İ7 11700 KF işlemci overclock yapmak için yardım

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
6
ASUS H510M-F R3.0 ana kartım var i7 11700 KF işlemciye overclok yapmam için yardım lazım, youtube'de ryzen videoları varda, intel için yok yardımcı olunursa sevirimi :)

hocam şimdi bilgisayarda az çok anlarım ama bu konulara pek hakim değilim,
bu anakart ile oc'siz bile tma performans alamıyormuyum yani ?
Büyük ihtimalle öyle, isterseniz cinebench gibi testlerde deneyin işlemciyi yüke sokup bakın 4.6GHz de uzun süre kalabiliyor mu diye, takminince yükte en fazla 3-5 dakika tam hızda kalır sonra hız düşürür.

Şunu da ekleyim overclock desteği yok anakartınızın, Z serisi olması gerek overclock için.

Büyük ihtimalle öyle, isterseniz cinebench gibi testlerde deneyin işlemciyi yüke sokup bakın 4.6GHz de uzun süre kalabiliyor mu diye, takminince yükte en fazla 3-5 dakika tam hızda kalır sonra hız düşürür.

Şunu da ekleyim overclock desteği yok anakartınızın, Z serisi olması gerek overclock için.
baska foruma baktımda çarpan kilidi kapalı diyorlar hocam

baska foruma baktımda çarpan kilidi kapalı diyorlar hocam
İşlemci K serisi çarpan kilidi açık yani. Ama Z serisi hariç anakartlar çarpanı stok hızın üstüne çıkartmaya izin vermez yazılımsal olarak sınırlandırılmıştır. Dediğim gibi zaten anakart VRM leri o işlemciyi stok hızda bile tutamaz diye düşünüyorum o yüzden bunun pek önemi yok.

İşlemci K serisi çarpan kilidi açık yani. Ama Z serisi hariç anakartlar çarpanı stok hızın üstüne çıkartmaya izin vermez yazılımsal olarak sınırlandırılmıştır. Dediğim gibi zaten anakart VRM leri o işlemciyi stok hızda bile tutamaz diye düşünüyorum o yüzden bunun pek önemi yok.
ben düz modeline bakmısım demekki hocam :) overclock için z serisi uygun evet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,193
Üyeler
185,235
Son üye
ta3ecr
Geri