İ5 14400F VS RYZEN 5 7500F

Teemo

80+
Reaksiyon skoru
69
Arkadaşlar i5 10400f RTX 2060 sisteme sahibim güncellemek istiyorum sistemimi ve sadece cs2 oynuyorum çok fazla masraf yapmadan 14400F DDR4 Şeklinde mi güncellemek daha mantıklı yoksa 7500F DDR5 şeklinde mi yükseltme yapmalıyım ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Anakartın ve ramlerin uyarsa artık DDR5 yapma zamanı gibi geliyor bana. Zaten 4 kullanıyorsun. Yine benden daha iyi anlayanlar tam anlamıyla açıklar sana. Işlemci ve ekran kartı testlerine de Youtube'dan ulaşabilirsin.

ikisi birbirinin dengi gibi iki işlemci. genelde oyun odaklı (özellikle fps oyunları) kullanıcılar ryzen 7500F'i tercih ediyorlar. bende 14440f var gayet memnunum ancak sürekli pc upgrade edeceksen soket avantajından ötürü 7500F daha mantıklı.

ikisi birbirinin dengi gibi iki işlemci. genelde oyun odaklı (özellikle fps oyunları) kullanıcılar ryzen 7500F'i tercih ediyorlar. bende 14440f var gayet memnunum ancak sürekli pc upgrade edeceksen soket avantajından ötürü 7500F daha mantıklı.
DDR kaç ram ile kullanıyorsunuz hocam 14400f işlemciyi?

DDR kaç ram ile kullanıyorsunuz hocam 14400f işlemciyi?
hocam bende çift slot 16x2 DDR5 ram ve rtx5060ti 16 gb var. bende zamanında seninle aynı ikilemde kaldım ancak stabilite ve kafa rahatlığı olsun diye intel+nvidia yaptım. en az 5 sene pc güncellemeyeceğim için soket derdim de yok o yüzden açıkçası 10-20 fps az olsun sorunsuz olsun diye aldım inteli. memnun muyum ? çok memnunum hiç bir problem yok her şey normal sıcaklıkta usulüne uygun sürprizsiz çalışıyor. cs2 de high-ultra ayarlarda 300-350 fps alıyorum ancak dediğim gibi 7500f olsaydı muhtemelen daha fazla fps alırdım.

oyun için amd çoklu işlem için intel

Arkadaşlar i5 10400f RTX 2060 sisteme sahibim güncellemek istiyorum sistemimi ve sadece cs2 oynuyorum çok fazla masraf yapmadan 14400F DDR4 Şeklinde mi güncellemek daha mantıklı yoksa 7500F DDR5 şeklinde mi yükseltme yapmalıyım ?
14400f ölü soket işlemci ve ddr4 daha da ölü 7500f tabii ki
intelin saçma ram mhz sınırlamaları da yok

14400f ölü soket işlemci ve ddr4 daha da ölü 7500f tabii ki
intelin saçma ram mhz sınırlamaları da yok
ölü soket hariç katılıyorum. tek seferde uzun kullanan (5-7 sene) insanlar için soket mevzusu çok mühim değil ancak ram mhz konusunda falan haklısınız. ama mhz düşündüğünüz kadar fps'e etki etmiyor. bununla alakalı
şu videoya bakılabilir bence. bu kadar küçük farkı bir çok insanın takmayacağını düşünüyorum.

• Hahaha
ölü soket hariç katılıyorum. tek seferde uzun kullanan (5-7 sene) insanlar için soket mevzusu çok mühim değil ancak ram mhz konusunda falan haklısınız. ama mhz düşündüğünüz kadar fps'e etki etmiyor. bununla alakalı
şu videoya bakılabilir bence. bu kadar küçük farkı bir çok insanın takmayacağını düşünüyorum.
katılıp katılmaman ölü soket olduğunu değiştirmeyecek
bir de üstüne ddr4

Minimum bütçe ile yükseltme yapacaksan 14400f alman yeterli, 7500f geçmek için neredeyse yeniden sistem toplamam lazım anakart, ram vs de değişmesi lazım. Ben de yakın zamanda bir bilgisayar topladım ve en az 3-5 yıl yükseltme yapmayı düşünmediğim için 14400f aldım. Tabi anakartın h610 mu, h510 mu

Yanlış Bilgilendirme
katılıp katılmaman ölü soket olduğunu değiştirmeyecek
bir de üstüne ddr4
kardeş siz AMD fanboyların ölü soket mevzusundan başka bir şey bilmediğine emin oldum artık. bak fanboy güzel kardeşim sana çok basit bir şekilde açıklayayım; pc ler önceliklere göre dizilir ve her insanın kullanım amacı aynı olmayabilir. bir insan 5 sene pc upgrade etmeyecekse soket işi umurunda bile olmaz. veya karakteri gereği uğraşmak istemiyorsa stabilite ve sorunsuzluk daha önemliyse intel alabilir. artık şu amd babanızın şirketiymiş gibi davranmayı bırakıp 90+ iq normal bir insan gibi davranmaya başlamanız lazım. bir malı siz aldınız diye en iyisi olmuyor. olgunlaşmanızı temenni ediyorum. iyi forumlar, iyi akşamlar.

• Hahaha
Geri