rüyamda kendisiyle jelatin sökmüştük üzmez dflphöğadefghHocam uzun zaman sonra ilk defa böyle bir soru gördüm hem i7 hem 12. nesil hemde z zerisi
Mesaj otomatik birleştirildi:
İntelden çok anlamadığım için forumda konu açıyorum, uyumsuz olan bir şey mi var intelin nesil ve soket muhabbetleri bana çok karışık geliyorHocam uzun zaman sonra ilk defa böyle bir soru gördüm hem i7 hem 12. nesil hemde z zerisi
Anladım dostum bilgi için teşekkürler.hocam aslında çok basit amd am4 kullanır 5 yılda değiştirir, intel her 2 yılda değiştirir lga kullanır.
lga 1700 şuan güncel olan 1 yıl önce çıktı 1 yıl sonra yenisi gelicek eylülün 25 inde 13.nesil inteller geliyor aşağı yukarı 2023 seçimlerinde falan
sen almak istiyorsan lga 1700 z serisi yaz bütçene uygun olanı seç
Hocam ben 12600kf model işlemcime Asus Prime Z690-P Wi-Fi D4 aldım isterseniz araştırıp bu modelde bakabilirsiniz sistemi daha toplamadım o yüzden deneyemedim.Anladım dostum bilgi için teşekkürler.
Bu anakart nasıldır? Sanırım şuan indirimde.
O işlemci oc olmuyor k ibaresi yok Z serisi boşa masrafArkadaşlar selam kuzenim için bilgisayar topluyoruz ekran kartı 3080 işlemci de 12700f olucak. Z serisi bir anakart bakıyoruz bir bütçe belirlemedik. Önerileriniz nelerdir?
Hocam K ibareli işlemciler hem dahili grafik birimi hemde çarpan kilitleri açık oluyor yanş öç yapılabiliyor bencede F serisi Oc yapılamayan bir işlemciye almak fazla mantıklı değil onun yetine güçlü bir B serisi alınabilir fakat bence 12700kf modelini alırım eğer Z serisi kullanılacak ise.Dostum karıştırdın sanırım tam tersi değil mi?
O zaman 12700f ile 12700 arasındaki fark nedir? Birde B serisi anakartlar da baktığım kadarıyla 3500 tl civarlarında.Hocam K ibareli işlemciler hem dahili grafik birimi hemde çarpan kilitleri açık oluyor yanş öç yapılabiliyor bencede F serisi Oc yapılamayan bir işlemciye almak fazla mantıklı değil onun yetine güçlü bir B serisi alınabilir fakat bence 12700kf modelini alırım eğer Z serisi kullanılacak ise.
Hocam 12700f de dahili grafik birimi yok ama 12700 de var fakat 12700 de alsanız Oc yapamazsınız 12700k veya 12700kf alana kadar.O zaman 12700f ile 12700 arasındaki fark nedir? Birde B serisi anakartlar da baktığım kadarıyla 3500 TL civarlarında.