Neler Yeni

İ5 5. Nesil İşlemcili Laptopum Windows 11 Kaldırır MI?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
HP laptop var
İ3 5. Nesil
Gtx 830m 2gb
8gb RAM
Ssd ve HDd var bios ta ayar yok tpm vs yeri yol buna nasıl yüklicem

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

KNOESS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Burak Koç
önermem bence bi 1-2 yılı var windows 11 kurmak için

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Bende öyle düşünüyorum ama denemek de istedim açıkcası
Öncelikle şunu söyleyeyim uyumluluk problemi belki çıkarabilir.
Denemek çok istiyorsanız
1) Elinizde en az 8GB'lık bir flash bellek olsun.
2) https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 Buradan İso dosyasını indirin.
3) İso dosyası indikten sonra https://rufus.ie/tr/ burdan Rufus'u indiriyorsunuz.
4) Flash belleği takıyorsunuz ve Rufus'u çalıştırıyorsunuz. Ardından resimde gördüğünüz gibi İmaj Seçeneğinden Extented Windows 11 Installation (no Tpm/ no Secure Boot) yazanı seçiyorsunuz sonra aşağıda sizin bilgisayar büyük ihtimal UEFİ destekli değil diye düşünüyorum. (Öğrenmek istiyorsanız Windows+R açın, msinfo32 yazın. Orda Bios modu var. Eski yazıyorsa desteklemiyordur.) İmaj seçeneği altında Disk bölüm düzeni var dediğim gibi desteklemiyorsa orayı MBR seçin ve yanında hedef sistem olucak oradan da (BİOS ya da UEFİ) olana tıklayın. Dosya Sistemi var onların altında onu otomatik ayarlayacak ona dokunmayın.
5) Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra başlat deyin. Yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Bu işlemler bittikten sonra format atıp kullanabilirsiniz.
Beklettiğim için kusura bakmayın İSO'yu indirip size canlı göstermek istedim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (34).png
    Ekran Görüntüsü (34).png
    266.2 KB · Hit: 49

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Öncelikle şunu söyleyeyim uyumluluk problemi belki çıkarabilir.
Denemek çok istiyorsanız
1) Elinizde en az 8GB'lık bir flash bellek olsun.
2) https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11 Buradan İso dosyasını indirin.
3) İso dosyası indikten sonra https://rufus.ie/tr/ burdan Rufus'u indiriyorsunuz.
4) Flash belleği takıyorsunuz ve Rufus'u çalıştırıyorsunuz. Ardından resimde gördüğünüz gibi İmaj Seçeneğinden Extented Windows 11 Installation (no Tpm/ no Secure Boot) yazanı seçiyorsunuz sonra aşağıda sizin bilgisayar büyük ihtimal UEFİ destekli değil diye düşünüyorum. (Öğrenmek istiyorsanız Windows+R açın, msinfo32 yazın. Orda Bios modu var. Eski yazıyorsa desteklemiyordur.) İmaj seçeneği altında Disk bölüm düzeni var dediğim gibi desteklemiyorsa orayı MBR seçin ve yanında hedef sistem olucak oradan da (BİOS ya da UEFİ) olana tıklayın. Dosya Sistemi var onların altında onu otomatik ayarlayacak ona dokunmayın.
5) Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra başlat deyin. Yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Bu işlemler bittikten sonra format atıp kullanabilirsiniz.
Beklettiğim için kusura bakmayın İSO'yu indirip size canlı göstermek istedim.
Çok teşekkür ederim rufus kullanmayı biliyorum defalarca kullandım format attım ama bu tpm olayı nasıl olucak bende yok bios da

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Tpm açık kapalı farkı ne ki kapalı olması daha mı kötü
TPM 2.0 ve Secure Boot olmadan Windows 11 kurulmuyor. Rufus bu seçeneği 2 ye bölüyor. Biri destekleyen bilgisayarlar diğeri ise desteklemeyen bilgisayarlar. Rufus bu şartları kaldırmış Windows 11 desteği olmayan bilgisayarda. Ama kötü yanı Windows 11 desteğiniz olmadığı için güncelleştirmeleri alamayacaksınız.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
TPM 2.0 ve Secure Boot olmadan Windows 11 kurulmuyor. Rufus bu seçeneği 2 ye bölüyor. Biri destekleyen bilgisayarlar diğeri ise desteklemeyen bilgisayarlar. Rufus bu şartları kaldırmış Windows 11 desteği olmayan bilgisayarda. Ama kötü yanı Windows 11 desteğiniz olmadığı için güncelleştirmeleri alamayacaksınız.
Ayn bakalım deneyelim bi

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bence şuanlık geçmek iyi olmaz. Hâla sorun yaşayanların sayısı oldukça fazla. Aynı zamanda hiç sorun yaşamayanlar da var. Bilgisayarda önemli bir dosya yoksa sadece denemek için kurulum yapabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,416
Üyeler
160,844
Son üye
Alparslan00
Top Bottom