşlemciyi yükselttiğinizde, belli bir düzeyden sonra anakartı da yükseltmeniz gerekir. İşlemci 12500 alsanız ya da 13400f alsanız bu anakart performans kaybı sağlamaz ama o oyunda da devasa bir performans artışı olmaz. Fiyatına değmez. 12600k ya da 13600k veya daha yüksek bir işlemci almanız anakartı da artık güncellemeniz gerektiği anlamına gelir. Dolayısıyla bu sisteme bu amaçla bir güncelleme yapmak bana pek mantıklı gelmedi. İşlemci tabanında amd bir sisteme de geçebilirsiniz 3d işlemciler bu konuda çok daha fazla performans artışı sağlar ama bu da dediğim gibi oldukça maliyetli olur. Genel anlamda sistemi böyle bırakmanız daha doğru olur. Bu tarz performans konularını pek takmayın çünkü bunun sonu yok. Her sene yeni işlemciler çıkıyor, ekran kartları çıkıyor, performansa performans katılıyor.

alikurt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Nuance
Bunun için işlemciyi yükseltmelisiniz evet fakat zaten belli bir performans alıyorsunuz, akıcı bir deneyim yaşıyorsunuz. Yaşamıyorsanız donanım yetersizliğinden değil sorunlarından dolayıdır. İşlemciyi yükselttiğinizde, belli bir düzeyden sonra anakartı da yükseltmeniz gerekir. İşlemci 12500 alsanız ya da 13400f alsanız bu anakart performans kaybı sağlamaz ama o oyunda da devasa bir performans artışı olmaz. Fiyatına değmez. 12600k ya da 13600k veya daha yüksek bir işlemci almanız anakartı da artık güncellemeniz gerektiği anlamına gelir. Dolayısıyla bu sisteme bu amaçla bir güncelleme yapmak bana pek mantıklı gelmedi. İşlemci tabanında amd bir sisteme de geçebilirsiniz 3d işlemciler bu konuda çok daha fazla performans artışı sağlar ama bu da dediğim gibi oldukça maliyetli olur. Genel anlamda sistemi böyle bırakmanız daha doğru olur. Bu tarz performans konularını pek takmayın çünkü bunun sonu yok. Her sene yeni işlemciler çıkıyor, ekran kartları çıkıyor, performansa performans katılıyor.

Yani Şuan Düşük Bütçeyle Yapabileceğim MAx Upgrade İşlemciyi 13400F yapmak Ya Oyunda Alacagım 1FPS lik Artış Yada 1 Tık Daha Yükselmesi benim İçin Oldukça Önemli Tek Çekirdek Performansında 13400F'e baktım bi tık önde sanırım yani 13400F alıp bu sistemde kullansam herhangi bir darbogaz uyuşmazlık vb herhangi bir sorun yaşamazsam alayım yapabilecegim tek şey o ilerde tabii ki gene ekran kartı vb şeylerin birikim oldukça yükseltmesini yaparım

13400f takarsam bu sisteme soğutucu yeterli kalırmı 13400F'e degişmesi gerekirmi yoksa ?

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye

Wattman hatasının sadece ekran kartıyla alakası yok. PSU ve Ram ile de alakası var. AMD hassas kartlardır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,167
Üyeler
164,625
Son üye
toriq
Top Bottom