Neler Yeni

İ7 13700hx ve rtx 4070 laptopum 100 derecelerde

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Efe Kutlu
Merhabalar 2023 Mart ayında aldığım HP omen 17.3 4070 laptopum Steam pubg de normalde 2k da 160 220 arası gidip gelmekte ama işlemcim 100 veya 92 yi geçince FPS anlık olarak 100 e inmektedir soğutma bitinciye kadar devam ediyo zaten sol işlemci fanında tıkırdama mevcut fan RPM yükseldikçe o cızırtı sesi artmakta.Teknossaya götürdüğümde fan vidası tam sıkılı olmayabileceğini söylediler ama garanti firmasıda yorumlqrına göre tuş kırma vidayı çıkarmadan yanlışlıkla kırma gibi laflar duydum sizce fandanmı?yoksa işlemcidenmi?Ne yapmam gerekiyor?

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,740
İsim
Lokman Doğan
İşlemci çok güçlü hocam 90 100 dereceler normal geldi
Oyuna girince omen hubta perfomans moduna koymadan oynayin bide laptobun soğutucusu var mi

Maethril_

80+ Bronze
Öncelikle laptopu nasıl bir yerde kullanıyorsun masa gibi düz bir zemin mi yoksa kumaş gibi hava almayan bir zemin mi ? Soğutucu almayı deneyebilirsin 3-4 derece düşürecektir. Fan tıkırdaması benim laptopta da vardı açtım yağladım ama çözülmedi.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,740
İsim
Lokman Doğan
Bu arada cızırtı için bence bir teknik ekibe gösterin

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Efe Kutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci çok güçlü hocam 90 100 dereceler normal geldi
Oyuna girince omen hubta perfomans moduna koymadan oynayin bide laptobun soğutucusu var mi
Hocam ekstra soğutucu yok sert ve düz zeminde oynuyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle laptopu nasıl bir yerde kullanıyorsun masa gibi düz bir zemin mi yoksa kumaş gibi hava almayan bir zemin mi ? Soğutucu almayı deneyebilirsin 3-4 derece düşürecektir. Fan tıkırdaması benim laptopta da vardı açtım yağladım ama çözülmedi.
Hocam sert ve düz zeminde kullanıyorum ısınmasın diye undervolt yaptım halen aynı herhalde vida gevşemiş dediler yetkili servise götürcem ama yorumları baya kötü

arturo

80+ Silver
Merhabalar 2023 Mart ayında aldığım HP omen 17.3 4070 laptopum Steam PUBG de normalde 2k da 160 220 arası gidip gelmekte ama işlemcim 100 veya 92 yi geçince FPS anlık olarak 100 e inmektedir soğutma bitinciye kadar devam ediyo zaten sol işlemci fanında tıkırdama mevcut fan RPM yükseldikçe o cızırtı sesi artmakta.Teknossaya götürdüğümde fan vidası tam sıkılı olmayabileceğini söylediler ama garanti firmasıda yorumlqrına göre tuş kırma vidayı çıkarmadan yanlışlıkla kırma gibi laflar duydum sizce fandanmı?yoksa işlemcidenmi?Ne yapmam gerekiyor?
Omen serisi soğuk çalışan bir seri fan vidası gevşemiş olabilir servise veya bir bilgisayarcıya yaptırın.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,740
İsim
Lokman Doğan
Hocam vida gevşemişdir dediler fabrika hatası olarak yani.bende yorumları okudum baya baya kötüydü biraz terettüd ettim
İzmir servisine gönder

Hocam ekstra soğutucu yok sert ve düz zeminde oynuyorum

Hocam sert ve düz zeminde kullanıyorum ısınmasın diye undervolt yaptım halen aynı herhalde vida gevşemiş dediler yetkili servise götürcem ama yorumları baya kötü
Kanka laptobun altina 2 tane kitap kenari koy laptobun alti boş olsun hava akışı sağlansın

~helloworld

80+ Bronze
dostum laptopun altında boşluk var mı ? ayrıca laptop köşede bir yerde mi yada etrafı dar bir yerde mi omen bu kadar ısınmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Efe Kutlu
dostum laptopun altında boşluk var mı ? ayrıca laptop köşede bir yerde mi yada etrafı dar bir yerde mi omen bu kadar ısınmaz
Hocam tahtanın üstünde ekran kartı overclock yapmama rağmen 80 i geçmiyo ama işlemcim -100 MV undervolting olmasına rağmen 90 100 arası görebiliyo

İzmir servisine gönder

Kanka laptobun altina 2 tane kitap kenari koy laptobun alti boş olsun hava akışı sağlansın
Hocam İstanbul'da yetkili servis yokmu hiç hp ile ilgili yetkili adı altında bişey bulamadım makinayı yorumları 1.5 puan olan insanlara vermek istemiyorum.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,740
İsim
Lokman Doğan
Hocam tahtanın üstünde ekran kartı overclock yapmama rağmen 80 i geçmiyo ama işlemcim -100 MV undervolting olmasına rağmen 90 100 arası görebiliyo

Hocam İstanbul'da yetkili servis yokmu hiç hp ile ilgili yetkili adı altında bişey bulamadım makinayı yorumları 1.5 puan olan insanlara vermek istemiyorum.
İstanbul'da da var ama izmirindeki daha iyi diye biliyorum

Hocam o makineyi göndermeniz şart gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,176
Üyeler
168,254
Son üye
perosi